Burrattino

Pinse και spritz στη Βενετία της Μητροπόλεως

Nτιζαϊνάτο και μινιμαλιστικό, έγινε το αναπόδραστο pit stop στις τσάρκες μας στο Κέντρο όλο το καλοκαίρι και δεν πρόκειται να αλλάξουμε συνήθειες ούτε το φθινόπωρο, ιδίως όσο ο καιρός κρατά την ηλιόλουστη διάθεσή του.

Ιδανικό για να μυηθούμε στην απολαυστική ιεροτελεστία του βενετσιάνικου τσιμπολογήματος, συνοδεία κομψών φυσαλίδων, το «Burrattino» έφερε τη γοητεία της βέρας ιταλικής σπριτσερίας στο Κέντρο, ξεδιπλώνοντας μια λίστα από δέκα αρχετυπικές εκδοχές του spritz, που ταιριάζουν γάντι με τις εκλεκτές προτάσεις τσιμπολογήματος της κουζίνας, σαν τις φινετσάτες μπρουσκέτες, τα τραγανά arancini και τις απολαυστικές pinse Romane του. Παράλληλα, πιάτα για μεγαλύτερες ορέξεις, όπως η αυθεντική ιταλιάνικη καρμπονάρα ή τα λαχταριστά risotti του, φέρνουν στο προσκήνιο την άριστη πρώτη ύλη που φτάνει εδώ κατευθείαν απ’ την Ιταλία, ενώ η εκλεκτή συλλογή του από οινικές ετικέτες, δίνει fine drinking χροιά στο χάζι του πολύχρωμου crowd που πηγαινοέρχεται μπροστά απ’ την απάνεμη αυλή του.


Tip: Tο αποψάτο αυτό στέκι του Κέντρου ξεκινά να σερβίρει από νωρίς, με πρωινό και brunch, αλλά και άριστο αυθεντικό ιταλικό καφέ να δίνουν γεύση στη μέρα.

Ο χάρτης

Burrattino

Αθήνα - Κέντρο

Μητροπόλεως 36, Σύνταγμα

Τηλ. 2122134081

Facebook: http://burrattino. spitzeria


Χώροι