«Οι 12 ένορκοι» στο Αλκμήνη

H Κωνσταντίνα Νικολαΐδη αναλαμβάνει να μεταφέρει στη σκηνή το μεγάλης ψυχολογικής έντασης και συγκίνησης έργο του Ρέτζιναλντ Ρόουζ

«Οι 12 ένορκοι» στο Αλκμήνη

Το δικαστικό δράμα «Οι 12 ένορκοι», σε σκηνοθεσία Σίντνεϊ Λιούμετ και με πρωταγωνιστές τους Χένρι Φόντα, Μάρτιν Μπάλσαμ, Λι Τζ. Κομπ, Τζακ Γουόρντεν, αποτέλεσε σταθμό για τα χολιγουντιανά δεδομένα το 1957 και κατέκτησε Χρυσή Άρκτο στο Βερολίνο και τρεις οσκαρικές υποψηφιότητες (ταινία, σκηνοθεσία, σενάριο). Τώρα η Κωνσταντίνα Νικολαΐδη αναλαμβάνει να μεταφέρει στη σκηνή το μεγάλης ψυχολογικής έντασης και συγκίνησης έργο του Ρέτζιναλντ Ρόουζ, που καταδεικνύει το διαχειριστικό τρόπο απονομής της δικαιοσύνης. Στο Θέατρο Αλκμήνη θα στηθεί η δικαστική αίθουσα όπου συνεδριάζουν 12 ένορκοι για να εκδώσουν απόφαση σε μια υπόθεση ανθρωποκτονίας. Η ένταση κορυφώνεται τη στιγμή που, ενώ είναι πεπεισμένοι πως ο νεαρός κατηγορούμενος είναι ένοχος, ένας από αυτούς προσπαθεί να τους πείσει να επανεξετάσουν τα στοιχεία. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι Χριστόδουλος Στυλιανού, Κώστας Αρζόγλου, Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, Γιώργος Γιαννόπουλος, Βασίλης Παλαιολόγος, Περικλής Λιανός, Αλέξανδρος Πέρρος, Χάρης Μαυρουδής, Απόλλων Μπόλλας, Μανώλης Ιωνάς, Νότης Παρασκευόπουλος, Κωνσταντίνος Μουταφτσής. (Πρεμιέρα: 3/11)

Περισσότερες πληροφορίες

Οι 12 ένορκοι

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 90 '

Δώδεκα ένορκοι συνεδριάζουν για να βγάλουν απόφαση σε μια υπόθεση ανθρωποκτονίας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Τα 12 Κουπέ" για 12η χρονιά στο Τρένο στο Ρουφ

Το μοναδικό σιδηροδρομικό πολιτιστικό φεστιβάλ, το οποίο είναι αφιερωμένο στη σύγχρονη νεανική έκφραση και δημιουργία, έρχεται ξανά τον Μάιο στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο, με είσοδο ελεύθερη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/05/2024

"Hard pop": Το νεό χορογραφικό έργο του Δημήτρη Μυτιληναίου συνδυάζει μουσική από 20 ποπ τραγούδια

Στο στούντιο PalmTree-MCA ανεβαίνει τον Μάιο μια παράσταση που αφορά στις πιθανές συγκλίσεις αλλά και στις εμφανείς αποκλίσεις μεταξύ του κλασικού μπαλέτου και του χορού στην ποπ κουλτούρα.

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.