Αγγέλων βήμα: Παράταση παραστάσεων για 4 θεατρικά έργα

Δύο vintage που αγαπάμε, μια περσινή επιτυχία κι ένα πρωτότυπο μιούζικαλ συνεχίζονται στον χώρο του Αγγέλων βήμα με κάποιες αλλαγές, τις οποίες θα βρείτε αναλυτικά εντός, μαζί με τον τίτλο της νέας παράστασης του θεάτρου.

Ανατολικά της Εδέμ Λάμπρος Ρουμελιωτάκης©

Όλες οι παραστάσεις του θεάτρου "Αγγέλων βήμα" παίρνουν παράταση, με αλλαγή των ημερών που παίζονται. Μάθετε παρακάτω αναλυτικά όλες τις αλλαγές για δύο vintage που αγαπάμε ("Υπόθεση Παραντάιν", "Chicago"), μια περσινή επιτυχία ("Ανατολικά της Εδέμ") κι ένα πρωτότυπο μιούζικαλ ("Απόψε, στου Πανάγαθου!").

 

Το πρόγραμμα των παραστάσεων

Μάρα Δαρμουσλή-Αλέξιος Κοτσώρης

"Υπόθεση Παραντάιν"

Το μυθιστόρημα του Ρόμπερτ Χίτσενς του 1933 που έγινε βραβευμένη ταινία από τον Άλφρεντ Χίτσκοκ, παρουσιάζεται στο Αγγέλων Βήμα σε παγκοσμίως πρώτη θεατρική διασκευή του από την Μαργαρίτα Δαλαμάγκα - Καλογήρου, σε σκηνοθεσία του Αλέξιου Κοτσώρη και με νέα κυρία Παραντάιν την Μάρα Δαρμουσλή.

Κάθε Σάββατο στις 21.00

Προπώληση εισιτηρίων στο more.com με ένα κλικ εδώ. 

>> Ποιος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της τέχνης; Δείτε τις μας απάντησε ο Αλέξιος Κοτσώρης εδώ: 

Διαβάστε Επίσης

Ανατολικά της Εδέμ
© Λάμπρος Ρουμελιωτάκης

"Ανατολικά της Εδέμ"

Το εμβληματικό έργο του Τζον Στάινμπεκ (ο οποίος έλαβε το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1962), σε μια παράσταση γεμάτη μυστήριο και συνεχείς ανατροπές (φωτό εξωφύλλου). Ο συγγραφέας, αντλώντας έμπνευση από την Βίβλο και την "Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων", πλάθει τους πιο γοητευτικούς του χαρακτήρες, ενώ εξετάζει σε βάθος διαχρονικά θέματα όπως το αιώνιο ερώτημα "Τι είναι καλό και τι κακό", την αναζήτηση της ευτυχίας, το ανεξήγητο της αγάπης και τις συνέπειες της απουσίας της. Το έργο, που το βλέπουμε για δεύτερη σεζόν, το σκηνοθετεί η Ανδρονίκη Αβδελιώτη, σε θεατρική διασκευή του Φρανκ Γκαλάτι και μετάφραση Μαργαρίτας Δαλαμάγκα-Καλογήρου.

Κάθε Κυριακή στις 18:30

Προπώληση εισιτηρίων στο more.com με ένα κλικ εδώ. 

Chicago

"Chicago"

Το θεατρικό έργο της Μορίν Ντάλας Γουάτκινς (1926) που αποτέλεσε τη βάση για την ταινία-μιούζικαλ "Chicago" με επτά Οσκαρ, τρεις Χρυσές Σφαίρες και δύο ΒΑFΤΑ (2002), ανεβαίνει στη σκηνή του Αγγέλων βήμα. Η απόδοση του έργου (του οποίου το κείμενο παρουσιάζεται πλήρες για πρώτη φορά στην Ελλάδα) είναι της Μαργαρίτας Δαλαμάγκα-Καλογήρου, όπως και η σκηνοθεσία του.

Κάθε Τρίτη στις 20.00

Προπώληση εισιτηρίων στο more.com με ένα κλικ εδώ. 

Απόψε στου Πανάγαθου

"Απόψε, στου Πανάγαθου!"

Μία ευφάνταστη μουσικοθεατρική παράσταση που στοχεύει στο να μας κάνει να ξεφύγουμε γλυκά από τον μεγάλο φόρτο της καθημερινότητας παρακολουθώντας μία ιστορία-παιχνίδι της φαντασίας ένα παιχνίδι τρυφερό όσο και αστείο διανθισμένο με πολλά τραγούδια που αγαπήσαμε σε διάφορες φάσεις της ζωής μας. Το έργο είναι γραμμένο από τη Μαργαρίτα Δαλαμάγκα – Καλογήρου

Κυριακή στις 20:30 έως και τις 28 Απριλίου

Προπώληση εισιτηρίων στο more.com με ένα κλικ εδώ.  

Τι νέο έρχεται στο Αγγέλων βήμα;

Παράλληλα, το Αγγέλων βήμα, από τις 21 Μαρτίου και κάθε Πέμπτη στις 20.00, θα παρουσιάζει το έργο με τίτλο "Ιστορίες για ανθρώπους γενναιόδωρους" του Αλγερινού συγγραφέα Abdelkader Alloula στο πλαίσιο του φετινού αφιερώματος: "Χώρα Αναφοράς: Αλγερία" για το οποίο θα αναμένεται πληρέστερη ενημέρωση.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Υπόθεση Παραντάιν

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 105 '

Η γοητευτική κυρία Παραντάιν, ταπεινής καταγωγής και αμφιλεγόμενου παρελθόντος, κατηγορείται ότι δηλητηρίασε τον τυφλό σύζυγό της, έναν πλούσιο και σημαντικής κοινωνικής θέσης απόστρατο συνταγματάρχη και προβεβλημένο ήρωα πολέμου. Την υπεράσπισή της αναθέτει μετά από σύσταση του νομικού συμβούλου της στον συνεργάτη του, τον νέο, ραγδαία ανερχόμενο δικηγόρο αντιδικιών σερ Μάλκολμ Κιν, γόνο ιστορικής νομικής οικογενείας, ο οποίος, αν και είναι σε έναν ευτυχισμένο γάμο με μια όμορφη και πνευματώδη γυναίκα, την Γκέι, αταλαμβάνεται αμέσως από τυφλό και μη ελεγχόμενο πάθος για την πελάτισσά του. Η γενική αίσθηση είναι πως η κυρία Παραντάιν θα αθωωθεί, αφενός γιατί δεν φαίνεται να υπάρχουν αποδείξεις ενοχής της, αφετέρου γιατί ο δικηγόρος της έχει ήδη αποκτήσει την φήμη πως ποτέ δεν χάνει δίκη.Ο δικαστικός αγώνας, ωστόσο, με απρόβλεπτες συγκρούσεις και αποκαλύψεις, δεν εξελίσσεται όπως αναμενόταν.

Ανατολικά της Εδέμ

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 105 '

Για πρώτη φορά παρουσιάζεται το έργο του νομπελίστα συγγραφέα που διερωτάται πάνω στο δίπολο καλού-κακού, την αναζήτηση της ευτυχίας, το ανεξήγητο της αγάπης και τις συνέπειες της απουσίας της. Στο γεμάτο ανατροπές μυθιστόρημα που αντλεί από την βιβλική ιστορία του Κάιν και του Άβελ, μια κακοποιημένη γυναίκα συναντά έναν άνδρα που την ερωτεύεται και την αφήνει έγκυο στην Καλιφόρνια του 1900. Δεκαεπτά χρόνια μετά, τα δίδυμα παιδιά της πιστεύουν ότι η μητέρα τους πέθανε στη γέννα, αγνοώντας τη σκληρή αλήθεια.

Chicago

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 110 '

Το αντισυμβατικό έργο για το κυνήγι του αμερικανικού ονείρου που καταγγέλει τους θεσμούς της διαβόητης πόλης της ποτοαπαγόρευσης υπό την κυριαρχία του Αλ Καπόνε με φόντο τη δεκαετία του 1920, το οποίο ενέπνευσε το διάσημο κινηματογραφικό οσκαρικό μιούζικαλ, παρουσιάζεται στην πλήρη του μορφή για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Η εικοσάχρονη τότε συγγραφέας δεν διστάζει να σχολιάσει την κοινωνική πραγματικότητα εξαπολύοντας το δηλητηριώδες χιούμορ και την ανελέητη κριτική της.

Απόψε, στου Πανάγαθου!

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 100 '

Περνώντας ένα βράδυ «Στου Πανάγαθου», θα δούμε να συναντιούνται επί… συννέφων ο ελαφρός Νίκος Γούναρης, η ρεμπέτισσα Μαρίκα Νίνου και η πιανίστα και στενή συνεργάτις του Τσιτσάνη, κυρία Ευαγγελία Μαργαρώνη. Οικοδεσπότης δικός τους και δικός μας ο ίδιος ο Πανάγαθος που στήνει εντάσεις και μουσικές κόντρες για να διασκεδάσει την ανία που του προκαλεί η παραδείσια απραξία. Από αυτές, θα υπάρξουν κερδισμένοι και ποιοι; Θα γίνει τελικά ο σχεδιαζόμενος τρικούβερτος καβγάς μεταξύ «ελαφρών» και «λαϊκών» «Απόψε, στου Πανάγαθου»; Και τι, άραγε, να περιμένουν οι πιστοί ότι θα τους «βρει», τώρα που, όπως όλα δείχνουν, ο Πανάγαθος ετοιμάζεται να αλλάξει… καριέρα;

Αγγέλων Βήμα

Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
02/05/2024

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.

Η Αναστασία Παπαστάθη σκηνοθετεί τους "Βρικόλακες"

Το σπουδαίο δράμα του Ίψεν θα δούμε την ερχόμενη σεζόν στο θέατρο Radar.

"Δον Κιχώτης": Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη και Θανάση Τσαλταμπάση σε καλοκαιρινή περιοδεία

Έναν πολυμελή θίασο, στον οποίο θα δούμε και τις Νάντια Κοντογεώργη και Παρθένα Χοροζίδου, ενορχηστρώνει ο Γιάννης Μπέζος στη μεγάλη θεατρική παραγωγή του καλοκαιριού που θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα το διαχρονικό έργο του Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες από την πρώτη ανάγνωση.