Cupola

Αυθεντικά και απολαυστικά

Mamma, butta la pasta! ή ελληνιστί «μάνα, ρίξε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα», μια έκφραση με συμβολικό χαρακτήρα στην Ιταλία που δίνει το παράγγελμα για να ετοιμαστεί το οικογενειακό γεύμα. Αυτή η έκφραση έχει ενσωματωθεί με νέον γράμματα στο ντεκόρ του «Cupola» και μας δίνει μια εικόνα από το γευστικό ταξίδι που θα ακολουθήσει. Την κουζίνα του «Cupola» έχει πλέον αναλάβει ο Γιάννης Μαρκαδάκης, ο οποίος έχει εντάξει τον δικό του μαγειρικό χαρακτήρα στην  παραδοσιακή ιταλική κουζίνα και στη φιλοσοφία του «Cupola», εμπλουτίζοντας το μενού με νέα πιάτα και πιάτα ημέρας κάθε εβδομάδα, πάντα με τα πιο φρέσκα υλικά.

Εκτός από το πλέον κλασικό και διαχρονικό πιάτο του «Cupola», τα bucatini carbonara με πανσέτα, κρέμα πεκορίνο με κρόκο αβγού και crumble πανσέτας, δοκιμάστε οπωσδήποτε tagliatelle verdure ricota με φρέσκες ταλιατέλες ολικής άλεσης, παναρισμένη μελιτζάνα, κολοκύθι, μανιτάρια, ρικότα αρωματισμένη με ξύσμα λάιμ και σχοινόπρασο, φρέσκα tagliolini bottarga με αχινό, αβγοτάραχο και prosseco, αλλά και  scaloppine al limone με μοσχαρίσια κόντρα, σάλτσα λεμονιού με θυμάρι, σπαράγγια, καλαμπόκι και λάδι σχοινόπρασου.


Tip: H αυθεντική pizza Napoletana παραμένει η απόλυτη σταρ για τους λάτρεις της πίτσας, όμως άχαστο είναι και το Italian classic vitello tonnato με παστό λεμόνι και καππαρόμηλα.

Ο χάρτης

Cupola

Αθήνα - Παγκράτι

Ευφορίωνος 13, Παγκράτι

Τηλ. 2114117444

Site: http://cupola.gr/

Facebook: https://www.facebook.com/cupolatrattoria/


Χώροι