«Τα καραμανλίδικα του Φάνη»: μεζετζίδικο εν δράσει

Μόλις άνοιξε σ’ ένα νεοκλασικό στην Σωκράτους, στη Βαρβάκειο, με τη βιτρίνα του γεμάτη αλλαντικά και τυριά, και τα μαρμάρινα τραπέζια του στρωμένα με μεζεδάκια.

«Τα καραμανλίδικα του Φάνη»: μεζετζίδικο εν δράσει

Eίναι… διπλής κατεύθυνσης: σημείο πώλησης για τα πολύ αξιόλογα δραμινά αλλαντικά Sary και για άλλα πολλά επιλεγμένα προϊόντα, αλλά και «μεζετζίδικο» (έτσι το λένε οι ίδιοι), και στεγάζεται σε ένα καταπληκτικό νεοκλασικό στην Σωκράτους, με πέτρινους τοίχους, ζωγραφιστά ταβάνια και παλιό μωσαϊκό στο πάτωμα. Στα «Καραμανλίδικα του Φάνη» απέναντι από τις φουλαριστές βιτρίνες με τα σουτζούκια, τους καβουρμάδες και τα παλαιωμένα ή καπνιστά τυριά έχουν στηθεί μαρμάρινα τραπεζάκια, όπου μπορείς να καθίσεις και να πιεις το ούζο σου τσιμπολογώντας σαρμαδάκια με πλιγούρι και παστουρμά, σαγανάκια, τηγανιές με σουτζούκι, παστουρμά με αβγό ή φασόλια, λουκάνικο καραμανλίδικο βοδινό γιαουρτλού σε πίτα και άλλα μερακλίδικα που βγάζει η κουζίνα. Την μεζεδοσυλλογή, που αναμενόμενα παίζει κατά βάση στο τερέν των αλλαντικών, την έχουν φτιάξει ο Παρασκευάς Σαρήμπογιας (βλ. Sary), η Στέλλα Σπανού και ο Φάνης Θεοδωρόπουλος (βλ. "Αραπιάν"). Σύντομα θα είναι έτοιμη και η «μυστική» μικρή πίσω αυλή. Κρυφοκοίταξα και μπορώ να σας πω ότι όντως θυμίζει παλιά Αθήνα. Απλά χρειάζεται μια κάποια διαμόρφωση.

Περισσότερες πληροφορίες

Καραμανλίδικα του Φάνη (Τα)

Σωκράτους 1 & Ευριπίδου 52, Ψυρρή
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

To Nobu Food Festival είναι και πάλι εδώ

Το πολυαναμενόμενο φεστιβάλ γεύσης επιστρέφει και φέτος με μία ξεχωριστή διαδρομή που ενώνει τρεις κοσμοπολίτικους ελληνικούς προορισμούς: την Αθήνα, την Πάρο και τη Μύκονο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/06/2025

Gajah: Το μυστικό νησί της Αθήνας είναι και πάλι εδώ

Το εξωτικό bar restaurant στη σκιά του ΣΕΦ επιστρέφει για ένα ακόμη θέρος και σερβίρει νέα πιάτα με έμπνευση από την Ιταλία.

Σε αυτή την ταβέρνα του 1930, οι Αθηναίοι πηγαίνουν ξανά και ξανά

Γεύσεις χωρίς μυστικά, κρασιά που θα έβρισκες σε γκραν ρεστοράν, έργα τέχνης αλλά, κυρίως, μία μόνιμη αίσθηση διακοπών κάνουν τη διαφορά.

Πού θα φας σήμερα ένα από τα καλύτερα παγωτά της Ελλάδας

Μία ξεχωριστή μέρα αυθεντικής γεύσης σε ένα απροσδόκητο σημείο.

Στη Μαργαρώ ζει ακόμα η παλιά ψαροταβέρνα της γειτονιάς

Ξεκίνησε σαν ταβερνάκι για τον κόσμο του λιμανιού, έφτασε να είναι προορισμός. Η Μαργαρώ προσφέρει εκείνη την απλή, καθημερινή "έξοδο για ψαράκι" που έχει λείψει καιρό τώρα από την πόλη, Κι αυτό στηρίζει τη διαχρονική επιτυχία της.

S. Pellegrino: Μας υποδέχεται στο "Sissitio Rhodes Fine Art, Taste & Culture"

Στην καρδιά της μεσαιωνικής πόλης της Ρόδου, το ανανεωμένο στέκι-σημείο αναφοράς στο νησί των Ιπποτών για την ολιστική εμπειρία εξόδου που προσφέρει, ανοίγει διάπλατα και φέτος τη γαστρονομική του βεντάλια, πλήρως συντονισμένο με τις διεθνείς τάσεις της αγοράς.