Αστέρες και πειραματιστές στην Επίδαυρο και την Πειραιώς 260

Η Επίδαυρος ξεκινά με Ρόμπερτ Ουίλσον και η Πειραιώς ετοιμάζεται να φιλοξενήσει παραστάσεις που θα συζητηθούν. Το φεστιβάλ συνεχίζει να μας συνδέει με σύγχρονη εγχώρια και διεθνή σκηνή.

Αστέρες και πειραματιστές στην Επίδαυρο και την Πειραιώς 260

#1 «Καλοκαιρινά μπάνια»

Το αχτύπητο δίδυμο Κώστας Κουτσολέλος-Βάσω Καμαράτου μοιράζεται μαζί μας μια συζήτηση που ξεκινά από τη ζέστη της Αθήνας και καταλήγει στο θέατρο και την αγωνία του ηθοποιού. Ευρηματικοί κι αυθόρμητοι, συνομιλούν με γλώσσα σκληρή και αυθεντική, λέγοντας από τα πιο απλά μέχρι τα πιο σύνθετα πράγματα, αυτή τη φορά με ύφος… καλοκαιρινό. (Πειραιώς 260, 20-23/6)

#2 «Οιδίπους»

Αστέρες και πειραματιστές στην Επίδαυρο και την Πειραιώς 260 - εικόνα 1

Είναι μια από τις πολυσυζητημένες παραστάσεις του φεστιβάλ Επιδαύρου. Ο θρύλος του θεάτρου Ρόμπερτ Ουίλσον δίνει τη δική του ανάγνωση για τη μορφή του Οιδίποδα, με αφετηρία τον σοφόκλειο μύθο. Στην παράσταση, ένας άντρας και μια γυναίκα μας μεταφέρουν αυτά που βλέπουν, το βίο και την πολιτεία του Οιδίποδα, σαν να μιλάνε διαμέσου των αιώνων. (Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, 21-22/6)

#3 «Το κορίτσι από το εργοστάσιο της ομίχλης»

Αστέρες και πειραματιστές στην Επίδαυρο και την Πειραιώς 260 - εικόνα 2

Πού βρίσκεται η ποίηση και οι ομορφιά στις σύγχρονες άχρωμες πόλεις; Ο Ελβετός Τομ Λουτς, ένας σκηνοθέτης που φημίζεται για τις ατμοσφαιρικές σκηνικές του εικόνες, έρχεται για πρώτη φορά στο φεστιβάλ και αρθρώνει τη δική του άποψη για τη ζωή μέσα στο ομιχλώδες σκηνικό του καπιταλισμού. (Πειραιώς 260, 23-24/6)

#4 «#minaret»

Αστέρες και πειραματιστές στην Επίδαυρο και την Πειραιώς 260 - εικόνα 3

Στο κατεστραμμένο Χαλέπι μας μεταφέρει ο Λιβανέζος Ομάρ Ρατζέχ, ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του σύγχρονου χορού στη Μέση Ανατολή. Ο δημιουργός αντλεί από τις μνήμες της καταστροφής της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Βηρυτού, ψάχνοντας το νήμα που συνδέει το Χαλέπι του σήμερα με τις κατεστραμμένες πόλεις του χθες. (Πειραιώς 260, 25-26/6)

Περισσότερες πληροφορίες

Καλοκαιρινά μπάνια

  • Performance
  • Διάρκεια: 90 '

Οι δύο ερμηνευτές υποδύονται δύο ηθοποιούς που έχουν ξεμείνει μες στο κατακαλόκαιρο στην πόλη, ετοιμάζοντας την παράστασή τους. Και μιλάνε για το θέατρο, την αγωνία να είσαι ηθοποιός, να έχεις δουλειά, να αρέσεις.

Οιδίπους

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 75 '

Ο μύθος του Σοφοκλή προσφέρει στον Ουίλσον τον καμβά για να συνθέσει ένα εικαστικό θέαμα, σε αυτήν την πρώτη του σκηνοθεσία στο αργολικό θέατρο. Η διαπολιτισμική του παράσταση πραγματοποιείται σε πέντε γλώσσες, με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων ερμηνευτών κι επικεφαλής τη Λυδία Κονιόρδου.

Κορίτσι από το εργοστάσιο της ομίχλης

  • Κοινωνικό

Ένα γοητευτικό παραμύθι στα όρια της πραγματικότητας και της φαντασίας από τον Ελβετό σκηνοθέτη και μουσικό, που πειραματίζεται πάνω σε ένα ιδιαίτερου ύφους μουσικό και οπτικοακουστικό θέατρο.

#minaret

  • Σύγχρονος Χορός
  • Διάρκεια: 60 '

Στο κατεστραμμένο Χαλέπι μας μεταφέρει ο Λιβανέζος χορογράφος, ο οποίος αντλεί από τις μνήμες της καταστροφής της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Βηρυτού, ψάχνοντας το νήμα που συνδέει το Χαλέπι του σήμερα με τις κατεστραμμένες πόλεις του χθες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Θεόδωρος Τερζόπουλος: "Η ζωή είναι μια παρένθεση μέσα στη μεγάλη επικράτεια του θανάτου"

Το θέατρο Άττις του Θεόδωρου Τερζόπουλου συμπληρώνει 40 χρόνια λειτουργίας και ανοίγεται σε νέους στοχασμούς. Διαβάστε όσα μας είπε ο κορυφαίος δημιουργός με αφορμή τις πολυαναμενόμενες παραστάσεις "Περιμένοντας τον Γκοντό" στη Στέγη (15-19/5) και "Ορέστεια" στην Επίδαυρο (12-13/7).

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/05/2024

Πέθανε η Άννα Παναγιωτοπούλου

Η πολυαγαπημένη ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών.

Τι είδαμε τελικά τη σεζόν 2023-24;

Νέες πρεμιέρες αναμένονται καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου, παρ’ όλα αυτά, καθώς την Κυριακή των Βαΐων κατέβασαν αυλαία οι περισσότερες παραστάσεις του χειμώνα, ο εθιμοτυπικός απολογισμός της σεζόν προσφέρει μια καλή εικόνα της.

"Τα 12 Κουπέ" για 12η χρονιά στο Τρένο στο Ρουφ

Το μοναδικό σιδηροδρομικό πολιτιστικό φεστιβάλ, το οποίο είναι αφιερωμένο στη σύγχρονη νεανική έκφραση και δημιουργία, έρχεται ξανά τον Μάιο στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο, με είσοδο ελεύθερη.

"Hard pop": Το νεό χορογραφικό έργο του Δημήτρη Μυτιληναίου συνδυάζει μουσική από 20 ποπ τραγούδια

Στο στούντιο PalmTree-MCA ανεβαίνει τον Μάιο μια παράσταση που αφορά στις πιθανές συγκλίσεις αλλά και στις εμφανείς αποκλίσεις μεταξύ του κλασικού μπαλέτου και του χορού στην ποπ κουλτούρα.

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber