Πού και τι πίνουμε στη φετινή World Paloma Day

Μπαρ στην Αθήνα και την Ελλάδα καθώς και η ιδανικότερη πρόταση σερβιρίσματος για το δημοφιλές μεξικάνικο ποτό, που σήμερα γιορτάζει.

World Paloma Day 2023 στην Αθήνα

Το αλμυρό, γλυκό και ξινό προφίλ της Paloma κερδίζει διαρκώς φίλους, τόσο που πολλοί έχουν σπεύσει να τη χαρακτηρίσουν το "νέο Gin tonic". Το πιο δημοφιλές κοκτέιλ στο Μεξικό είναι ένα ενδιαφέρον πάντρεμα της τεκίλας με την grapefruit soda και τον χυμό λάιμ, προτού προστεθεί σε όλα αυτά το αλάτι (είτε στο χείλος του ποτηριού είτε εντός του μείγματος). Το όνομά της προέρχεται από το ομώνυμο παραδοσιακό τραγούδι των μέσων του 19ου αιώνα "La Paloma", δηλαδή "το περιστέρι", ενώ η επικρατέστερη εκδοχή για το origin story της τη θέλει να πρωτοφτιάχνεται από τον θρυλικό Don Javier Delgado Corona, ιδιοκτήτη και bartender του ιστορικού bar restaurant "La Capilla", στην πόλη Τεκίλα. Όπως σχεδόν κάθε άλλο κλασικό ποτό, έτσι και η Paloma, έχει μια μέρα αφιερωμένη στην απόλαυσή της: Η 22η Μαΐου έχει οριστεί ως η World Paloma Day.

Με την αφορμή αυτή, πολλά από τα μπαρ της Αθήνας παρουσιάζουν τις δικές τους εκδοχές. Παράλληλα και συμπληρωματικά όμως, τα Three Cents δε θα μπορούσαν παρά να συμμετέχουν στη γιορτή. Με την υποστήριξη των premium mixers της Coca-Cola, αγαπημένα μπαρ στην Αθήνα και σε όλη τη χώρα φέρνουν -για όλη την εβδομάδα- στα στενά και τις ταράτσες τον αέρα της αυθεντικής Paloma, με Three Cents Pink Grapefruit Soda και, ασφαλώς, Τεκίλα.

Στα Paloma Parties σε όλη την Ελλάδα, που θα τρέχουν μέχρι και τις 28/05, τα Three Cents φέρνουν αυθεντικές αλλά και ανατρεπτικές εκδοχές της Paloma, finger food αποκλειστικά εμπνευσμένα για την περίσταση, ανεβαστική μουσική αλλά και μία τεράστια piñata grapefruit.

Διαβάστε Επίσης

Οι φετινοί εορτασμοί για την Paloma Day θα κορυφωθούν με την μεγαλύτερη Paloma Fiesta που έγινε ποτέ, την 1η Ιουνίου, σηματοδοτώντας την αρχή του φετινού καλοκαιριού.


Info

Αναλυτικό πρόγραμμα των events εδώ.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Barro Negro

Ιωάννου Παπαρρηγοπούλου 15, κέντρο
  • Bars

Noah

Πάρκο Ελευθερίας (Μετρό Μέγαρο Μουσικής)
  • Εστιατόρια

Diego

Αδριανού 1, Θησείο
  • Ethnic κουζίνες

Bar in Front of the Bar (The)

Πετράκη 1, Αθήνα
  • Bars

Lit Athens

Θησείου 15, Θησείο
  • Bars

Feelin' Good

Γεωρ. Ολυμπίου 8, Κουκάκι
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Για bar hopping στη Λευκωσία

Η πρωτεύουσα της Κύπρου διαθέτει μια μπαρ σκηνή, με εντελώς δικά της χαρακτηριστικά και μπόλικες πινέζες που σερβίρουν κάτι παραπάνω από καλοφτιαγμένα ποτά.

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.