Il Trovatore

Η μελωδία της νοστιμιάς

Aν και σχετικά πρόσφατη προσθήκη στο χάρτη των ιταλικών εστιατορίων της πόλης, το ατμοσφαιρικό στέκι του Παλαιού Φαλήρου μπορεί να υπερηφανεύεται ότι αποπνέει ήδη την αύρα του κλασικού. Κάπως σαν τον μεγάλο τροβαδούρο Andrea Bocelli, που δίνει το «παρών» στο χώρο μέσα από υπογεγραμμένους δίσκους και φωτογραφίες. Παρασκευασμένα με artigianale τεχνικές και άριστες πρώτες ύλες, τα πιάτα του μενού, που εμπλουτίζεται ανάλογα με την εποχή και φέρει την υπογραφή του βραβευμένου executive chef Pino Saccheri, συνδυάζουν την αφοπλιστική νοστιμιά της βέρας ιταλικής κουζίνας με τις τάσεις της εποχής. Η αέρινη πίτσα που βγαίνει από τον ξυλόφουρνο εντυπωσιάζει με την αυθεντικότητά της – τόσο στις παραδοσιακές συνταγές, όπως η Burrata με σάλτσα ντομάτας, βουτυράτη μοτσαρέλα, καπνιστά ντοματίνια και παρμεζάνα βασιλικού, όσο και στις πιο σύνθετες επιλογές, όπως η Bianca Neve με πάστα τρούφας, μανιτάρια portobello, τυρί fontina, mozzarella fior di latte και τραγανό guanciale.

Από τα arancini γεμιστά με σιτσιλιάνικο ραγού πάνω σε πικάντικη σάλτσα ντομάτας και κρέμα παρμεζάνας μέχρι το κότσι από μοσχαράκι γάλακτος σιγομαγειρεμένο στους ζωμούς του με λαχανικά, που συνοδεύεται από χειροποίητες παπαρδέλες σαφράν, εδώ απολαμβάνουμε εντελώς ιταλικές εκδοχές εμβληματικών πιάτων. Δεν χάνουμε τα φρέσκα ζυμαρικά, όπως τα άκρως φθινοπωρινά νιόκι με γκοργκοντζόλα, κύβους αχλαδιού, καραμελωμένα φουντούκια και χώμα prosciutto crudo ή τα πρωτότυπα χειροποίητα φρέσκα ραβιόλια παντζαριού γεμιστά με ρικότα, γαρίδες και καραβίδες σε σάλτσα μπισκ με ξύσμα μοσχολέμονου και φύτρες.   


Tip: Κρατήστε χώρο για τα σιτσιλιάνικα cannoli με αφράτη γέμιση ρικότας αρωματισμένη με πορτοκάλι ή τα πληθωρικά προφιτερόλ ειδικά για μεγάλες παρέες ή οικογένειες.

Ο χάρτης

Il Trovatore

Κεντρικά και Νότια Προάστια - Παλαιό Φάληρο

Γοργοποτάμου 14 και Αχαιών, Παλαιό Φάληρο

Τηλ. 2109370238

Site: https://iltrovatore-restaurant.gr/

Facebook: https://www.facebook.com/pages/category/Italian-Restaurant/Il-Trovatore


Χώροι