"Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας": Τελευταίες παραστάσεις για το συναρπαστικό μιούζικαλ

Οκτώ μόνο ευκαιρίες σάς απομένουν για να παρακολουθήσετε στο Embassy Theater τη μαγευτική παράσταση που σκηνοθετεί ο Γιώργος Βάλαρης, με τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη ως Γουίλι Γουόνκα.

Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας Πάνος Γιαννακόπουλος©

Το μαγευτικό μιούζικαλ για όλη την οικογένεια "Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας" συνεχίζεται για 8 ακόμα παραστάσεις. Πρόκειται για μια παράσταση που, αφού ενθουσίασε αλλά και συγκίνησε εκατομμύρια θεατών σε ολόκληρο τον κόσμο, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα με αρχή τα Χριστούγεννα του 2023, σε απόδοση-σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη, στο "EMBASSY Theater". Τώρα, λοιπόν, έμειναν οι τελευταίες ευκαιρίες για να την παρακολουθήσετε και εσείς (έως Κυριακή 25 Φεβρουαρίου).

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα

  • Παρασκευή 16/2 στις 20:00
  • Σάββατο 17/2 στις 16:00 και στις 20:00
  • Κυριακή 18/2 στις 15:00
  • Παρασκευή 23/2 στις 20:00
  • Σάββατο 24/2 στις 16:00 και στις 20:00
  • Κυριακή 25/2 στις 15:00
     

 

Βασισμένο στο μυθιστόρημα του Ρόαλντ Νταλ, το μιούζικαλ "Charlie and the Chocolate Factory”συνδυάζει την πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Μαρκ Σάιμαν,  με στίχους των Μαρκ Σάιμαν και Σκοτ Γουίτμαν. Ο Γιώργος Βάλαρης, δημιουργός μεγάλων καλλιτεχνικών και εμπορικών επιτυχιών, υπογράφει την απόδοση και σκηνοθεσία της παράστασης που παρουσιάζεται στη σκηνή του "EMBASSY Theater". Η μαγεία και η ατμόσφαιρα του μυθικού εργοστασίου "ζωντανεύει" σε μια υπερπαραγωγή με απόδοση στίχων από τον Γιώργο Βάλαρη και την Φαίη Σούκου, σκηνικά από την Άννα Βεσκούκη, κοστούμια από την Παναγιώτα Κοκκορού, μουσική διεύθυνση από τον Ηλία Καλούδη, χορογραφία από τον Mάρκο Γιακουμόγλου, φωτισμούς από την Κατερίνα Μαραγκουδάκη και ένα επιτελείο ταλαντούχων συνεργατών, καθώς και έναν 30μελή θίασο με τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη στο ρόλο του Γουίλι Γουόνκα, τον μικρό Σπύρο Ντούγια  στο ρόλο του Τσάρλι, τον Πέτρο Ξεκούκη στο ρόλο του Παππού Τζo και ζωντανή ορχήστρα.

Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας
Πάνος Γιαννακόπουλος©

 

Λίγα λόγια για το έργο

"Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας” είναι παιδικό βιβλίο του 1964 του Βρετανού συγγραφέα Ρόαλντ Ντάλ, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις ΗΠΑ το 1964 και στη συνέχεια στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η ιστορία περιγράφει τις περιπέτειες του νεαρού Τσάρλι Μπάκετ στο εργοστάσιο σοκολάτας του εκκεντρικού σοκολατοποιού Γουίλι Γουόνκα. "Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας” θεωρείται ως ένα από τα πιο δημοφιλή έργα παιδικής λογοτεχνίας και μεταφέρθηκε ήδη δύο φορές με επιτυχία στον κινηματογράφο με τις ταινίες "Ο Γουίλι Γουόνκα και το εργοστάσιο της σοκολάτας " (1971) με πρωταγωνιστή τον Τζιν Γουάιλντερ και "Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο της σοκολάτας " (2005) με πρωταγωνιστή τον Τζόνι Ντέπ. Τον Δεκέμβριο του 2023 κυκλοφόρησε η ταινία prequel που εστιάζει στο πώς ξεκίνησε ο Γουίλι Γουόνκα το εργοστάσιο της σοκολάτας, με τον δημοφιλή πρωταγωνιστή Τιμοτέ Σαλαμέ στον ομώνυμο ρόλο.

Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας
Πάνος Γιαννακόπουλος©

Λίγα λόγια για την πλοκή

 

Ο Τσάρλι Μπάκετ είναι ένα πολύ φτωχό αγόρι που ζει με τη μαμά του και τους τέσσερις παππούδες του σε μια μικρή επαρχιακή πόλη. Όλα αρχίζουν όταν η μικρή πόλη του Τσάρλι αναστατώνεται από την εμφάνιση ενός ζαχαροπλαστείου με τις διάσημες σοκολάτες Γουόνκα. Ιδιοκτήτης του ο εκκεντρικός Γουίλι Γουόνκα που ξαφνικά ανακοινώνει ότι  θα ξανανοίξει τις πύλες του εργοστασίου του σε πέντε τυχερούς που θα βρουν το  χρυσό χαρτάκι ανάμεσα σε εκατομμύρια σοκολάτες  σε όλο τον κόσμο. Νικητές, ο λαίμαργος Αύγουστος Κλουπ, η κακομαθημένη Βερούκα Σόλτ, η ποπ ινφλουένσερ και σταρ της τσιχλόφουσκας Βιολέτα Μπορεγκάρ, ο εθισμένος τηλεορασόπληκτος Μάικ Τιβι και τελευταίος τυχερός ο σεμνός Τσάρλι Μπάκετ που λατρεύει τις σοκολάτες Γουόνκα και πάντα ονειρευόταν να ζήσει από κοντά την εμπειρία της κατασκευής της σοκολάτας στο περίφημο εργοστάσιο Γουίλι Γουόνκα.

 

Όταν οι πύλες ανοίξουν, ο μικρός Τσάρλι Μπάκετ και οι άλλοι τέσσερις υποψήφιοι νικητές θα ξεκινήσουν ένα απρόβλεπτο ταξίδι στο παράξενο εργοστάσιο που θα αλλάξει ριζικά τη ζωή τους, μέσα από τον κόσμο της φαντασίας του Γουίλι Γουόνκα, με ποτάμια ζεστής σοκολάτας, τρελούς σκίουρους στο εργοστάσιο με τα καρύδια, δάση με τεράστια χρωματιστά ζαχαρωτά και γλειφιτζούρια και άλλα υπέροχα μυστηριώδη σκηνικά τοπία, τα οποία αποκαλύπτονται από την ομάδα της περίεργης μικροσκοπικής φυλής των Oompa-Loompas που φτιάχνουν τις περίφημες σοκολάτες Γουόνκα και δίνουν ένα απρόβλεπτο κωμικοδραματικό μάθημα ζωής στους 4 υποψήφιους. Μοναδικός νικητής που ξεπερνά με τη δύναμη της ακεραιότητας και την προσήλωση στο στόχο του τις δοκιμασίες του εκκεντρικού Γουίλι Γουόνκα θα αναδειχθεί ο ταπεινός Τσάρλι Μπάκετ που κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και κερδίζει την εμπιστοσύνη του Γουίλι Γουόνκα για πάντα.

Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας
Πάνος Γιαννακόπουλος©

Και λίγα λόγια για τον χώρο

 

To "EMBASSY Theater",  ένα υπερσύγχρονο θέατρο ανοίγει τις πόρτες του στον χώρο του ιστορικού κινηματογράφου "Embassy", στο κέντρο της πόλης, στο Κολωνάκι, κι επαναλειτουργεί ως χώρος πολιτισμού, από τις επιχειρήσεις "Embassy Παραγωγές Πολιτισμού". Το "Embassy" ξεκίνησε τη λειτουργία του ως κινηματογραφική αίθουσα το 1962. Ο μοναδικός χειμερινός κινηματογράφος στο Κολωνάκι γνώρισε κορυφαίες στιγμές αίγλης, δημιουργώντας τη δική του ξεχωριστή πολιτιστική ταυτότητα. Τα τελευταία χρόνια δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει την παρατεταμένη κρίση του κινηματογραφικού κλάδου κι έτσι οδηγήθηκε σε οριστικό κλείσιμο το 2020. 

Το 2021, οι επιχειρήσεις "Embassy Παραγωγές Πολιτισμού" αναλαμβάνουν το χώρο και με απόλυτο σεβασμό στην ιστορικότητα του, δημιουργούν έναν σύγχρονο χώρο πολιτισμού, το "EMBASSY Theater". Διατηρώντας το όνομα, αλλά και τα αρχιτεκτονικά στοιχεία του χώρου, τον μετατρέπουν σε μία σύγχρονη, υψηλής αισθητικής θεατρική σκηνή, συνολικής χωρητικότητας 500 θέσεων. Κύριο χαρακτηριστικό του σχεδιασμού είναι η ανάδειξη των κλασικών αστικών, κεντροευρωπαϊκής αισθητικής χαρακτηριστικών του χώρου, αλλά και η διαμόρφωσή του, ώστε να λειτουργεί ως πολυχώρος πολιτισμού και να ανταποκρίνεται επάξια σε ένα ευρύ φάσμα πολιτιστικών παραγωγών.

Προπώληση στο more.com με ένα κλικ εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας

  • Μιούζικαλ
  • Διάρκεια: 120 '

Το διάσημο μιούζικαλ, εμπνευσμένο από το συναρπαστικό μυθιστόρημα του Ρόαλντ Νταλ, ακολουθεί τις περιπέτειες του μικρού Τσάρλι Μπάκετ, ένα από τα πέντε τυχερά παιδιά που βρίσκουν το «χρυσό» εισιτήριο και κερδίζουν μια ξενάγηση στο περίφημο εργοστάσιο σοκολάτας του Γουίλι Γουόνκα. Ο Τσάρλι, που πάντα ονειρευόταν να ζήσει από κοντά την εμπειρία της κατασκευής της σοκολάτας Γουόνκα, βρίσκεται ανάμεσα στους τυχερούς, μαζί με τον λαίμαργο Αύγουστο Κλουπ, την κακομαθημένη Βερούκα Σολτ, την ποπ ινφλουένσερ και σταρ της τσιχλόφουσκας Βιολέτα Μπορεγκάρ και τον εθισμένο στην τηλεόραση Μάικ Τίβι. Κάπως έτσι ξεκινά η συναρπαστική περιπέτειά τους στον κόσμο του Γουίλι Γουόνκα, όπου ρέουν ατελείωτα ποτάμια ζεστής σοκολάτας, τρελοί σκίουροι δουλεύουν στο εργοστάσιο με τα καρύδια, ενώ δάση από τεράστια χρωματιστά ζαχαρωτά και γλειφιτζούρια και άλλα υπέροχα μυστηριώδη σκηνικά τοπία αποκαλύπτονται στους επισκέπτες από την ομάδα της περίεργης μικροσκοπικής φυλής των Ούμπα-Λούμπας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Emotional dogs": Μια χορογραφία για το τραύμα ανεβαίνει στο Bios

Η διατομεακή καλλιτέχνις Πηνελόπη Μωρούτ επιστρέφει στην αθηναϊκή χορευτική σκηνή με την τρίτη της παράσταση, ερμηνεύοντας μαζί με τον Αλέξανδρο Βαρδαξόγλου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

Το "Γράμμα στον πατέρα" του Κάφκα ξεδιπλώνεται στο H.ug

H ομάδα Αbnormal μεταφέρει θεατρικά την επιστολή του Φραντς Κάφκα που δεν παραδόθηκε ποτέ, με ερμηνευτές τους Φοίβο Παπακώστα και Δημήτρη Καταλειφό και μουσική του The Boy.

"Άλλες εποχές": Το αινιγματικό έργο του Πίντερ ανεβάζει το Θέατρο της Οδού Κυκλάδων

Στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων "Λευτέρης Βογιατζής" ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Άρη Τρουπάκη το έργο του Χάρολντ Πίντερ (που είναι περισσότερο γνωστό ως "Παλιοί καιροί").

"Η αξία της ζωής": Βασίλης Ρίσβας και Πέγκυ Σταθακοπούλου μιλούν για τη συνάντησή τους με τον Σωτήρη Τσαφούλια

Για το έργο της Τζέιν Άντερσον και τους ρόλους τους μίλησαν στο "α" οι δύο γνωστοί και ταλαντούχοι ηθοποιοί. Ένα έργο που μιλά για μια ανείπωτη απώλεια αλλά και την ελευθερία του να ζήσεις όπως επιλέγεις εσύ.

Τελευταία ευκαιρία για να δεις περισσότερες από 100 θεατρικές παραστάσεις πριν το Πάσχα

Μέχρι και τη Μεγάλη Τρίτη οι περισσότερες παραγωγές της φετινής σεζόν ετοιμάζονται να ρίξουν την αυλαία της χειμερινής σεζόν 2023-24. Εμείς τις χωρίσαμε σε κατηγορίες σε ένα πολυσυλλεκτικό οδηγό θεατρικών εξορμήσεων λίγο πριν το Πάσχα.

O Μάνος Καρατζογιάννης γράφει για την "Κασέτα" της Λούλας Αναγνωστάκη

Δείτε νέες φωτογραφίες και διαβάστε το κείμενο του σκηνοθέτη και ηθοποιού Μάνου Καρατζογιάννη για την παράσταση του αναρχικού έργου μίας από τις πιο σημαντικές και δυναμικές γυναικείες μορφές της νεοελληνικής δραματουργίας.

Η Πειραματική κερνά τα τελευταία "Μπατόν σαλέ"

Η δημοσιογράφος που συμμετείχε στην αποκάλυψη του σκανδάλου Predator είναι η τελευταία καλεσμένη των ζωντανών συνεντεύξεων σε ελαφριά ατμόσφαιρα τις οποίες συντονίζουν η Ευδοξία Ανδρουλιδάκη και η Μαρία Φιλίνη.