Honor Band 5

Πολυτάλαντο, ποιοτικό, σε όλους προσιτό

Είδος: Αξεσουάρ
Τιμή: €49,99

Εταιρία: Honor
Διανομή: Honor Greece

Στον τομέα των smartwatch η Apple έχει μεν πρωταγωνιστικό ρόλο αυτήν την στιγμή (και αποσπά από την αγορά την μερίδα του λέοντος όσον αφορά τα κέρδη από τα σχετικά προϊόντα), όμως στην πολύ μεγαλύτερη κατηγορία των activity/fitness trackers, που εστιάζουν στις ζωτικές λειτουργίες του οργανισμού, οι ανταγωνιστικές προτάσεις είναι πολύ περισσότερες και - ίσως το σημαντικότερο - πολύ περισσότερο προσιτές, ζητώντας το... 1/10 των χρημάτων που ένα Apple Watch ζητά. Η Honor είχε ξεκινήσει μάλλον τυπικά τις προσπάθειές της σε αυτήν την κατηγορία, όμως με τα προϊόντα της άγγιξε γρήγορα το επίπεδο εκείνων που καθιέρωσαν την κατηγορία, των Fitbit, και πέρσι με το εξαιρετικό Band 4 πιθανώς το ξεπέρασε (σίγουρα στον δείκτη αξίας/κόστους). Πώς βελτιώνεις λοιπόν ένα ήδη πάρα πολύ καλό προϊόν; Η Honor έχει μια σειρά από απαντήσεις και παραδόξως είναι... όλες πειστικές!

Το Band 5 είναι αλήθεια πως στα πρώτα λεπτά επαφής μαζί του δεν δίνει την εντύπωση της συσκευής που έχει κάνει "άλμα μπροστά" σε σχέση με την προκάτοχό της: η συσκευασία του είναι πανομοιότυπη αυτής του Band 4, ο καλαίσθητος και μινιμάλ σχεδιασμός του πανομοιότυπος, το μέγεθος και το περιορισμένο βάρος σχεδόν ακριβώς το ίδιο. Η διαδικασία επικοινωνίας με κινητά βασισμένα σε Android ή με iPhone γίνεται επίσης με το ίδιο app (το Huawei Health), ενώ ο χειρισμός των επιλογών και των λειτουργιών με την οθόνη αφής είναι εν πολλοίς απαράλλακτος. Όμως από... εκεί και πέρα αρχίζουν οι διαφορές - και είναι αρκετές ώστε να αξίζουν αναφοράς κάθε μία ξεχωριστά, ώστε να γίνει κατανοητό το τί έχει πετύχει η Honor με το Band 5, ειδικά για το κόστος στο οποίο διατίθεται (σε λίγες ημέρες και στην χώρα μας).

Πρώτη σημαντική βελτίωση είναι αυτή της τεχνολογίας απεικόνισης της οθόνης: το Band 4 στηριζόταν σε "απλή" OLED, ενώ το Band 5 σε AMOLED όπως πολύ ακριβότερες από αυτό προτάσεις του είδους. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως και φωτεινότερη είναι, και ευκρινέστερη στο φως του ήλιου, και περισσότερο εντυπωσιακή στην απόδοση των διαφορετικών τρόπων απεικόνισης της ώρας και διαφόρων στοιχείων ή δεδομένων (αυτών που συνολικά ονομάζουμε watch faces δηλαδή). Μιλώντας για τα τελευταία, εκεί που το Band 4 πρόσφερε μόνο τρία ή τέσσερα διαφορετικά, το Band 5 προσφέρει δεκάδες - είναι λοιπόν βέβαιο πως κάθε χρήστης του θα βρει ορισμένα που τον εξυπηρετούν, αναλόγως με το τί τον ενδιαφέρει περισσότερο να "τσεκάρει" τακτικά στην οθόνη του Band 5.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ