Κάθε Τρίτη με τον Μόρι

4

Καθηγητής ο Γρηγόρης Βαλτινός και φοιτητής ο Γιάννης Σαρακατσάνης σε μια παράσταση με μοντέρνα, άμεση κι επικοινωνιακή σκηνοθεσία και σε ένα ιδιαίτερης ευαισθησίας έργο που υπογραμμίζει την οντολογική διάσταση της αγάπης.

Κάθε Τρίτη με τον Μόρι

Καθηγητής ο Γρηγόρης Βαλτινός και φοιτητής ο Γιάννης Σαρακατσάνης σε μια παράσταση με μοντέρνα, άμεση κι επικοινωνιακή σκηνοθεσία και σε ένα ιδιαίτερης ευαισθησίας έργο που υπογραμμίζει την οντολογική διάσταση της αγάπης.

Πόσο συχνά συμβαίνει να συναντάς στη ζωή σου τον άνθρωπο εκείνον που έχει την καταλυτική δύναμη να την αλλάξει; Έναν τέτοιο άνθρωπο, τον Μόρι Σουόρτζ (Γρηγόρης Βαλτινός), συνάντησε στο πανεπιστήμιο ο Μιτς Άλμπομ (Γιάννης Σαρακατσάνης) και συνδέθηκαν με μια σπάνια γκαρδιακή φιλία. Συγκινητική, αληθινή και ψύχραιμη είναι η ιστορία του Μιτς Άλμπομ, την οποία διασκεύασε με τη βοήθεια του Τζέφρι Χάτσερ για το θέατρο.

Ο Μόρι, ένας χαρισματικός καθηγητής Κοινωνιολογίας, γνώρισε τον Μιτς στο πανεπιστήμιο και ανάμεσα τους χτίστηκε μια σχέση που θυμίζει πατέρα και γιο, χωρίς όμως τα συνακόλουθα συναισθηματικά βαρίδια και τις τυπικές υποχρεώσεις. "Όταν συναντάς αγκαλιά και κάτι άλλο, να επιλέγεις πάντα την αγκαλιά" προτρέπει ο Μόρι τον Μιτς, αλλά αυτή η διάθεση φαίνεται να υποχωρεί στη ζωή του Μιτς όταν εκείνος μπαίνει στον επαγγελματικό στίβο, όπου μετατρέπεται σταδιακά σε τεχνοκράτη. Απογυμνώνεται από το συναίσθημα και κινδυνεύει, εκτός από τους φίλους του, να χάσει και τον εαυτό του.

Κάθε Τρίτη με τον Μόρι - εικόνα 1

Σκέψεις πάνω στο θέμα της ανάγκης για επικοινωνία και της καθαρής αγάπης γεννά το έργο αναβαπτίζοντας το δράμα στην κολυμπήθρα του χιούμορ. Και είναι εντυπωσιακό με πόσο πάθος και συγκίνηση το μεταφέρει στη σκηνή ο Γρηγόρης Βαλτινός, μην παραλείποντας τις σωστά στοχευμένες κωμικές πινελιές κάποιες στιγμές. Δίνει, έτσι, μια γλυκόπικρη, αισιόδοξη οπτική στη μοναξιά, τις σχέσεις μεταξύ νέων και μεγαλύτερων σε ηλικία ανθρώπων αλλά και τις γέφυρες που μπορούμε να χτίζουμε καθημερινά. Στον ίδιο δρόμο κινείται και ο Γιάννης Σαρακατσάνης, αν και αρχικά μοιάζει λίγο αποστασιοποιημένος. Μέρος της καλής μεταξύ τους χημείας σίγουρα οφείλεται και στον ανήσυχο σκηνοθέτη Νικορέστη Χανιωτάκη, ο οποίος δεν σταματά να πειραματίζεται με έργα, ύφη και φόρμες.

ΙΛΙΣΙΑ - ΒΟΛΑΝΑΚΗ Παπαδιαμαντοπούλου 4, 2107223010. Διάρκεια: 120΄.

Περισσότερες πληροφορίες

Κάθε Τρίτη με τον Μόρι

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 120 '

Η πραγματική ιστορία του καθηγητή κοινωνιολογίας Μόρι Σουόρτζ στη βραβευμένη ερμηνεία του Γρ. Βαλτινού, που σε μια κρίσιμη στιγμή υπαρξιακής αναζήτησης κατάφερε να αφυπνίσει το μαθητή του αλλά κι εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Το έργο των Jeffrey Hatcher και Mitch Albom, βασισμένο στο παγκόσμιο best seller "Tuesdays with Morrie", έχει ταξιδέψει σε δεκάδες χώρες και έχει συγκινήσει εκατομμύρια αναγνώστες και θεατές. Η πλοκή ξεκινά όταν ο Μιτς, ένας πρώην φοιτητής που έχει βυθιστεί στη φρενίτιδα της καριέρας και της καθημερινότητας, ξανασυναντά τον παλιό του καθηγητή κοινωνιολογίας, τον χαρισματικό Μόρι Σουόρτς. Ο Μόρι, που βρίσκεται αντιμέτωπος με το τέλος της ζωής του, δεν χάνει το πάθος του για διδασκαλία και μετατρέπει τις εβδομαδιαίες συναντήσεις τους σε ένα μάθημα ζωής. Κάθε Τρίτη, οι δυο τους μιλούν για τον έρωτα, την οικογένεια, την απώλεια, την ευτυχία, αφήνοντας στο κοινό μια παρακαταθήκη σοφίας που αγγίζει τον καθένα ξεχωριστά.

Ιλίσια-Βολανάκης

Παπαδιαμαντοπούλου 4

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

‘Σωσμένος’: Πρεμιέρα για τον Βασίλη Μπισμπίκη στις 19 Μαρτίου

Βασίλης Μπισμπίκης και Λένα Κιτσοπούλου συναντιούνται στη νέα παράσταση του Cartel ‘Σωσμένος’, ένα από τα πιο ωμά και πολιτικά φορτισμένα κείμενα του σύγχρονου θεάτρου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/03/2026

Κατερίνα Βρανά στο Vox: Μία βραδιά γεμάτη γέλιο με το "Χάρηκα!"

Η Κατερίνα Βρανά επιστρέφει στο Vox για μία μοναδική παράσταση stand-up, "Χάρηκα!", γεμάτη αυτοσαρκασμό, καυστικό χιούμορ και δημιουργικότητα.

Το Θέατρο Σταθμός τιμά τη μνήμη του Δημήτρη Ήμελλου

Μια ξεχωριστή συνάντηση: Την Πέμπτη 26 Μαρτίου, τιμάμε τον Δημήτρη Ήμελλο. Στενοί του συνεργάτες μοιράζονται ιστορίες και σκέψεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου

"Perplex": Τέσσερις επιπλέον παραστάσεις για το έργο που κρατά τον θεατή σε εγρήγορση

Η πρώτη ελληνική παρουσίαση του "Perplex" του Μάγιενμπουργκ ακροβατεί αμφισβητεί τα όρια της εξουσίας, της ταυτότητας και της κοινωνικής τάξης και παρουσιάζεται για λίγο ακόμα στην Κάμιρο, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Παύλου.

Αγία ή influencer της πίστης; Η "Αθανασία" σε νέο τρέιλερ

Το νέο τρέιλερ του έργου "αθανασία" αποτυπώνει τη σκοτεινή, σαρκαστική αλλά και ανθρώπινη ματιά της παράστασης, που εξετάζει πώς η πίστη, η πολιτική, τα social media και η ανάγκη για "θαύματα" μπορούν να συνυπάρξουν σε έναν κόσμο όπου η αλήθεια και ο μύθος συχνά μπλέκονται επικίνδυνα.

Ελένη Σκότη και Γιώργος Χατζηνικολάου: 5 κλειδιά για το "Ψέμα του μυαλού" του Σαμ Σέπαρντ

Η Ελένη Σκότη και ο Γιώργος Χατζηνικολάου μιλούν για το έργο "Ψέμα του μυαλού" του Σαμ Σέπαρντ, φωτίζοντας τη δραματουργία του, τους μύθους της αμερικανικής κοινωνίας και τη σκηνική προσέγγιση μιας ιστορίας γεμάτης ένταση και ανθρώπινη ευαλωτότητα.

Δύο κόσμοι, ένα...."Καταφύγιο"

Ο Χρίστος Λύγκας σκηνοθετεί το "Καταφύγιο", ένα έργο που μας καλεί να αναρωτηθούμε για το μέλλον των ανθρώπινων σχέσεων στην ψηφιακή εποχή.