Frankie

Κλασικό, μοντέρνο και κοσμοπολίτικο, όπως το όνομά του

Tο όνομά του είναι εμπνευσμένο από τον μεγάλο Frank Sinatra και η μοντέρνα κοσμοπολίτικη ιταλικότητα, με την οποία είναι συνδεδεμένος ο σπουδαίος crooner, βρίσκει την έκφρασή της και στο μενού που υπογράφει ο Παναγιώτης Μωυσής, head chef της ομάδας του ομίλου «nice n easy». To αγαπημένο ιταλικό της πόλης έχει καταφέρει να δημιουργήσει φανατικό κοινό τόσο στο Κολωνάκι, όπου το «Frankie» έκανε το ντεμπούτο του, όσο και στη Νέα Ερυθραία, όπου βρήκε αργότερα τη δεύτερη έδρα του. Και στα δύο σημεία, το γευστικό κοντσέρτο ξεκινά από νωρίς με αρωματικούς καφέδες, παιχνιδιάρικο brunch και μπόλικα σνακ με ιταλιάνικο ταμπεραμέντο, ενώ η συνέχεια δίνεται στον ξυλόφουρνο.

Εκεί, αυθεντική pinsa, pizza και μυρωδάτο ψωμί, αμφότερα φρεσκοζυμωμένα με προζύμι και βιολογικό αλεύρι, αλλά και gluten- και lactose-free εναλλακτικές, μοιράζονται τον προβολέα των φαβορί με τα φρέσκα χειροποίητα ζυμαρικά σε παραδοσιακές ή μοντέρνες εκδοχές, πληθωρικά κυρίως σαν την ταλιάτα μόσχου με ψητά λαχανικά ή τη σιγομαγειρεμένη μοσχαρίσια ουρά με κριθαράκι ολικής άλεσης, αλλά και τις αφράτες, δροσερές σαλάτες, ενώ οι μπόλικες vegan επιλογές ολοκληρώνουν ένα ρεπερτόριο νοστιμιάς που έχει τη farm to table λογική για μετρονόμο της. Στα συν το ότι μπορούμε να γευτούμε τα ποιοτικά πιάτα του και στο σπίτι ή στο γραφείο με ένα τηλεφώνημα.  


Tip: Το αέρινο τιραμισού αλλά και το πληθωρικό μιλφέιγ είναι δύο κλασικές επιλογές που, όσο κι αν αντιστέκεστε, θα σας πείσουν ότι υπάρχει πάντα χώρος για επιδόρπιο.

Ο χάρτης

Frankie

Βόρεια Προάστια - Νέα Ερυθραία

Χ. Τρικούπη 125, Ν. Ερυθραία

Τηλ. 2108003851

Site: http://www.frankierestaurant.gr/

Facebook: https://www.facebook.com/frankie.restaurant/


Αθήνα - Κολωνάκι

Σκουφά 42, Κολωνάκι

Τηλ. 2103647052

Site: http://www.frankierestaurant.gr/

Facebook: https://www.facebook.com/frankie.restaurant/


Χώροι