Canon HG-10

Για επίδοξους... Scorsese!

Είδος: Βιντεοκάμερες
Τιμή: €0,00

Εταιρία: Canon

Δεν αμφιβάλλει κανείς για το γεγονός ότι η υψηλή ευκρίνεια των 1080 γραμμών - αυτή που απολαμβάνουμε στις ταινίες σε Blu-ray και HD-DVD - δίνει "άλλη διάσταση" και στις δικές μας λήψεις (ειδικά αν προβάλλουμε στη συνέχεια τα σχετικά videos και σε ανάλογης ευκρίνειας μέσο, panel ή projector). Αλλά οι απαιτήσεις των... hi-def σκηνών της ζωής μας έχουν απαιτήσεις σε αποθηκευτικό χώρο (τα δεδομένα που δημιουργούνται σε 1080 γραμμές είναι διόλου ευκαταφρόνητου όγκου), οπότε...;

Αυτός ακριβώς είναι ο σημαντικότερος λόγος για τον οποίο οι βιντεοκάμερες με σκληρό δίσκο είναι η καλύτερη προσέγγιση αυτή τη στιγμή, ειδικά για όσους και όσες έχουν τη συνήθεια των πολύωρων κάθε φορά λήψεων: η συγκεκριμένη βιντεοκάμερα της Canon, για παράδειγμα, επιτρέπει την εγγραφή υλικού έως και 15 ωρών, χάρις στον αλγόριθμο συμπίεσης AVC-HD που δεν... "καταπιέζει ψυχολογικά" την ποιότητα της εικόνας. Ο σκληρός δίσκος των 40 GB προσθέτει ελάχιστα στο συνολικό βάρος της συσκευής και δεν επηρεάζει αρνητικά τη χρήση της.

Πέρα από τα παραπάνω, το οπτικό zoom της HG-10 είναι άριστο, η αυτονομία της επαρκέστατη, το σύστημα χειρισμού της απολύτως εύχρηστο, οι τρόποι σύνδεσης με τηλεοράσεις και PC πολλαπλοί (με προτιμότερο τη σύνδεση HDMI βέβαια). Μπορεί να χρησιμεύσει "εν ανάγκει" και ως φωτογραφική μηχανή ανάλυσης 3.1 megapixel, με τις φωτογραφίες να αποθηκεύονται σε μνήμη MiniSD, ενώ ο ήχος που συλλαμβάνει το ενσωματωμένο μικρόφωνο είναι μεν στερεοφωνικός, αλλά διαυγής.

Δύο είναι τα στοιχεία, ωστόσο, που πρέπει να έχουν "στα υπόψιν" όσοι και όσες μαγευτούν από το οπτικό αποτέλεσμα που μπορεί να αποδώσει η HG-10. Πρώτο: για "σοβαρή" δουλειά με το υλικό που θα συλλάβει η κάμερα αυτή, η Canon προσφέρει ενδιαφέρον λογισμικό της Corel, κάτι όμως που προϋποθέτει σύνδεση με PC (αρκετά ισχυρό) και εξοικείωση με τη χρήση του. Δεύτερο: η ποιότητα συνήθως κοστίζει και η εν λόγω βιντεοκάμερα δεν αποτελεί εξαίρεση. Με προτεινόμενη λιανική τιμή κάτι παραπάνω από 1100 ευρώ, δέχεται ανταγωνισμό από άλλα προϊόντα της κατηγορίας. Δεν χωρά αμφιβολία στο γεγονός, πάντως, ότι για όσους και όσες αναζητούν μία βιντεοκάμερα, μια επαφή με την HG-10 κρίνεται ως... υποχρεωτική, πριν αποφασίσουν. Ο νοών, νοείτω!

Βαθμολογία: ****

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ