Θέατρο Πορεία: Νέα ημερομηνία πρεμιέρας για το "Περλιμπλίν και Μπελίσα" σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Τάρλοου

Πότε ανεβαίνει το «ερωτικό αλληλούια» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα που ζωντανεύουν στη σκηνή ο Χρήστος Σαπουντζής και η Μαριάννα Πουρέγκα μαζί με έναν ωραίο θίασο νεότερων και πιο έμπειρων ηθοποιών;

ΠΕΡΛΙΜΠΛΙΝ ΚΑΙ ΜΠΕΛΙΣΑ Μαρίζα Καψαμπέλη©

Ένα "ερωτικό αλληλούια" χαρακτήριζε ο Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα το έργο του "Περλιμπλίν και Μπελίσα" που ανεβάζει ο Δημήτρης Τάρλοου στο θέατρο Πορεία από τις 5 Μαρτίου, τη νέα ημερομηνία όπου μεταφέρθηκε η πρεμιέρα της παράστασης. Χρήστος Σαπουντζής και Μαριάννα Πουρέγκα συναντιούνται στους ομώνυμους πρωταγωνιστικούς ρόλους του έργου, με φόντο τον "Κήπο των επίγειων απολαύσεων” του Ολλανδού ζωγράφου Ιερώνυμου Μπος. Εκείνον του μεσόκοπου Περλιμπλίν (όνομα που προσιδιάζει στους ερωτοχτυπημένους γέρους της λαϊκής φάρσας) και της νεαρής γειτόνισσάς του Μπελίσα, την οποία πείθεται να παντρευτεί για να μη μείνει μόνος στα γεράματα, ενώ εκείνη αναζητά τα πλούτη που θα την κάνουν ποθητή στα μάτια άλλων αντρών. Όμως, αποζητώντας στο βάθος έναν έρωτα της ηλικίας της, γοητεύεται από έναν μυστηριώδη ξένο που κρύβεται τις νύχτες στον κήπο και της γράφει φλογερές επιστολές. "Τον αγαπώ. Μου φαίνεται σαν να είμαι άλλη γυναίκα", θα ακούσουμε στην παράσταση που παίζουν επίσης οι Δανάη Σαριδάκη, Φαίδρα Αγγελάκη (σε διπλή διανομή με τη Μαριάννα Πουρέγκα), Γιολάντα Μπαλαούρα, Έλενα Μελά, Περικλής Σιούντας.

Περλιμπλίν και Μπελίσα

Με την ποιητική, ευαίσθητη και βαθιά ανθρώπινη γλώσσα του ο Ανδαλουσιανός συγγραφέας, λατρεμένος του ελληνικού κοινού, πραγματεύεται μέσα από το έργο του 1929 το αγαπημένο θέμα του, τον ανεκπλήρωτο έρωτα, παραδίδοντας μια  τρυφερή όσο και οδυνηρή ιστορία, που συνδέεται με τα τυποποιημένα φαρσικά αναγνώσματα του ισπανικού 18ου αιώνα.

Περλιμπλίν και Μπελίσα

Τη μουσική της παράστασης υπογράφει ο Φοίβος Δεληβοριάς, τα σκηνικά και τα κοστούμια ο Άγγελος Μέντης και τους φωτισμούς ο Αλέκος Αναστασίου. Επί σκηνής θα εμφανιστούν οι μουσικοί Κώστας Νικολόπουλος και Αθηνόδωρος Καρκαφίρης.

Προπώληση εισιτηρίων: more.com

Δείτε το trailer της παράστασης εδώ

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Περλιμπλίν και Μπελίσα

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 60 '

Ο μεσόκοπος Περλιμπλίν (όνομα που προσιδιάζει στους ερωτοχτυπημένους γέρους της ισπανικής λαϊκής φάρσας του 18ου) πείθεται να παντρευτεί τη νεαρή γειτόνισσά του, για να μη μείνει μόνος κι αβοήθητος στα γεράματα· η Μπελίσα πείθεται να παντρευτεί τον πλούσιο γείτονά της για να γίνει πιο ποθητή από τους άλλους άντρες χάρη στην ομορφιά που θα της χαρίσουν τα πλούτη του. Όμως, λαχταρώντας έναν έρωτα της ηλικίας της, γοητεύεται από τον μυστηριώδη ξένο που κρύβεται τις νύχτες στον κήπο και της γράφει φλογερές επιστολές. Ο Περλιμπλίν δεν αντέχει να ζει χωρίς την αγάπη της Μπελίσα και σκοτώνει τον ανώνυμο εραστή, ενώ η Μπελίσα ανακαλύπτει την αλήθεια χάνοντας διαμιάς σύζυγο και ερωμένο…

Πορεία at Victoria

Τρικόρφων 3-5 & 3ης Σεπτεμβρίου 69

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
02/05/2024

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.

Η Αναστασία Παπαστάθη σκηνοθετεί τους "Βρικόλακες"

Το σπουδαίο δράμα του Ίψεν θα δούμε την ερχόμενη σεζόν στο θέατρο Radar.

"Δον Κιχώτης": Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη και Θανάση Τσαλταμπάση σε καλοκαιρινή περιοδεία

Έναν πολυμελή θίασο, στον οποίο θα δούμε και τις Νάντια Κοντογεώργη και Παρθένα Χοροζίδου, ενορχηστρώνει ο Γιάννης Μπέζος στη μεγάλη θεατρική παραγωγή του καλοκαιριού που θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα το διαχρονικό έργο του Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες από την πρώτη ανάγνωση.

"Farewell / Εν τόπω χλοερώ": Η ομάδα του "Nostalgia generation" ξαναχτυπά

Σε συνέχεια της περσινής sold-out παράστασης, οι Ντουθ φέρνουν το δεύτερο μέρος ενός ζωντανού sitcom που μιλά για τις ανεξάντλητες πιθανότητες και τις χαμένες ευκαιρίες των millennials.