Θέατρο στην αυλή!

Η θεατρική δραστηριότητα έχει μπει σε τροχιά επανεκκίνησης και επιχειρεί να καταλάβει κάθε υπαίθρια γωνιά της πόλης. Διαβάστε ποιες παραστάσεις κάνουν πρεμιέρα σύντομα σε δύο δροσερές αυλές.

Θέατρο στην αυλή!

Θέατρα και χώροι πολιτισμού που έμειναν, αναγκαστικά, κλειστά επί μία ολόκληρη σεζόν επιστρατεύουν τους υπαίθριους χώρους τους για να φιλοξενήσουν την πολυαναμενόμενη επανεκκίνηση των θεατρικών δραστηριοτήτων. Δύο από αυτούς είναι ήδη έτοιμοι να φιλοξενήσουν νέες παραστάσεις.

Κέντρο Τεχνών Μετς

Θέατρο στην αυλή! - εικόνα 1
Η Άννα Σνίτκινα από τον ζωγράφο Γιώργο Κόρδη.

Μία σημαντική επέτειο τιμάει η παράσταση «Η επέτειος» που ετοίμασε ο Ηλίας Κουνέλλας, αυτή των διακοσίων χρόνων από τη γέννηση του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι (1821-1881). Ο σημαντικός Ρώσος πεζογράφος μπαίνει στο επίκεντρο της παράστασης μέσα από τα απομνημονεύματα της συζύγου του Άννας Σνίτκινα, που αποκαλύπτουν την ανθρώπινη, «θνητή» πλευρά του. Ο Ντοστογιέφσκι ήταν ένας από εμάς δείχνουν να ισχυρίζονται οι μαρτυρίες της Σνίτκινα, του ανθρώπου που τον γνώριζε όσο κανένας άλλος. Η σύλληψη και η σκηνοθεσία είναι του Ηλία Κουνέλλα και ερμηνεύει ο ίδιος μαζί με τις Ιφιγένεια Γρίβα και Νάντια Κατσούρα. Η παράσταση θα παίζεται από τις 4 έως τις 28 Ιουνίου στην αυλή του Κέντρου Τεχνών Μετς.

i Είσοδος ελεύθερη με προαιρετική συνεισφορά. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων. Πληροφορίες ειδικά για την παράσταση: 6945580664.

Θέατρο Αλεξάνδρεια

Θέατρο στην αυλή! - εικόνα 2
©Τζένη Γαβρά

Η μετεπαναστατική Ελλάδα, ο βίαιος εξευρωπαϊσμός και η ξενομανία των Ελλήνων τροφοδοτούν την ψευδοϊστορική κωμωδία του Ανδρέα Στάικου «Ναπολεοντία» που σκηνοθετεί η Κερασία Σαμαρά. Μέσα από μία φανταστική ιστορία φιλοξενίας ενός παλαίμαχου αγωνιστή του 21 στο σπίτι κάποιου Φαναριώτη γιατρού, ο συγγραφέας σατιρίζει με περίτεχνο γλωσσικό ύφος τη διελκυστίνδα ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση που ταλανίζει τους Έλληνες παλαιόθεν. Στην παράσταση συμμετέχουν, μαζί με την Κερασία Σαμαρά, ο Μιχάλης Μαρκάτης, η Βίκυ Μαραγκάκη, η Ιζαμπέλλα Φούλοπ και ο Χάρης Γρηγορόπουλος. Θα τη δούμε από τις 7/6 στον κήπο του θεάτρου Αλεξάνδρεια.

i Προπώληση μέσω viva.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Η επέτειος

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 90 '

Αντλώντας έμπνευση από τα απομνημονεύματα της αφοσιωμένης συζύγου του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι, Άννας Σνίτκινα, ο σκηνοθέτης αναζητά το ανθρώπινο πρόσωπο του συγγραφέα.

Ναπολεοντία

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 80 '

Ένα σχόλιο για την αμφιταλαντευόμενη -ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση- ιδιοσυγκρασία του Έλληνα με φόντο τις απαρχές του ελληνικού κράτους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
02/05/2024

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.

Η Αναστασία Παπαστάθη σκηνοθετεί τους "Βρικόλακες"

Το σπουδαίο δράμα του Ίψεν θα δούμε την ερχόμενη σεζόν στο θέατρο Radar.

"Δον Κιχώτης": Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη και Θανάση Τσαλταμπάση σε καλοκαιρινή περιοδεία

Έναν πολυμελή θίασο, στον οποίο θα δούμε και τις Νάντια Κοντογεώργη και Παρθένα Χοροζίδου, ενορχηστρώνει ο Γιάννης Μπέζος στη μεγάλη θεατρική παραγωγή του καλοκαιριού που θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα το διαχρονικό έργο του Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες από την πρώτη ανάγνωση.