Honor Band 5

Πολυτάλαντο, ποιοτικό, σε όλους προσιτό

Πιθανώς μεγαλύτερης πρακτικής αξίας, ωστόσο, από την βελτιωμένη απεικόνιση που προσφέρει χάρις στην καλύτερη οθόνη του το Band 5, είναι οι βελτιωμένες λειτουργίες παρακολούθησης των ζωτικών ενδείξεων του σώματος του χρήστη αυτές καθ' αυτές. Και το Band 4 μετρούσε π.χ. τους καρδιακούς σφυγμούς, αλλά το Band 5 το κάνει αφενός με περισσότερη ακρίβεια, αφετέρου όλο το 24ωρο, και κατά την διάρκεια του ύπνου δηλαδή. Οποιοσδήποτε διαβάζει ιατρικά άρθρα τακτικά γνωρίζει πως ο κακός ύπνος ανήκει στις σημαντικότερες αιτίες και ενδείξεις ανθυγιεινής ζωής συνολικά - τα δεδομένα λοιπόν που συλλέγει το Band 5 είναι πολύτιμα για την εξιχνίαση σχετικών προβλημάτων. Στην συνέχεια προτείνονται στον κάτοχο της συσκευής και τρόποι αντιμετώπισης του θέματος, πάντοτε βάσει των δεδομένων που έχουν συλλεχθεί.

Το νέο tracker της Honor, άλλωστε, προσφέρει και μία από τις πλέον προηγμένες λειτουργίες της κατηγορίας του αυτήν την στιγμή: μέτρηση των επιπέδων κορεσμού του οξυγόνου στο αίμα. Πρόκειται για μία πληροφορία που (καλώς εχόντων των πραγμάτων) στους πιο πολλούς από μας δεν είναι ιδιαίτερα χρήσιμη, είναι όμως εξαιρετικά χρήσιμη έως απαραίτητη σε ανθρώπους με άσθμα, άλλα αναπνευστικά προβλήματα ή καρδιακές νόσους (και μπορεί ως ένδειξη να σώσει ζωές σε ακραίες περιπτώσεις). Φυσικά ως πλήρης πρόταση του είδους της το Band 5 προσφέρει και όλες τις άλλες πληροφορίες που αναμένει κανείς σε ποιοτικό tracker, από τον αριθμό των βημάτων που κάνει ο κάτοχός του καθημερινά μέχρι την απόσταση που διανύει και σε τί ρυθμό, τις θερμίδες που "καίει" κλπ. ανάλογα με το άθλημα ή την δραστηριότητα.

Αν υπήρχε ένα παράπονο που θα μπορούσε να έχει κανείς απ' την συσκευή της Honor, αυτό θα είχε να κάνει με την ταχύτητα μετάβασης στα μενού και στις λειτουργίες του, που εκ των πραγμάτων δεν είναι τόσο γρήγορη ή ομαλή όσο π.χ. σε ένα κινητό. Μικρό παράπονο ίσως δικαιούνται να εκφράσουν οι κάτοχοι iPhone, καθώς το Band 5 προσφέρει πιο πολλές "δευτερεύουσες" λειτουργίες όταν συνεργάζεται με κινητό βασισμένο σε Android. Όμως όλα εντάσσονται στο σωστό πλαίσιο όταν αναφερθούν δύο αριθμοί στην ίδια πρόταση με το Honor Band 5, οι 14 και 49.99. Τόσες είναι, αντίστοιχα, οι θεωρητικές ημέρες αυτονομίας του και τα ευρώ που κοστίζει: άκρως ικανοποιητικές ακόμη και οι μισές να είναι πρακτικά οι πρώτες, εκπληκτικά λίγα τα δεύτερα για τα όσα προσφέρει ως συσκευή. Βγάζουμε καπέλο στην Honor, συνιστούμε ανεπιφύλακτα!

Βαθμολογία: 9 αστεράκια αθηνόραμα digital - editor’s choice - top spot

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ