Athens Cocktail Festival & Week, η επιστροφή

Η γιορτή του cocktail επανέρχεται στην πόλη, για να μας υπενθυμίσει πόσο πολύ η Αθήνα αγαπά τα μπαρ αλλά και τα φεστιβάλ.

Athens Cocktail Festival & Week 2023

Ακριβώς ένα χρόνο πριν, ο Φάρος του ΚΠΙΣΝ υποδεχόταν το Athens Cocktail Festival & Week και μεταμορφωνόταν σε μία ιδιόμορφη μπάρα, γεμάτη εξαιρετικά spirits, ευφάνταστα cocktails, δυνατές μουσικές και mix n' match κοινό, που γιόρταζε για δύο ημέρες εκεί -και μερικές ακόμη στα μπαρ του κέντρου της πόλης- ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός: Πως η Αθήνα είναι πια μία παγκόσμια μητρόπολη του bartending και οφείλει να έχει το δικό της, αντίστοιχο φεστιβάλ.

Τα μπαρ άλλωστε παίζουν πια πρωταγωνιστικό ρόλο στην αστική καθημερινότητα, με αρκετά από αυτά να χαίρουν παγκόσμιας εκτίμησης και αναγνώρισης, όπως άλλωστε μαρτυρά και η πιο πρόσφατη λίστα των The World's 50 Best Bars.

Ραντεβού στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ και στα μπαρ της Αθήνας

Πολλά από τα μεγαλύτερα και πιο εμβληματικά brands της παγκόσμιας σκηνής λοιπόν, θα σε υποδεχτούν και φέτος στον εντυπωσιακό χώρο του Φάρου του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, εσωτερικά και εξωτερικά, με πανοραμική θέα στην πόλη, στις 9 και 10 Ιουνίου. Φέτος, θα στηθούν ακόμη περισσότερα μπαρ συγκριτικά με την περσινή, εξαιρετικά επιτυχημένη διοργάνωση, τα οποία θα σερβίρουν περισσότερα από 50 διαφορετικά cocktails.

Athens Cocktail Festival & Week 2023 2

Athens Cocktail Festival & Week 2023 1

Πριν από το διήμερο στο Φάληρο θα προηγηθεί η Athens Cocktail Week. Υπενθυμίζουμε πως την προηγούμενη φορά είχε διαδεχθεί το φεστιβάλ. Φέτος όμως τα πράγματα θα λειτουργήσουν αντιστρόφως: Από τις 26 Μαΐου έως και τις 4 Ιουνίου, με πυρήνα πάντοτε τα cocktails, δεκάδες μπαρ της Αθήνας -από κάθε γωνιά της πρωτεύουσας και όχι μόνο στο κέντρο αυτής- θα σερβίρουν ένα ειδικά διαμορφωμένο για τις συγκεκριμένες ημέρες μενού, με δύο cocktails/μπαρ (στα €8) παράλληλα με guest shifts (από φημισμένα spots και bartenders του εξωτερικού) και DJs, γευσινωσίες, πάρτι και happenings.

Η έναρξη όλων των παραπάνω θα σηματοδοτηθεί στις 27 Μαΐου με ένα τεράστιο opening πάρτι στην καρδιά της πόλης και έναν από τους πιο under the radar κήπους της Αθήνας, αυτόν του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, στο Θησείο, από νωρίς το απόγευμα μέχρι το βράδυ (η είσοδος θα είναι €20 με τρία cocktails).

Athens Cocktail Festival & Week 2023 4

Εκτός αυτών, θα ενσωματωθεί στο Athens Cocktail Festival & Week 2023 και το φεστιβάλ που φέρνει το ελληνικό απόσταγμα στο επίκεντρο των παγκόσμιων τάσεων του cocktail, το Aegean Cocktails & Spirits Festival.

Η Αθήνα ανέκαθεν ήταν μια φιλόξενη πόλη, που λάτρευε και λατρεύει το 'έξω', τη διασκέδαση, το νέο. Την τελευταία δεκαετία, συναντάμε σχεδόν σε κάθε γειτονιά της όλο και περισσότερα εξαιρετικά μπαρ, με εξίσου εξαιρετικά ποτά. Και ίσως πρέπει, κάποια στιγμή μέσα στο χρόνο, να το θυμόμαστε, με τον πιο αλέγρο τρόπο.

Athens Cocktail Festival & Week 2023 3

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.