Είδαμε τα «Καλοκαιρινά Μπάνια» από τον Κώστα Κουτσολέλο και τη Βάσω Καμαράτου

Η παράσταση του προβοκατόρικου διδύμου που παρουσιάζεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών είναι μια βουτιά στην πραγματικότητα του ελληνικού θεάτρου.

Είδαμε τα «Καλοκαιρινά Μπάνια» από τον Κώστα Κουτσολέλο και τη Βάσω Καμαράτου

Τρολ, stand up performers, οι πιο επιτυχημένοι... losers της ελληνικής σκηνής ή, απλώς, ειλικρινείς. Επί μιάμιση ώρα, οι δύο ηθοποιοί και συνδημιουργοί της παράστασης διασχίζουν περιμετρικά τη σκηνή Ε της Πειραιώς 260 σχολιάζοντας τη σύγχρονη θεατρική πραγματικότητα. Στα όρια μεταξύ ρόλου και εαυτού, επιδίδονται σε μία σατιρική, σαρκαστική και αυτοσαρκαστική, αλλά προπάντων βαθιά ειλικρινή κατάθεση ψυχής.

Η αυτοσχεδιαστική ατζέντα τους βρίθει από εσωτερικά αστεία και αναφορές στα πρόσωπα του εδώ και τώρα, κάνοντας την παράσταση να μοιάζει με απενοχοποιημένη stand up κωμωδία. Εύκολα όμως διακρίνει κανείς κάτω από το χιούμορ τους, την αγωνία, την ευαισθησία, και βέβαια την πικρία που μοιραία συνοδεύει το επάγγελμα «ηθοποιός», ειδικά στην Ελλάδα του 2019. Χωρίς να κουνάνε το δάχτυλο, χωρίς να ακούγονται εμπαθείς, χωρίς καμία μεμψιμοιρία, φωτίζουν ένα κομμάτι από το μέσα τους και μας δείχνουν μια διαφορετική πλευρά του θεατρικού σανιδιού που επιλέγουμε να παραβλέπουμε.

Είδαμε τα «Καλοκαιρινά Μπάνια» από τον Κώστα Κουτσολέλο και τη Βάσω Καμαράτου - εικόνα 1

Κινούνται με δεξιοτεχνία στα όρια του «καθωσπρέπει», επιδεικνύοντας ταυτόχρονα θαυμαστή γνώση των σκηνικών κανόνων. Γιατί όσο «χύμα» και να θέλουν να φαίνονται, αυτό που έχουν δημιουργήσει είναι απολύτως συντονισμένο σε ένα μελετημένο πλαίσιο εξέλιξης, κορύφωσης και εκπνοής. Η παράσταση του Κώστα Κουτσολέλου και της Βάσως Καμαράτου δεν ανακαλύπτει τον τροχό, είναι όμως αξιοσημείωτα θαρραλέα μέσα στη φαινομενική απλότητά της. Και η επίγευσή της είναι γλυκόπικρη, θυμίζει το θλιμμένο χαμόγελο του Σαρλό και των μπεκετικών ηρώων.

Περισσότερες πληροφορίες

Καλοκαιρινά μπάνια

  • Performance
  • Διάρκεια: 90 '

Οι δύο ερμηνευτές υποδύονται δύο ηθοποιούς που έχουν ξεμείνει μες στο κατακαλόκαιρο στην πόλη, ετοιμάζοντας την παράστασή τους. Και μιλάνε για το θέατρο, την αγωνία να είσαι ηθοποιός, να έχεις δουλειά, να αρέσεις.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/05/2024

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.

Η Αναστασία Παπαστάθη σκηνοθετεί τους "Βρικόλακες"

Το σπουδαίο δράμα του Ίψεν θα δούμε την ερχόμενη σεζόν στο θέατρο Radar.

"Δον Κιχώτης": Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη και Θανάση Τσαλταμπάση σε καλοκαιρινή περιοδεία

Έναν πολυμελή θίασο, στον οποίο θα δούμε και τις Νάντια Κοντογεώργη και Παρθένα Χοροζίδου, ενορχηστρώνει ο Γιάννης Μπέζος στη μεγάλη θεατρική παραγωγή του καλοκαιριού που θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα το διαχρονικό έργο του Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες από την πρώτη ανάγνωση.

"Farewell / Εν τόπω χλοερώ": Η ομάδα του "Nostalgia generation" ξαναχτυπά

Σε συνέχεια της περσινής sold-out παράστασης, οι Ντουθ φέρνουν το δεύτερο μέρος ενός ζωντανού sitcom που μιλά για τις ανεξάντλητες πιθανότητες και τις χαμένες ευκαιρίες των millennials.