"Midnight movie": Η Έλενα Μαυρίδου επιστρέφει με ένα έργο για τους λαβύρινθους του διαδικτύου

Μία γυναίκα που πάσχει από μια κινητική διαταραχή και που αποκτά ένα "ψηφιακό σώμα" περιπλανώμενη στα απίθανα μήκη του ίντερνετ είναι η κεντρική ηρωίδα της νέας παράστασης της ηθοποιού.

Midnight movie © Archlabyrinth

Μια γυναίκα μένει ξύπνια αργά το βράδυ. Σερφάρει στο ίντερνετ μήπως καταφέρει και κοιμηθεί. Νέα καρτέλα, μια κοπέλα παλεύει για τη ζωή της μέσα σε ένα ασανσέρ. / Νέα καρτέλα, ένας άντρας γυμνός στη μπανιέρα του. / Νέα καρτέλα, δυο ξένοι στο ίδιο αμάξι παρακολουθούν μαζί μια μεταμεσονύχτια προβολή./ Νέα καρτέλα, μπλε φάλαινα. Στις 2 τα ξημερώματα οι πιθανότητες είναι ατελείωτες. Δεν υπάρχουν όρια για το πού μπορεί να βρεθείς. Κι αυτό το ξέρει καλά η κεντρική ηρωίδα της παράστασης "Midnight movie", την οποία σκηνοθετεί η Έλενα Μαυρίδου στο θέατρο Χώρος.

>> Δείτε το τρέιλερ εδώ:

Το έργο της Ιβ Ιλ (που θα το δούμε από τις 25/2) ακολουθεί το ταξίδι μιας γυναίκας μέσα στο λαβύρινθο του διαδικτύου. Η παράσταση ζωντανεύει το εσωτερικό τοπίο του μυαλού της, που περιπλανιέται στο ίντερνετ. H σκέψη της, μια διαδρομή γεμάτη αναμνήσεις, προβολές και όνειρα, σ’ έναν digital κόσμο. Ζει μια παράλληλη πραγματικότητα την οποία μοιράζεται με το κοινό. Πάσχει από μια κινητική διαταραχή. Ο χρόνος περνάει άνισα όταν ένα σώμα υποφέρει. Αλλά τα δύο ψηφιακά της σώματα την παρηγορούν. Της δίνουν τη δύναμη που της λείπει. Μαζί με αυτά η ηρωίδα ταξιδεύει το κοινό σε ένα όνειρο, στον κόσμο του ψηφιακού βασιλείου. Ένα ψηφιακό σώμα είναι σαν μια αναπαράσταση του εαυτού μας στον διαδικτυακό κόσμο. Ένας χαρακτήρας που δημιουργούμε για να αλληλεπιδράσουμε με το ψηφιακό πεδίο και να διαφύγουμε σε μια άλλη πραγματικότητα. Έτσι κι η πρωταγωνίστρια. Οδηγείται σε έναν τόπο που είναι ελεύθερη να κάνει ότι θέλει, να πάει όπου θέλει.

Midnight movie
© Archlabyrinth

Μέσα από μια κινηματογραφική λογική σε συνδυασμό με το physical theatre και τη δημιουργία εικόνων με projection mapping, η σκηνή μετατρέπεται σε νοσοκομείο, σε μια σουρεαλιστική κρεβατοκάμαρα, σε μια έρημο που μοιάζει με μεταμεσονύχτια ταινία και σε ό,τι άλλο φαντάζεται η ηρωίδα όσο ταξιδεύει σε αυτόν τον, χωρίς όρια, κόσμο που ονομάζεται ίντερνετ. Το έργο εξετάζει τη σχέση ανάμεσα στην αναπηρία και την διαδικασία αφήγησης σε μια σύγχρονη, ψηφιακή εποχή. Πώς είναι να έχεις ένα ψηφιακό σώμα, όταν το φυσικό σου σώμα συνέχεια φθίνει και σε εγκαταλείπει. Τι σημαίνει ψηφιακός εαυτός και η ζωή του ως αντίποδας στον πόνο.

Midnight movie
© Archlabyrinth

Ερμηνεύουν οι Νικόλ Δημητρακοπούλου, Πέτρος Αλαφούζος, Έλενα Ράγγου. Τα σκηνικά, οι μάσκες και το τρέιλερ είναι του Archlabyrinth, η μουσική του Γιώργου Μαυρίδη, ο σχεδιασμός των φωτισμών του Περικλή Μαθιέλλη. Η μετάφραση του κειμένου είναι του Νίκου Χατζόπουλου και, τέλος, τα βίντεο του studio19st και του Βασίλη Κουντούρη.

Προπώληση με ένα κλικ εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Τι είδαμε τελικά τη σεζόν 2023-24;

Νέες πρεμιέρες αναμένονται καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου, παρ’ όλα αυτά, καθώς την Κυριακή των Βαΐων κατέβασαν αυλαία οι περισσότερες παραστάσεις του χειμώνα, ο εθιμοτυπικός απολογισμός της σεζόν προσφέρει μια καλή εικόνα της.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
04/05/2024

"Τα 12 Κουπέ" για 12η χρονιά στο Τρένο στο Ρουφ

Το μοναδικό σιδηροδρομικό πολιτιστικό φεστιβάλ, το οποίο είναι αφιερωμένο στη σύγχρονη νεανική έκφραση και δημιουργία, έρχεται ξανά τον Μάιο στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο, με είσοδο ελεύθερη.

"Hard pop": Το νεό χορογραφικό έργο του Δημήτρη Μυτιληναίου συνδυάζει μουσική από 20 ποπ τραγούδια

Στο στούντιο PalmTree-MCA ανεβαίνει τον Μάιο μια παράσταση που αφορά στις πιθανές συγκλίσεις αλλά και στις εμφανείς αποκλίσεις μεταξύ του κλασικού μπαλέτου και του χορού στην ποπ κουλτούρα.

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.