Χτυποκάρδια και τουίστ πάνω στη σκηνή

Τα «Χτυποκάρδια στο θρανίο» ανεβαίνουν στη σκηνή του Θεάτρου Ήβη για πρώτη φορά ύστερα από 56 χρόνια και υπόσχονται να μας κάνουν να γελάσουμε με την ψυχή μας.

Χτυποκάρδια και τουίστ πάνω στη σκηνή

Η εποχή της δεκαετίας του ’60 ή μάλλον η ανέμελη εκδοχή της, έτσι όπως την αιχμαλώτισε η αξέχαστη ταινία του Αλέκου Σακελλάριου «Χτυποκάρδια στο θρανίο», ζωντανεύει στη σκηνή του Θεάτρου Ήβη μέσα από την κλασική ιστορία του έρωτα μιας νεαρής μαθήτριας κι ενός ωριμότερου άντρα. Ο Λάκης Λαζόπουλος διασκευάζει και σκηνοθετεί τη μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία, όπως προστάζει η νέα τάση που παρατηρήσαμε ήδη από την περσινή χρονιά με τα «Γοργόνες και μάγκες» και «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης».

Λόγω της μεγάλης της απήχησης στο κοινό, φέτος τη βλέπουμε να δυναμώνει κι άλλο, με τα «Χτυποκάρδια στο θρανίο» και αρκετές άλλες διασκευές ταινιών του ελληνικού κινηματογράφου, που κρατούν το μύθο τους ζωντανό μέσα από τη μικρή οθόνη, να ανεβαίνουν στη σκηνή με φρέσκια ματιά και γνωστούς ηθοποιούς σε αγαπημένους ρόλους.

Η δημοφιλής κωμωδία «Χτυποκάρδια στο θρανίο», με πρωταγωνιστές τους Αλίκη Βουγιουκλάκη και Δημήτρη Παπαμιχαήλ –η οποία μάλιστα παρουσιάστηκε πριν από το σινεμά στο Θέατρο Κοτοπούλη, σε μουσική Μίμη Πλέσσα, το 1962–, βρίσκει νέους φιλόδοξους ερμηνευτές στη σκηνή του Ήβη. Η Κατερίνα Γερονικολού αναλαμβάνει τον ρόλο της ατίθασης μαθήτριας Λίζας Πετροβασίλη, που ερωτεύεται τον γοητευτικό γιατρό Δημήτρη Παπαδόπουλο, τον οποίο υποδύεται ο Ορέστης Τζιόβας.

Χτυποκάρδια και τουίστ πάνω στη σκηνή - εικόνα 1

Στον θίασο συμμετέχουν σε ρόλους-έκπληξη μεγάλοι αστέρες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου αλλά και νεότεροι ηθοποιοί με μεγάλη θεατρική εμπειρία... Στον ρόλο του γυμνασιάρχη πρωτοτυπεί η Μάρω Κοντού, ο Κώστας Βουτσάς ερμηνεύει τον καθηγητή γιορτάζοντας τα εξήντα εννιά του χρόνια (!) στο χώρο της υποκριτικής, ενώ ο Νίκος Γαλανός αναλαμβάνει τον ρόλο του αείμνηστου Λάμπρου Κωνσταντάρα ως πατέρα της Λίζας. Η Σοφία Βογιατζάκη, η Νίκη Παλληκαράκη και οι νεότερες Αλεξάνδρα Ταβουλάρη, Κατερίνα Καρατζοπούλου, Ζένια Μπονάτσου συμπληρώνουν, μεταξύ άλλων, το πολλά υποσχόμενο καστ.

Τα πρωτότυπα τραγούδια της ταινίας, σε στίχους του Αλέκου Σακελλάριου που συνέθεσε ο Μάνος Χατζιδάκις, «Τικ Τακ», «Καροτσέρη», «Χόρευε τουίστ», «Σ’ αγαπώ», «Τα νιάτα» κ.ά., ντύνουν μουσικά την παράσταση αλλά και τα τσαχπίνικα καμώματα της Λίζας Πετροβασίλη, που μπαίνει από μικρή στα βάσανα του έρωτα...

Περισσότερες πληροφορίες

Χτυποκάρδια στο θρανίο

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 130 '

Η Λίζα Πετροβασίλη επιστρέφει στο σανίδι 56 χρόνια μετά την πρώτη της θεατρική αλλά και την κινηματογραφική επιτυχία, για να προσφέρει στιγμές γέλιου και νοσταλγίας με το ξένοιαστο και ατίθασο ταμπεραμέντο της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/05/2024

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.

Η Αναστασία Παπαστάθη σκηνοθετεί τους "Βρικόλακες"

Το σπουδαίο δράμα του Ίψεν θα δούμε την ερχόμενη σεζόν στο θέατρο Radar.

"Δον Κιχώτης": Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη και Θανάση Τσαλταμπάση σε καλοκαιρινή περιοδεία

Έναν πολυμελή θίασο, στον οποίο θα δούμε και τις Νάντια Κοντογεώργη και Παρθένα Χοροζίδου, ενορχηστρώνει ο Γιάννης Μπέζος στη μεγάλη θεατρική παραγωγή του καλοκαιριού που θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα το διαχρονικό έργο του Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες από την πρώτη ανάγνωση.

"Farewell / Εν τόπω χλοερώ": Η ομάδα του "Nostalgia generation" ξαναχτυπά

Σε συνέχεια της περσινής sold-out παράστασης, οι Ντουθ φέρνουν το δεύτερο μέρος ενός ζωντανού sitcom που μιλά για τις ανεξάντλητες πιθανότητες και τις χαμένες ευκαιρίες των millennials.