Ο Γιάννης Μπέζος ανεβάζει Τσέχοφ- Πρώτες φωτογραφίες από την παράσταση

Αγαπάμε τον Άντον Τσέχοφ! Παραμένει διαχρονικός, με χιούμορ λεπτό και ανθρώπινο, που φωτίζει τις αδυναμίες μας. Αυτή την οξυδερκή ματιά αγαπά και ο Γιάννης Μπέζος, παρουσιάζοντας μια απολαυστική συνάντηση με τον κωμικό του κόσμο στην νέα παράσταση στο θέατρο Άνεσις.

ΟΙ ΒΛΑΒΕΡΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ Πάτροκλος Σκαφίδας©

Ο Άντον Τσέχοφ παραμένει ένας από τους πιο διχρονικούς συγγραφείς του παγκόσμιου θεάτρου – ένας δημιουργός που μιλά ταυτόχρονα στο παρελθόν και στο παρόν, με χιούμορ λεπτό, ανατρεπτικό και ανθρώπινο. Η ικανότητά του να φωτίζει τις αδυναμίες, τις εμμονές και τις μικρές γελοιότητες της ανθρώπινης φύσης τον καθιστά διαχρονικό, ενώ η τρυφερότητα και η οξυδέρκεια της ματιάς του τον κάνουν μοντέρνο. Αυτό το ιδιαίτερο μείγμα είναι που αγαπά και ο Γιάννης Μπέζος – όπως ο ίδιος έχει δηλώσει στο "α"– και που μεταφέρει στη σκηνή με σεβασμό, ευφυΐα και αληθινή θεατρική απόλαυση: "Ο Τσέχοφ είναι για μένα η απόλυτη μορφή ευαισθησίας. Μπορεί να μιλήσει για μια ολόκληρη ζωή με δύο μόνο προτάσεις. Δεν χρειάζεται εντυπωσιασμό — μόνο ακρίβεια και σιωπή. Οι άνθρωποί του είναι μικροί, αλλά οι στιγμές τους μεγάλες. Αυτό είναι το θέατρο: να δείχνεις το σπουδαίο μέσα στο ασήμαντο. Μου αρέσει αυτό που κρύβει. Είναι ένας συγγραφέας εξαιρετικής λεπτότητας. Ο Τσέχοφ είναι συγγραφέας μεγάλου διαμετρήματος· δεν υπάρχει προηγούμενο και δύσκολα θα υπάρξει επόμενο. Γιατί όσα λέει είναι ελάχιστα μπροστά σε όσα κρύβονται κάτω από την επιφάνεια, κι εκεί βρίσκεται η μεγάλη του δυσκολία: να τα ανακαλύψεις".

ΟΙ ΒΛΑΒΕΡΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ
Πάτροκλος Σκαφίδας©

Στη νέα του δουλειά στο Θέατρο Άνεσις (από 12/12), ο Γιάννης Μπέζος παρουσιάζει τις "Βλαβερές Συνέπειες του Γάμου" (Γελώντας με τον Τσέχωφ), μια παράσταση βασισμένη σε τρία κωμικά μονόπρακτα του Ρώσου συγγραφέα: "Οι Βλαβερές Συνέπειες του Καπνού", "Η Αρκούδα" και "Η Πρόταση Γάμου". Τρία μικρά αριστουργήματα, όπου η κωμωδία γεννιέται από παρεξηγήσεις, συγκρούσεις, εκρήξεις πάθους και ταυτόχρονα από την αλήθεια που όλοι κρύβουμε πίσω από τη σοβαροφάνειά μας.

ΟΙ ΒΛΑΒΕΡΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ
Πάτροκλος Σκαφίδας©

Με τη δική του μετάφραση και σκηνοθεσία, ο Γιάννης Μπέζος ζωντανεύει τον Τσέχοφ του σήμερα: έναν Τσέχοφ φωτεινό, ζωντανό, αιχμηρό αλλά και στοργικό απέναντι στους ήρωές του. Πλαισιωμένος από μια ομάδα εξαιρετικών ηθοποιών – τη Δάφνη Κιουρκτσόγλου, τη Ντένια Στασινοπούλου, τον Δημήτρη Φιλιππίδη και τον Ηρακλή Κρομμύδα – δημιουργεί έναν σκηνικό κόσμο όπου το γέλιο γίνεται εργαλείο αυτογνωσίας και η σάτιρα καθρεφτίζει τις δικές μας αδυναμίες.

ΟΙ ΒΛΑΒΕΡΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ
Πάτροκλος Σκαφίδας©

Η παράσταση, γεμάτη ανατροπές και αφοπλιστική ειλικρίνεια, αναδεικνύει πόσο επίκαιρος παραμένει ο Τσέχοφ: οι ανθρώπινες εμμονές, η ανάγκη για αγάπη, η γελοιότητα των μικρών μας καθημερινών μαχών είναι ίδιες τότε και τώρα. Με φρέσκια σκηνοθετική ματιά, ευρηματικά σκηνικά και κοστούμια, και το αξεπέραστο τσεχοφικό χιούμορ στο επίκεντρο, ο Γιάννης Μπέζος μας προσκαλεί σε μια παράσταση όπου γελάμε… και αναγνωρίζουμε ένα μικρό κομμάτι του εαυτού μας.

ΟΙ ΒΛΑΒΕΡΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ
Πάτροκλος Σκαφίδας©

Δείτε φωτογραφίες από την παράσταση

ΟΙ ΒΛΑΒΕΡΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ
Πάτροκλος Σκαφίδας©

ΟΙ ΒΛΑΒΕΡΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ
Πάτροκλος Σκαφίδας©

ΟΙ ΒΛΑΒΕΡΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ
Πάτροκλος Σκαφίδας©

ΟΙ ΒΛΑΒΕΡΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ
Πάτροκλος Σκαφίδας©

Προπώληση εισιτηρίων: more.com

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Οι βλαβερές συνέπειες του γάμου (Γελώντας με τον Τσέχωφ)

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 90 '

Τρία αριστουργηματικά κωμικά μονόπρακτα του Αντόν Τσέχοφ -«Οι βλαβερές συνέπειες του καπνού», «Η αρκούδα» και «Η πρόταση γάμου»- ενώνονται σ’ ένα απολαυστικό ταξίδι στον κόσμο μεγάλου συγγραφέα, γεμάτο παρεξηγήσεις, συγκρούσεις, ανατροπές, ευφυές χιούμορ και καυστική κοινωνική σάτιρα.

Άνεσις

Λεωφ. Κηφισίας 14

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Η παράσταση που 40 χρόνια μετά μας μάγεψε ξανά, ίσως και περισσότερο από την πρώτη φορά

Το εμβληματικό "Kontakthof" της Πίνα Μπάους, μετά τη θριαμβευτική υποδοχή του χειμώνα, επιστρέφει από τις 17 Απριλίου στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου για 11 τελευταίες παραστάσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/04/2026

Δαμάτης - Μοσχολιδάκης: 40 χρόνια φιλίας με θεατρικό προορισμό τις "Παραλλαγές πάπιας"

Μιλήσαμε με το υποκριτικό και σκηνοθετικό δίδυμο Κοραής Δαμάτης - Περικλής Μοσχολιδάκης, που ανεβάζει στο θέατρο Μεταξουργείο τη γλυκόπικρη κωμωδία του Ντέιβιντ Μάμετ, σε μουσική Δήμητρας Γαλάνη (από 24/4).

"Ήταν όλοι τους παιδιά μου" σε αναμετάδοση από το Λονδίνο

Από το West End απευθείας στο Μέγαρο! Το αριστούργημα του Άρθουρ Μίλλερ, "Ήταν όλοι τους παιδιά μου", ζωντανεύει στη μεγάλη οθόνη μέσα από την ανατρεπτική ματιά του Ίβο βαν Χόβε με πρωταγωνιστή τον Μπράιαν Κράνστον (Breaking Bad)..

"Ένα μωρό για τρεις": Η πιο "μωρουδιακή" παρεξήγηση του καλοκαιριού

Ο Διονύσης Ατζαράκης, ο Ζήσης Ρούμπος και ο Χάρης Χιώτης, υπό την ευρηματική σκηνοθετική μπαγκέτα της Θέμιδας Μαρσέλλου, μπλέκονται σε έναν κωμικό μαραθώνιο φροντίδας στο θέατρο Αθηνά.

'Μ/Α/Ρ/Ξ': Παναγιώτης Μελίδης και Αντώνης Αντωνόπουλος αναρωτιούνται αν η αντιγραφή είναι δημιουργία

'Μ/Α/Ρ/Ξ – Μελίδης Αντωνόπουλος Ρεζιλεύονται Ξανά': Μια μουσικοχορευτική σάτιρα ανεβαίνει στην Κάμιρο και πραγματεύεται το αιώνιο ερώτημα αν υπάρχει παρθενογέννηση στην Τέχνη.

Οι θεατρικές πρεμιέρες του σαββατοκύριακου (18-19/4)

Συγκεντρώσαμε τις παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία στις 18 και 19 Απριλίου και ξεχωρίζουν.

Προλαβαίνετε να δείτε "Τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού"

Το πολυβραβευμένο έργο του Μαρκ Μέντοφ "Τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού" συνεχίζεται στο Θέατρο Άλφα – "Ληναίος Φωτίου" σε σκηνοθεσία και απόδοση κειμένου Δημοσθένη Παπαδόπουλου, με την Ευσταθία Τσαπαρέλη και τον Πάρη Θωμόπουλο να ενσαρκώνουν το πρωταγωνιστικό δίδυμο.