"Ο θάνατος του εμποράκου": 50.000 θεατές έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα την παράσταση του Γιώργου Νανούρη με τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη

Το κορυφαίο έργο του Αμερικανού Άρθουρ Μίλερ συνεχίζεται με επιτυχία, σε μια παράσταση που ποντάρει στις δυνατές ερμηνείες.

Ο θάνατος του εμποράκου Κατερίνα Τσατσάνη ©

Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης πρωταγωνιστεί στο "Θάνατο του εμποράκου" του Άρθουρ Μίλερ σε μια πολύ δυνατή στιγμή της πορείας του που αναδεικνύεται μέσα από τη συγκινητική παράσταση του Γιώργου Νανούρη που φωτίζει τις αποχρώσεις του αμερικανικού αριστουργήματος, με όπλο τις ωραίες ερμηνείες. Μέχρι την Κυριακή των Βαΐων (28/4) συνεχίζεται το βραβευμένο με Πούλιτζερ έργο για την κατάρρευση του αμερικανικού ονείρου στο θέατρο Ζίνα που έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα 50.000 θεατές. Πλάι στον Βλαδίμηρο Κυριακίδη που επωμίζεται τον κεντρικό ρόλο του Γουίλι Λόμαν πρωταγωνιστεί ένας αξιοπρόσεκτος θίασος: Έφη Μουρίκη, Κωνσταντίνος Γώγουλος, Ρένος Ρώτας, Δημήτρης Γεροδήμος, Κατερίνα Μάντζιου,  Γιάννης Βαρβαρέσος, Θεοδόσης Τανής

Ο θάνατος του εμποράκου
Κατερίνα Τσατσάνη ©

"Ο Γουίλι στην προσπάθεια του να εκπληρώσει τις συνταγές του καπιταλιστικού ονείρου, δέχεται την απόρριψη σαν να τον χτυπάει ρεύμα υψηλής τάσης και μένει ένα σπασμένο κλαδί στην άκρη του δρόμου. Ο ανθρώπινος παλμός του σβήνει, η αξιοπρέπεια του χάνεται κάτω από ένα σύστημα που σαρωτικά τον ματαιώνει. Αν αυτό δεν είναι πρόκληση για έναν ηθοποιό τότε τι είναι”, σημειώνει για τον εμβληματικό χαρακτήρα που ερμηνεύει ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης σε συνέντευξή του στο "α”.

Ο "Θάνατος του εμποράκου”, που έχει γραφτεί το 1949, θεωρείται το κορυφαίο έργο του Μίλερ. Ο συγγραφέας παραδίδει το ψυχογράφημα ενός πλανόδιου πωλητή και αποκαλύπτει τη σκοτεινή πλευρά του αμερικανικού ονείρου στα γρανάζια του οποίου έχει πιαστεί στην προσπάθειά του να επιβιώσει. Εγκλωβισμένος μεταξύ παρόντος και παρελθόντος, βιώνει μια πραγματικότητα η οποία τον αναγκάζει να εκπληρώνει τα πρότυπα της καπιταλιστικής κοινωνίας της εποχής του. Ανίκανος να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις, παρακολουθεί τη ζωή του και την οικογένειά του να καταρρέουν. 

Ο θάνατος του εμποράκου
Κατερίνα Τσατσάνη ©

Προπώληση εισιτηρίων: more.com

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ο θάνατος του εμποράκου

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 120 '

Γραμμένο το 1949, το έργο αυτό θεωρείται το κορυφαίο του Αμερικανού συγγραφέα. Πραγματεύεται τη ζωή του Γουίλι Λόμαν, ο οποίος είναι ένας πλανόδιος πωλητής, που ζει μπερδεμένος ανάμεσα στο παρόν και το παρελθόν. Ο Γουίλι αισθάνεται εγκλωβισμένος στις επιταγές του ᾱπατηλού αμερικανικού ονείρου, το οποίο υπόσχεται την επιτυχία. Το κυνήγι της επιβίωσης είναι για αυτόν δυσβάσταχτο, καθώς τον αναγκάζει να ζει και να προσπαθεί συνεχώς να εκπληρώνει τα πρότυπα τα οποία του επιτάσσει η άκρως καπιταλιστική κοινωνία της εποχής του. Η κατάσταση αυτή τον οδηγεί σταδιακά και με έναν παραληρηματικό τρόπο προς την πλήρη διάλυση ολόκληρης της ζωής του.

Ζίνα

Λεωφ. Αλεξάνδρας 74

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Farewell / Εν τόπω χλοερώ": Η ομάδα του "Nostalgia generation" ξαναχτυπά

Σε συνέχεια της περσινής sold-out παράστασης, οι Ντουθ φέρνουν το δεύτερο μέρος ενός ζωντανού sitcom που μιλά για τις ανεξάντλητες πιθανότητες και τις χαμένες ευκαιρίες των millennials.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/04/2024

Κατερίνα Πατσιάνη: "Το Πολυτεχνείο είναι ακόμη ζωντανή, βιωμένη μνήμη"

Με αφορμή τις τελευταίες παραστάσεις του "Tank / Όλη νύχτα εδώ" στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν από την ομάδα RMS MATAROA που σκηνοθετεί ο Μάνος Βαβαδάκης, μιλήσαμε με την ηθοποιό Κατερίνα Πατσιάνη για τη μοναδική παράσταση της φετινής σεζόν που μιλά για όσα συνέβησαν τον Νοέμβριο του 1973.

Νεκτάριε Λιονάκη πώς "Το Nόημα" της Μαρίας Λαϊνά έγινε "Ζάχαρη" κι εσείς "ένα πείραμα για την εμμονή της κατάκτησής της";

Τι σχέση έχει η "Ζάχαρη" με την ψυχική ισορροπία; Μιλήσαμε με τον σκηνοθέτη για την πρώτη του παράσταση που έρχεται τον Μάιο στο "Μπάγκειον" και κάνει -στην κυριολεξία- πραγματικότητα ένα όνειρό του.

"Θα έχει τα μάτια σου": Παράταση για την παράσταση-έκπληξη του Ηλία Κουνέλα

Η πρωτότυπη σκηνική σύνθεση παρατείνεται για τρίτο κύκλο παραστάσεων, από τις 10 Μαΐου ως και τις 30 Ιουνίου στην Κάμιρο.

"Macbeth": Η Σοφία Χιλλ συνσκηνοθετεί και ερμηνεύει Σαίξπηρ σε μια πρωτότυπη περφόρμανς

Η σπουδαία ηθοποιός μαζί με τον Κωνσταντίνο Χατζή παρουσιάζουν τη σαιξπηρική τραγωδία στην πρωτότυπη γλώσσα σε ένα αλώνι της Δυτικής Μάνης.

"Oι Παίχτες": Η παράσταση-φαινόμενο επιστρέφει αυτό το καλοκαίρι!

Το άγνωστο έργο του Γκόγκολ που έγινε η απόλυτη talk of the town παράσταση επί δύο σεζόν, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Κουτλή και με τον Γιάννη Νιάρρο επικεφαλής ενός εκρηκτικού θιάσου, βγαίνει σε καλοκαιρινή περιοδεία!