Ovio

Η Ιταλία στο πιάτο σου από τον Πάνο Ιωαννίδη

Mε την υπογραφή του Master Chef και connoisseur της ιταλικής κουζίνας, Πάνου Ιωαννίδη, το «Ovio» δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις. Στην καρδιά του κέντρου της πόλης όπου ο γευστικός πλουραλισμός καλά κρατεί, δημιουργήθηκε ένα εστιατόριο με ιταλικές ρίζες που σιγοντάρονται από ελληνικές πρώτες ύλες. Στη ζεν σάλα του με τη μίνιμαλ διακόσμηση και το εσωτερικό μπαλκόνι που θυμίζει θεωρείο, η απόλαυση μπορεί να ξεκινήσει με Fregola –σαν κους κους Λήμνου με αλεύρι, αγνό πρόβειο γάλα και αβγά ελευθέρας βοσκής– με πουρέ παντζαριού, καπνιστό χέλι και πορτοκάλι.

Πέρα από τα risotti που ο Πάνος Ιωαννίδης διαχειρίζεται με αριστοτεχνική μαεστρία, δεν μπορείτε να φύγετε χωρίς να δοκιμάσετε το αρνίσιο κότσι σιγομαγειρεμένο σε μπίρα και καραμελωμένα κρεμμύδια. Συνοδεύεται με hunkar begendi καπνιστής μελιτζάνας και caponata. Όχι ότι η πίτσα υπολείπεται σε τίποτε. Το ζυμάρι, φτιαγμένο με προζύμι και το άρτιό της ψήσιμο σε παραδοσιακό χτιστό ξυλόφουρνο σε πολύ υψηλή θερμοκρασία, εγγυάται το ανάλαφρο φουσκωτό cornicione και πετυχαίνει αυτό το υπέροχο κάπνισμα στις άκρες του. Από τις οκτώ επιλογές του μενού, τους περισσότερους θαυμαστές έχουν η κλασική Margherita, αλλά και η Αsparangus με σπαράγγια, prosciutto cotto και παρμεζάνα.   


Tip: Οι κρεατοφάγοι θα λατρέψουν την υποδειγματικά ψημένη ταλιάτα που τη συνοδεύουν χρυσαφένια τραγανά κυβάκια από τηγανητές πατάτες.

Ο χάρτης

Ovio

Αθήνα - Κέντρο

Απόλλωνος 4, κέντρο

Τηλ. 2114115755

Facebook: https://www.facebook.com/ovioathens/


Χώροι