Θέατρο του Νέου Κόσμου: Επιπλέον παραστάσεις για την περίοδο των Χριστουγέννων

Έξτρα παραστάσεις για τα έργα "Ο Τίποτας", "Κάποιος μιλάει μόνος του κρατώντας ένα ποτήρι γάλα", "Τα Κλειδιά – Για μια δυνατή ζωή", "Ο εραστής" και "Closer".

Ο εραστής © Patroklos Skafidas

Το Θέατρο του Νέου Κόσμου, με αφορμή την επιτυχία των παραγωγών του και ενόψει των Χριστουγέννων, προσθέτει επιπλέον παραστάσεις στο πρόγραμμά του.

"Ο Τίποτας"

Ο Τίποτας
©Patroklos Skafidas

"Ο Τίποτας" έκανε πρεμιέρα στις 8 Δεκεμβρίου και πολλές από τις επόμενες παραστάσεις είναι ήδη sold out, για αυτό προσθέτει έξτρα παραστάσεις (13 & 14/12). Στην παράσταση αυτή ο Θάνος Τοκάκης συνεχίζει την καλλιτεχνική έρευνα πάνω στην αναζήτηση της ταυτότητας και την έννοια της ευτυχίας, σκηνοθετώντας και ερμηνεύοντας έναν σχεδόν μπεκετικό ήρωα, που από σκηνής μιλάει για τον πόνο, τα ραγίσματα και τα τραύματα που κουβαλά. Θέματα για τα οποία δεν θέλει να μιλήσει κανείς, οριακά ούτε ο ίδιος. Βασισμένη στο κείμενο του υποψήφιου για Πούλιτζερ Γουίλ Ίνο, η παράσταση αξιοποιεί θραύσματα μιας ιστορίας για να αναρωτηθεί για το πόσο μας ορίζει η ευτυχία και η "υποχρέωση" να την αναζητούμε.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

"Κάποιος μιλάει μόνος του κρατώντας ένα ποτήρι γάλα"

Κάποιος μιλάει μόνος του κρατώντας ένα ποτήρι γάλα
©Patroklos Skafidas

Το έργο του γνωστού σεναριογράφου Ευθύμη Φιλίππου, "Κάποιος μιλάει μόνος τους κρατώντας ένα ποτήρι γάλα", ανεβαίνει με μεγάλη επιτυχία για 2η χρονιά στο Δώμα του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, σε σκηνοθεσία και ερμηνεία της Τζωρτζίνας Λιώση και της Νάνσυς Μπούκλη. Η παράσταση, που αγαπήθηκε από το κοινό και χαρακτηρίστηκε "δαιμονική" και άψογη, γεμάτη παράλογους διαλόγους και πολύ χιούμορ, προσθέτει τρεις επιπλέον παραστάσεις (20 & 27/12, 6/1) μέσα στις γιορτές.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

"Τα Κλειδιά – Για μια δυνατή ζωή"

Τα κλειδιά
©Patroklos Skafidas

Έξτρα παραστάσεις για "Τα Κλειδιά – Για μια δυνατή ζωή" σε σκηνοθεσία Στέφανου Δρουσιώτη (26/12, 6/1). Στην παράσταση αξιοποιούνται εργαλεία παιδοψυχολογίας, με έμπνευση από τις ιστορίες για παιδιά και ενήλικες από το γνωστό και πολυμεταφρασμένο βιβλίο θεραπευτικών ιστοριών της Αμερικανίδας καταξιωμένης ψυχολόγου Νάνσυ Ντέιβις, Ph.D., "Therapeutic Stories that Teach and Heal". Στην πρωτότυπη αυτή παράσταση, υπό τη δραματουργική και επιστημονική επεξεργασία της παιδοψυχιάτρου Βάλιας Καράγιωργα, η Νάντια Κοντογεώργη εμψυχώνει όλες τις ιστορίες, με τη συνοδεία του Αλέξανδρου Μποτίνη ζωντανά στο τσέλο.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

"Ο εραστής"

Ο εραστής
© Patroklos Skafidas

Διαβάστε Επίσης

Με αλλεπάλληλα sold out ξεκίνησε και ο "Εραστής", σε σκηνοθεσία και ερμηνεία Πάνου Παπαδόπουλου και Κλέλιας Ανδριολάτου για αυτό προσθέτει δύο επιπλέον παραστάσεις (13 & 14/1). Σε αυτό το αινιγματικό έργο του, ο Χάρολντ Πίντερ (1930-2008) στρέφει το μικροσκόπιο στις ανθρώπινες σχέσεις, επιχειρώντας να αναδείξει πώς η μεγαλύτερη μοναξιά μπορεί και τρυπώνει καμιά φορά μέσα στα ζευγάρια. Η λεπτομερής σκιαγράφηση της σχέσης ανάμεσα στους ήρωες, η αποκάλυψη της φθοράς και η αγωνιώδης προσπάθεια να παραμείνουν "ζωντανοί" μαζί, κατατάσσουν το έργο στα αριστουργήματα του παγκόσμιου δραματολογίου. 

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

"Closer"

Closer
Patroklos Skafidas

Η Άννα, ο Λάρι, ο Νταν και η Άλις δείχνουν ανοιχτοί να έρθουν κοντά, πλησιάζοντας ο ένας τον άλλον ασφυκτικά, αχόρταγα, χωρίς καμία αναστολή. Ο πόθος, η έλξη, η σεξουαλική ορμή, ο εθισμός, τα σκοτεινά πάθη, οι ανασφάλειες, η περηφάνεια, η ζήλια, η απόγνωση, η προδοσία, η προσποίηση, η εκδίκηση – τίποτα δεν θα μείνει ανέγγιχτο σε αυτό το ερωτικό τετράγωνο, που παραμένει διαρκώς και με τις τέσσερις πλευρές ανοιχτές. Ο Δημήτρης Αγιοπετρίτης - Μπογδάνος σκηνοθετεί το πολυβραβευμένο έργο του Πάτρικ Μάρμπερ (βραβεία Τόνυ και Ολίβιε), στο οποίο πρωταγωνιστούν οι Μιχάλης Λεβεντογιάννης, Βίκυ Παπαδοπούλου, Ναταλία Σουίφτ και Σπύρος Σταμούλης. Το "Closer" ενόψει των Χριστουγέννων προσθέτει τέσσερις έξτρα παραστάσεις (26 & 28/12, 2 & 4/1)

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Closer

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 105 '

Η Άννα, ο Λάρι, ο Νταν και η Άλις δείχνουν ανοιχτοί να έρθουν κοντά, πλησιάζοντας ο ένας τον άλλον ασφυκτικά, αχόρταγα, χωρίς καμία αναστολή. Μοιραία, μέσω του πλησιάσματος της σάρκας, θα εκφραστεί και το αιώνιο παράδοξο του έρωτα: όσο πιο κοντά θα πλησιάζουν ο ένας τον άλλον, τόσο πιο έντονα θα βιώνουν τις παγίδες, τα ρίσκα τα αδιέξοδα, τις ματαιώσεις και το βαθύ ανικανοποίητο τού μαζί. Ο πόθος, η σεξουαλική ορμή, ο εθισμός, τα σκοτεινά πάθη, οι ανασφάλειες, η περηφάνεια, η ζήλια, η απόγνωση, η προδοσία, η προσποίηση, η εκδίκηση – τίποτα δεν θα μείνει ανέγγιχτο σε αυτό το ερωτικό τετράγωνο, που παραμένει.

Ο Τίποτας (μια πονεμένη ιστορία)

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 95 '

Ο Τίποτας. Είναι (σχεδόν) ένας άνθρωπος. Όπως όλοι. Με ένα παρελθόν. Κι ένα μέλλον (;). Και μια ήσυχη ατάραχη ζωή. Ή τουλάχιστον αυτό θέλει να πιστεύει και να πιστέψουν κι οι άλλοι. Ο Θάνος Τοκάκης, μετά τη μικρού μήκους ταινία “Tokakis ή What’s my name”, όπου, αξιοποιώντας προσωπικά του βιώματα, επίσης ασχολήθηκε με αυτοσαρκασμό με το θέμα, σκηνοθετεί και ερμηνεύει έναν σχεδόν μπεκετικό ήρωα, που από σκηνής μιλάει για τον πόνο, τα ραγίσματα και τα τραύματα που κουβαλά. Θέματα για τα οποία δεν θέλει να μιλήσει κανείς, οριακά ούτε ο ίδιος. Βασισμένη στο κείμενο του υποψήφιου για Πούλιτζερ Γουίλ Ίνο, η παράσταση, στα όρια του stand up comedy, γεμάτη χιούμορ, αυτοσαρκασμό, ανατροπές αλλά και πολύ πόνο, αξιοποιεί θραύσματα μιας ιστορίας για να αναρωτηθεί για το πόσο μας ορίζει η ευτυχία και η «υποχρέωση» να την αναζητούμε. Η παράσταση μοιάζει σαν να παρακολουθούμε μια κουβέντα, μια χαλαρή συζήτηση περί ζωής που δεν αφορά κάτι συγκεκριμένο. Ο Τίποτας έχει στο μυαλό του κάνα δυο –το πολύ– απλά πράγματα που τον απασχολούν και μας απασχολούν.

Τα κλειδιά-για μια δυνατή ζωή

  • Μουσικοθεατρική Παράσταση
  • Διάρκεια: 70 '

Στην πρωτότυπη αυτή παράσταση, η Νάντια Κοντογεώργη συνδυάζει για πρώτη φορά το μουσικό θέατρο μαζί με τη ψυχοθεραπευτική αφήγηση, ερμηνεύοντας ιστορίες για παιδιά αλλά και ενήλικες από το γνωστό και πολυμεταφρασμένο βιβλίο θεραπευτικών ιστοριών της Αμερικανίδας ψυχολόγου Νάνσι Ντέιβις (PhD), “Therapeutic stories that teach and heal” (“Θεραπευτικές ιστορίες που διδάσκουν και επουλώνουν”). H αγαπημένη ηθοποιός με τη ζωντανή σύμπραξη του διακεκριμένου τσελίστα Αλέξανδρου Μποτίνη, απευθύνεται σε εμάς, τα παιδιά μας και το «εσωτερικό μας παιδί» και καταφέρνει να φανερώσει μέσα από τη μοναδική αυτή μουσικοθεατρική εμπειρία τα κλειδιά που μας βοηθούν να επιτύχουμε για μια συνειδητή ζωή όπου όλα είναι δυνατά!

Κάποιος μιλάει μόνος του κρατώντας ένα ποτήρι γάλα

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 70 '

Σε απροσδιόριστο χρόνο σ' ένα ζαχαροπλαστείο του αθηναϊκού κέντρου δύο άνθρωποι μονολογούν κουβεντιάζοντας, καθώς προσπαθούν να επικοινωνήσουν. Γελάνε, θυμώνουν, λένε ιστορίες κι όταν πιέζονται, παίζουν. Πώς θα ήταν, άμα δεν έφευγαν ποτέ από αυτό το ζαχαροπλαστείο; Το έργο του γνωστού σεναριογράφου Ευθύμη Φιλίππου έχει ξεχωρίσει τόσο ως βιβλίο όσο και όλες τις φορές που παρουσιάστηκε στο θέατρο. Το στοίχημα που έθεσαν η Τζωρτζίνα Λιώση και η Νάνσυ Μπούκλη μεταφράστηκε σε θεατρική επιτυχία και τώρα επιστρέφει.

Ο εραστής

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 70 '

Σε ένα από τα πιο αινιγματικά έργα του, ο νομπελίστας συγγραφέας στρέφει το μικροσκόπιο στις ανθρώπινες σχέσεις, επιχειρώντας να αναδείξει πώς η μεγαλύτερη μοναξιά μπορεί και τρυπώνει καμιά φορά μέσα στα ζευγάρια. Οι δύο ερμηνευτές εξερευνούν τη διαβρωτική πορεία του χρόνου στη σχέση ενός ζευγαριού όπου εμπλέκεται ένα τρίτο πρόσωπο -ή μήπως όχι. Κι όμως ο Ρίτσαρντ και η Σάρα υπήρξαν κάποτε πολύ ερωτευμένοι. Κι όπως όλα τα ζευγάρια που κάποτε ερωτεύτηκαν με την πρώτη ματιά, τώρα ζουν «σχεδόν» ευτυχισμένοι. Η λεπτομερής σκιαγράφηση της σχέσης των ηρώων, η αποκάλυψη της φθοράς και η αγωνιώδης προσπάθεια να παραμείνουν «ζωντανοί» μαζί, κατατάσσουν το έργο ανάμεσα στα αριστουργήματα του παγκόσμιου δραματολογίου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
02/05/2024

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.

Η Αναστασία Παπαστάθη σκηνοθετεί τους "Βρικόλακες"

Το σπουδαίο δράμα του Ίψεν θα δούμε την ερχόμενη σεζόν στο θέατρο Radar.

"Δον Κιχώτης": Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη και Θανάση Τσαλταμπάση σε καλοκαιρινή περιοδεία

Έναν πολυμελή θίασο, στον οποίο θα δούμε και τις Νάντια Κοντογεώργη και Παρθένα Χοροζίδου, ενορχηστρώνει ο Γιάννης Μπέζος στη μεγάλη θεατρική παραγωγή του καλοκαιριού που θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα το διαχρονικό έργο του Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες από την πρώτη ανάγνωση.