Τέλος παραστάσεων για το «Στέλλα κοιμήσου»

Το «Στέλλα κοιμήσου» του Γιάννη Οικονομίδη ολοκληρώνει τον κύκλο παραστάσεων μετά από τέσσερα χρόνια επιτυχίας. Αν δεν την έχετε δει προλαβαίνετε για λίγο ακόμα...

Τέλος παραστάσεων για το «Στέλλα κοιμήσου»

«Το Εθνικό Θέατρο είναι μια ενωτική δύναμη στην οποία χωράνε όλοι» δήλωνε ο Στάθης Λιβαθινός με το που ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση του Εθνικού Θεάτρου και τη θέση αυτή, τη στήριξε με κάθε τρόπο. Με τη λογική λοιπόν της σποράς και των νέων ευκαιριών, το 2016, έδωσε θεατρικό βήμα στο γνωστό κινηματογραφιστή Γιάννη Οικονομίδη να πάρει το βάπτισμα του πυρός στο θέατρο με το έργο του «Στέλλα κοιμήσου». Το 2018 το Εθνικό παραχώρησε την παράσταση στον Θέατρο του Νέου Κόσμου και με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Μίλτο Σωτηριάδη ξεκίνησε να παίζεται μέχρι σήμερα στο θέατρο «Τζένη Καρέζη».
Η αθυρόστομη παράστασης ήταν από τις πιο ερεθιστικές των τελευταίων ετών όχι μόνο γιατί μετέφερε έναν ακραίο ρεαλισμό που σπάει κόκαλα ταυτίζοντας τη θεατρική με την καθημερινή ζωή, αλλά γιατί μας έκανε να απολαύσουμε τις ερμηνείες των Στάθη Σταμουλακάτου, Έλλης Τρίγγου, Γιάν­νη Νιάρρου και Ιωάννας Κολιοπούλου που κράτησαν σθεναρή ιδεολογικά στάση απέναντι στο δραματουργικό υλικό. Το «Στέλλα κοιμήσου» είναι από τα πρώτα και πιο δυνατά παραδείγματα ρεαλιστικού θεάτρου, που τα τελευταία χρόνια κερδίζει έδαφος στις σκηνές της πόλης κι αν θέλετε να το δείτε έχετε την ευκαιρία μέχρις τις 23/4. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε από τους παραγωγούς της παράστασης δεν θα επαναληφθεί την επόμενη σεζόν.

Περισσότερες πληροφορίες

Στέλλα κοιμήσου

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 90 '

Το πρώτο θεατρικό έργο του βραβευμένου κινηματογραφιστή («Σπιρτόκουτο»), αθυρόστομο, βίαιο και ανατριχιαστικά αληθοφανές, μας βάζει στην πολυτελή βίλα ενός νεόπλουτου νονού της νύχτας, όπου ακόμη και οι οικογενειακές σχέσεις έχουν το χρώμα του χρήματος.

«Τζένη Καρέζη»

Ακαδημίας 3

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Τα 12 Κουπέ" για 12η χρονιά στο Τρένο στο Ρουφ

Το μοναδικό σιδηροδρομικό πολιτιστικό φεστιβάλ, το οποίο είναι αφιερωμένο στη σύγχρονη νεανική έκφραση και δημιουργία, έρχεται ξανά τον Μάιο στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο, με είσοδο ελεύθερη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/05/2024

"Hard pop": Το νεό χορογραφικό έργο του Δημήτρη Μυτιληναίου συνδυάζει μουσική από 20 ποπ τραγούδια

Στο στούντιο PalmTree-MCA ανεβαίνει τον Μάιο μια παράσταση που αφορά στις πιθανές συγκλίσεις αλλά και στις εμφανείς αποκλίσεις μεταξύ του κλασικού μπαλέτου και του χορού στην ποπ κουλτούρα.

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.