Honor 20 Lite

Ισορροπημένο κι αξιοπρόσεκτο

Είδος: Κινητά τηλέφωνα
Τιμή: €299,00

Εταιρία: Honor
Διανομή: Honor Greece

Το 2019 έχει φτάσει αισίως στα μισά του και οι δύο τάσεις που χαρακτήρισαν το τελευταίο τρίμηνο του 2018 διέπουν και την φετινή χρονιά: όλοι οι κατασκευαστές δίνουν πλέον έμφαση με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στις φωτογραφικές δυνατότητες των συσκευών τους και οι πιο πολλοί καταναλωτές συνεχίζουν ν' αναζητούν τις προτάσεις εκείνες που προσφέρουν τον υψηλότερο δείκτη κόστους/αξίας. Η Honor βρίσκει έτσι τον εαυτό της άριστα τοποθετημένο ανάμεσα στις δύο αυτές παραμέτρους: παραδοσιακά προσφέρει smartphones "πολύ καλά για τα λεφτά τους" και με ταχείς ρυθμούς τα εξοπλίζει με φωτογραφικά συστήματα όλο και ικανότερα. Το Honor 20 Lite αποδεικνύει έμπρακτα το γεγονός - καταφέρνει αυτόνομα να ξεχωρίσει, ωστόσο, στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική κατηγορία των "κινητών γύρω στα €299";

Ως ο... Βενιαμίν εκ των τριών μοντέλων που συνθέτουν την νέα σειρά Honor 20, το Lite εκ των πραγμάτων (και λαμβάνοντας στα υπ' όψιν το προαναφερθέν κόστος του) θα πρέπει να κάνει ουκ ολίγες παραδοχές. Η πρώτη εντύπωση, πάντως, κάθε άλλο παρά σε αυτό το γεγονός παραπέμπει: όμορφα σχεδιασμένο, ποιοτικά κατασκευασμένο και προσεγμένο σ' εκείνες τις μικρολεπτομέρειες που "κάνουν την διαφορά", το Honor 20 Lite δείχνει κατά πολύ ακριβότερο απ' ότι είναι. Είναι λεπτό, σωστά "ζυγισμένο" στο χέρι και ελαφρύ. Η οθόνη του, δε, είναι ακριβώς η ίδια με αυτήν που φέρουν τα μεγαλύτερα "αδέλφια" του - γεγονός εκπληκτικό αν σκεφτεί κανείς πως ένας από τους πρώτους τομείς όπου γίνονται "υποχωρήσεις" για περιορισμό του κόστους είναι ακριβώς αυτός. Καθόλου άσχημα και "πόντος" υπέρ του Lite αυτός, λοιπόν!


Επειδή βέβαια οι παραδοχές κάπου πρέπει να γίνουν, άλλα υποσυστήματα του Lite δεν κινούνται στο επίπεδο των Honor 20/20 Pro. H μνήμη λειτουργίας του ανέρχεται στα 4 GB (επαρκή σήμερα αλλά σε βάθος χρόνου οι απόψεις διίστανται) ενώ ο κεντρικός του επεξεργαστής είναι ο Kirin 710, ο οποίος... ας είμαστε ειλικρινείς, δεν ανήκει ούτε κατά διάνοια στο ίδιο επίπεδο δυνατοτήτων με τους Kirin 980 (είναι αυτός που ενσωματώνει το Honor 10 Lite του Ιανουαρίου). Αυτό δεν σημαίνει πως ο Kirin 710 δεν θ' ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του περισσότερου κόσμου για τα "απλά και καθημερινά", σημαίνει όμως ότι σε κάποιους τομείς, όπως π.χ. τα περίπλοκα Android games, θα πρέπει να μην έχει κανείς τις μεγαλύτερες των προσδοκιών. Ο αποθηκευτικός πάντως χώρος του 20 Lite ανέρχεται στα 128 GB (ίσος με του Honor 20 και μάλιστα επεκτάσιμος), ενώ παρόν είναι το Android 9.0 με την προοπτική να αναβαθμιστεί σε Android 10 στο εγγύς μέλλον.

Η μόνη άλλη ένδειξη παραδοχών που έχουν γίνει στο Lite συγκριτικά με τα 20/20 Pro εντοπίζεται στην θύρα φόρτισης/ανταλλαγής δεδομένων (microUSB και όχι USB-C) και στην ασύρματη διασύνδεση (Bluetooth 4.2 αντί για 5.0 και έλλειψη υποστήριξης Wi-Fi AC). To Honor 20 Lite, με άλλα λόγια, μοιράζεται όσα περισσότερα στοιχεία είναι εφικτό με τα 20/20 Pro και οι υποχωρήσεις που έχουν γίνει είναι αυτές που συναντά κανείς στα πιο πολλά κινητά της ζώνης κόστους στην οποία κινείται. Αναπόφευκτο, αλλά εν τέλει τίμιο εκ μέρους της Honor.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ