Έρχονται στο Φεστιβάλ Αθηνών

Προμηθευτείτε έγκαιρα τα εισιτήριά σας για τις φεστιβαλικές παραγωγές. Αυτές είναι οι πέντε επόμενες που θα παιχτούν στην Πειραιώς 260 και το Εθνικό Θέατρο.

Έρχονται στο Φεστιβάλ Αθηνών

Προμηθευτείτε έγκαιρα τα εισιτήριά σας για τις φεστιβαλικές παραγωγές. Αυτές είναι οι πέντε επόμενες που θα παιχτούν στην Πειραιώς 260 και το Εθνικό Θέατρο.

«Η τάξη μας»

Έρχονται στο Φεστιβάλ Αθηνών - εικόνα 1

Στο συγκλονιστικό έργο του Ταντέους Σλομποτζιάνεκ οι ήρωες μιλούν εξ ονόματος των Εβραίων θυμάτων των ναζί στην Πολωνία του 1941. Ο Γιάννης Καλαβριανός σκηνοθετεί την ομάδα του ΘΟΚ και αφήνει να ακουστεί, για πρώτη φορά στη χώρας μας, η αλήθεια που θάφτηκε για σχεδόν 60 χρόνια (17, 18/6).

«Ιούλιος Καίσαρας. Σπαράγματα»

Έρχονται στο Φεστιβάλ Αθηνών - εικόνα 2

Το κοινό παρακολουθεί όρθιο την περφόρμανς του Ιταλού εικονοπλάστη Ρομέο Καστελούτσι στην οποία μελετά το λόγο και την ομιλία με τη βοήθεια μιας ενδοσκοπικής κάμερας που φτάνει μέχρι τις φωνητικές χορδές ενός ηθοποιού (17-20/6).

«Απολογίες 4 και 5»

Έρχονται στο Φεστιβάλ Αθηνών - εικόνα 3

Οι άνθρωποι δικάζονται οικειοθελώς για τις σημαντικότερες στιγμές της ζωής τους μπροστά σε ένα δικαστήριο και έναν πενταμελή χορό ενόρκων που… τραγουδά, στο ψυχαναλυτικό έργο του Ευθύμη Φιλίππου που παρουσιάζεται από την ομάδα Vasistas της Αργυρώς Χιώτη (20-21/6).

«Untitled_I Will Be There When You Die»

Έρχονται στο Φεστιβάλ Αθηνών - εικόνα 4

Τη σταθερότητα και την αντοχή δοκιμάζει ο Ιταλός χορογράφος Αλεσάντρο Σαρόνι στο τρίτο μέρος της τριλογίας του. Οι περφόρμερ-χορευτές επιδίδονται σε ζογκλερικά νούμερα με κορύνες, με στόχο τον προβληματισμό γύρω από την τέχνη του χειρισμού αντικειμένων με επιδεξιότητα (20, 21/6).

«The Dog Days Are Over»

Έρχονται στο Φεστιβάλ Αθηνών - εικόνα 5

Κάτω από αυτόν τον περιπαικτικό τίτλο ο Βέλγος Γιαν Μάρτενς θέλει να μας δείξει πως ο όποιος αγώνας για τελειότητα μπορεί και να αποδειχτεί μάταιος. Και πώς το επιτυγχάνει; Βάζοντας τους χορευτές του να αποδώσουν μια χορογραφία μαθηματικής ακρίβειας και συγχρονισμού (22-23/5)

Προπώληση: εκδοτήρια Φεστιβάλ Αθηνών (Πανεπιστημίου 39, εντός στοάς), Public, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, Reload Stores, www.greekfestival.gr, τηλεφωνικά με χρέωση πιστωτικής κάρτας στο 2103272000. Πληροφορίες: 2109282900.

Περισσότερες πληροφορίες

Ιούλιος Καίσαρας. Σπαράγματα

  • Performance
  • Διάρκεια: 40 '

Περφόρμανς-μελέτη πάνω στο λόγο και την ομιλία. Πρωταγωνιστές είναι τρεις ηθοποιοί. Με τη βοήθεια μιας ενδοσκοπικής κάμερας που φτάνει μέχρι τις φωνητικές χορδές του ενός καθώς μιλάει, όσο ο άλλος ηθοποιός στέκεται ανίκανος να εκφέρει λόγο.

Απολογίες 4 & 5

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 70 '

Ένα πολυφωνικό τραγούδι, ένας γυναικείος Χορός και η ιλαροτραγική δίκη ενός ζευγαριού μπλέκουν σε μια αλλόκοτη αλληγορία για την έννοια της κοινότητας.

Untitled_I will be there when you die

  • Χορευτική performance

Το δεύτερο μέρος της τριλογίας «Will you still love me tomorrow» με θέμα το χρόνο που περνά. Τέσσερις χορευτές επιδίδονται σε ατελείωτα ζογκλερικά παιχνίδια με κορύνες και κινησιολογικά μοτίβα που μοιάζουν ατέρμονα.

Η τάξη μας

  • Δράμα

Ένα έργο για τα γεγονότα στην πολωνική πόλη Jedwabne, όταν κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και υπό γερμανική κατοχή, οι Καθολικοί κάτοικοί της σκότωσαν τους Εβραίους συμπατριώτες τους.

The dog days are over

  • Σύγχρονος Χορός

Σ’ αυτή την παράσταση-μελέτη πάνω στην ανθρώπινη αντοχή, ο Βέλγος δημιουργός οδηγεί τους χορευτές του σε μια εξουθενωτική χορογραφία, μαθηματικής ακρίβειας και συγχρονισμού.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Θεόδωρος Τερζόπουλος: "Η ζωή είναι μια παρένθεση μέσα στη μεγάλη επικράτεια του θανάτου"

Το θέατρο Άττις του Θεόδωρου Τερζόπουλου συμπληρώνει 40 χρόνια λειτουργίας και ανοίγεται σε νέους στοχασμούς. Διαβάστε όσα μας είπε ο κορυφαίος δημιουργός με αφορμή τις πολυαναμενόμενες παραστάσεις "Περιμένοντας τον Γκοντό" στη Στέγη (15-19/5) και "Ορέστεια" στην Επίδαυρο (12-13/7).

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/05/2024

Πέθανε η Άννα Παναγιωτοπούλου

Η πολυαγαπημένη ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών.

Τι είδαμε τελικά τη σεζόν 2023-24;

Νέες πρεμιέρες αναμένονται καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου, παρ’ όλα αυτά, καθώς την Κυριακή των Βαΐων κατέβασαν αυλαία οι περισσότερες παραστάσεις του χειμώνα, ο εθιμοτυπικός απολογισμός της σεζόν προσφέρει μια καλή εικόνα της.

"Τα 12 Κουπέ" για 12η χρονιά στο Τρένο στο Ρουφ

Το μοναδικό σιδηροδρομικό πολιτιστικό φεστιβάλ, το οποίο είναι αφιερωμένο στη σύγχρονη νεανική έκφραση και δημιουργία, έρχεται ξανά τον Μάιο στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο, με είσοδο ελεύθερη.

"Hard pop": Το νεό χορογραφικό έργο του Δημήτρη Μυτιληναίου συνδυάζει μουσική από 20 ποπ τραγούδια

Στο στούντιο PalmTree-MCA ανεβαίνει τον Μάιο μια παράσταση που αφορά στις πιθανές συγκλίσεις αλλά και στις εμφανείς αποκλίσεις μεταξύ του κλασικού μπαλέτου και του χορού στην ποπ κουλτούρα.

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber