Το "Alarme" είναι μια εμβληματική παράσταση που συνδυάζει ιστορική αφήγηση με σύγχρονη θεατρική αισθητική, προσφέροντας μια πολυεπίπεδη σκηνική πρόταση που αξίζει να γνωρίσετε στο θέατρο Αττις. Η παράσταση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά πριν από 15 χρόνια, εγκαινιάζοντας μια σειρά έργων που σχολιάζουν με σαρκαστικό τρόπο την εξουσία, αγαπήθηκε, συνεχίζει ν' αγαπιέται από το κοινό και για το λόγο αυτό παρατείνετε μέχρι τις 13 Απριλίου. Βασισμένη στην αλληλογραφία μεταξύ της Βασίλισσας Ελισάβετ Α' και της Μαρίας Στιούαρτ, φωτίζει την φλογερή σχέση αγάπης-μίσους ανάμεσα στις δύο βασίλισσες, οι οποίες στην πραγματικότητα δεν συναντήθηκαν ποτέ. Με λίγα λόγια συνδυάζει ιστορικά γεγονότα με σύγχρονα θέματα εξουσίας και ανθρώπινων σχέσεων και αναδεικνύει διαχρονικά ζητήματα εξουσίας, διαφθοράς, σχέσεων.
Η σκηνοθεσία του σπουδαίου Έλληνα σκηνοθέτη Θεόδωρου Τερζόπουλου προτείνει μια έντονα σωματική και πνευματώδη προσέγγιση, δημιουργώντας ανεξίτηλες σκηνικές, εικαστικές εικόνες και αξιοποιώντας όλα τα εκφραστικά μέσα της φωνής και του σώματος των συγκλονιστικών ερμηνευτών της Σοφίας Χιλλ (Ελισάβετ), της Αγλαΐας Παππά (Μαρία Στιούαρτ) και Τάσου Δήμα (Αφηγητής).Η παρά σταση έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές, με τον Michael Billington της Guardian να την περιγράφει ως "μια έξοχα σωματική, πνευματώδης, ερωτική μελέτη της συμβιωτικής σχέσης μεταξύ δυο βασιλισσών που δεν συναντήθηκαν ποτέ στην πραγματική ζωή".

Λίγα λόγια για την παράσταση
"Τα δυο γυναικεία ιστορικά πρόσωπα βρίσκονται αντιμέτωπα στη σκηνή του θεάτρου, απολιθώματα ενός παρελθόντος και διαχρονικά σύμβολα που εκφράζουν τη διαφθορά και την ίντριγκα της εξουσίας, την επιθετικότητα και τη βιαιότητα. Η Ελισάβετ υπερέχει, η Μαρία Στιούαρτ είναι υποτελής. Η υποτελής ενοχοποιεί την ξαδέρφη της, η οποία υποκρίνεται ότι ενοχοποιείται. Η Βασίλισσα Ελισάβετ (Σοφία Χιλλ) και η Μαρία Στιούαρτ (Αγλαΐα Παππά) ανταλλάσσουν ύβρεις στα αγγλικά και τα γαλλικά, με σύγχρονες πολιτικές αναφορές, ειρωνεία και σκληρό χιούμορ. Οι λέξεις θάνατος και αίμα επαναλαμβάνονται ως τα μοτίβα που διατρέχουν ολόκληρη την ανθρώπινη ιστορία. Στον αντίποδα τους βρίσκεται ο αφηγητής (Τάσος Δήμας), ένας ρακένδυτος παρίας, εκπρόσωπος του καταρρακωμένου λαού. Εκφράζει την απόγνωση, την αγανάκτηση και την απέχθεια του λαού προς την εξουσία, αλλά και την αναπόφευκτη εξάρτησή του από τους ηγέτες του. Οι ηθοποιοί κινούνται σε ένα σκηνικό πέρα από κάθε θεατρική σύμβαση, σαν εκθέματα σε ένα μαύρο μουσείο. Εκθέτουν στους θεατές τα αισθήματά τους σε μια εποχή, που, όπως λέει ο Μπρεχτ για τον Μεσοπόλεμο, "θα πουλήσουμε και το πετσί μας"”.
Προπώληση εισιτηρίων: more.com