Χορός και σκιά δημιουργούν ένα ξεχωριστό θέαμα στον "Ελληνικό Κόσμο" από τους διάσημους Mobiles

"Ο κόσμος μας" είναι ο τίτλος της εντυπωσιακής παράστασης του πολύχρωμου θιάσου που παίζει με το φως και τις σκιές και μας ταξιδεύει από το Χόλιγουντ έως τον Βόρειο Πόλο.

Ο κόσμος μας

Οι Mobiles, οι διάσημοι χορευτές – καλλιτέχνες - σκιές - αγάλματα, πρόκειται να παρουσιάσουν στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος" την πιο αγαπημένη από το κοινό παράστασή τους, "Ο κόσμος μας", τη Δευτέρα 15 και Τρίτη 16 Απριλίου. Η παράσταση πρόκειται να ταξιδέψει το κοινό από το Χόλιγουντ έως τον Βόρειο Πόλο, οπτικοποιώντας της ηλιόλουστες αλλά και τις σκοτεινές πτυχές του κόσμου που ζούμε με έναν συνδυασμό κίνησης, ποίησης, κωμωδίας, δημιουργίας και ακρίβειας. Το τρίο Harald Fuß, Michaela Köhler-Schaer και Stefan Südkamp αποτελεί τον δημιουργικό πυρήνα του πολύχρωμου θιάσου και είναι επίσης υπεύθυνο για τη σκηνοθεσία και τη χορογραφία.

Μια λεπτή φωνή πουλιού προαναγγέλλει την έναρξη της βραδιάς και μαζί της ξεκινά ένα ταξίδι όχι μόνο στην ιστορία της μουσικής και του κινηματογράφου, αλλά ένα ταξίδι στη Γη και στο διάστημα, φτάνοντας μέχρι την καταστροφή του κόσμου, όλα αυτά συνυφασμένα με μια ιστορία αγάπης. Στο επίκεντρο βρίσκεται ένας καλλιτέχνης, ο οποίος αποτελεί το κεντρικό θέμα της δράσης. Άλλωστε η τέχνη δεν είναι αυτό που βλέπεις, αλλά αυτό που κάνεις τους άλλους να δουν.

Ο κόσμος μας

Οι χορευτές ξεκινούν από τη μουσική: οι σκιές του σώματος σχηματίζουν ένα τρομπόνι, το οποίο γίνεται τρομπέτα, πιάνο και τελικά ολόκληρη η ορχήστρα. Μουσική είναι η κίνηση του ήχου για να φτάσει την ψυχή και να της διδάξει την αρετή. Ξεκινώντας από τις σκιές των Beatles και των Queen μπροστά μας συναντάμε τις σκιές του Τζίμι Χέντριξ, της Τζάνις Τζόπλιν αλλά και του Έλβις Πρίσλεϊ. Μόλις δημιουργούνται οι μουσικοί θρύλοι, διαλύονται ξανά και αναδύεται μια εντελώς νέα, συναρπαστική σκηνή σκιών.

Για τους Mobiles

Οι Mobiles, οι διάσημοι χορευτές – καλλιτέχνες - σκιές - αγάλματα, με μία οθόνη και τη δύναμη του φωτός και της μουσικής έχουν επιτύχει να αποσπάσουν δεκάδες βραβεία για την τέχνη τους ανά τον κόσμο. Σε κάθε τους παράσταση σβήνουν τα φώτα και ανάβουν οι προβολείς μεταφέροντας το κοινό σε ένα "ζωντανό" θέατρο σκιών που έχει χειροκροτηθεί θερμά στα μεγαλύτερα θέατρα της Ευρώπης.

Βασικό χαρακτηριστικό των Mobiles είναι ο άψογος έλεγχος των σωμάτων τους που εκμεταλλευόμενα το σκοτάδι παίρνουν μορφές, ενώνονται με ακριβή συγχρονισμό και χωρίζονται πάλι για να συγχωνευθούν με αντικείμενα, κτίρια και ζώα. Τα μέσα ενημέρωσης και οι κριτικοί ανά τον κόσμο μιλούν για ένα θέαμα που είναι δύσκολο να αντιληφθείς ότι όλες οι ιστορίες που εκτυλίσσονται μπροστά στα μάτια σου αφηγούνται από σώματα ανθρώπων. Εκτός από ικανότητα κίνησης των Mobiles και τα παιχνίδια τους με το φως, διαθέτουν και χιούμορ με το οποίο συνθέτουν τις ιστορίες που αφηγούνται τα κορμιά τους επί σκηνής. Μάλιστα, αυτό το μοναδικό τους χιούμορ τους χάρισε βραβείο στο μεγαλύτερο φεστιβάλ κωμωδίας στον κόσμο, στο Μόντρεαλ "Juste pour rire"

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Τι είδαμε τελικά τη σεζόν 2023-24;

Νέες πρεμιέρες αναμένονται καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου, παρ’ όλα αυτά, καθώς την Κυριακή των Βαΐων κατέβασαν αυλαία οι περισσότερες παραστάσεις του χειμώνα, ο εθιμοτυπικός απολογισμός της σεζόν προσφέρει μια καλή εικόνα της.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
04/05/2024

"Τα 12 Κουπέ" για 12η χρονιά στο Τρένο στο Ρουφ

Το μοναδικό σιδηροδρομικό πολιτιστικό φεστιβάλ, το οποίο είναι αφιερωμένο στη σύγχρονη νεανική έκφραση και δημιουργία, έρχεται ξανά τον Μάιο στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο, με είσοδο ελεύθερη.

"Hard pop": Το νεό χορογραφικό έργο του Δημήτρη Μυτιληναίου συνδυάζει μουσική από 20 ποπ τραγούδια

Στο στούντιο PalmTree-MCA ανεβαίνει τον Μάιο μια παράσταση που αφορά στις πιθανές συγκλίσεις αλλά και στις εμφανείς αποκλίσεις μεταξύ του κλασικού μπαλέτου και του χορού στην ποπ κουλτούρα.

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.