"Moving colors III": Το μοναδικό φεστιβάλ σύγχρονου χορού στην Ελλάδα επιστρέφει στο θέατρο Ροές

Επτά παραστάσεις ανερχόμενων και διεθνώς διακεκριμένων χορογράφων από την Ελλάδα την Ιρλανδία, το Βέλγιο, την Κροατία και τη Γερμανία, επιλεγμένες από τη Dan.c.ce Unitiva, διοργανώτρια εταιρεία του φεστιβάλ, σε συνεργασία με το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό δίκτυο χορού Aerowaves.

OFFSPRING Moving colors III Μαργαρίτα Τρίκκα © Μαύρα Γίδια

To Moving colors III, το μοναδικό φεστιβάλ σύγχρονου χορού στην Ελλάδα που απευθύνεται πρωτίστως σε νεανικό κοινό, επιστρέφει στην τρίτη εορταστική του έκδοση στην Αθήνα την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου στο θέατρο Ροές, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Φρόσως Τρούσα και υπόσχεται πέντε μέρες γεμάτες κίνηση, χρώματα και ρυθμό.

Moving colors III
© Pinelopi Gerasimou
"On Wednesdays we wear pink” του Αλέξανδρου Σταυρόπουλου

Πρόκειται να παρουσιαστούν επτά παραστάσεις ανερχόμενων και διεθνώς διακεκριμένων χορογράφων από την Ελλάδα την Ιρλανδία, το Βέλγιο, την Κροατία και τη Γερμανία, επιλεγμένες από τη Dan.c.ce Unitiva, διοργανώτρια εταιρεία του φεστιβάλ, σε συνεργασία με το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό δίκτυο χορού Aerowaves. 

Moving colors III
© Vojtěch Brtnický
"PLI" του Viktor Cernicky

Με πρωταρχικό στόχο να φέρει το νεανικό κοινό σε επαφή με τον συναρπαστικό κόσμο του σύγχρονου χορού μέσω χορογραφιών που καλλιεργούν τη φαντασία και το συναίσθημα, το φεστιβάλ φέτος παρουσιάζει δημιουργίες των Emma Martin, Loraine Dumbermont, Πατρίσιας Απέργη, Victor Cernicky, Αναστασίας Βαλσαμάκη, Αλέξανδρου Σταυρόπουλου και Μαργαρίτας Τρίκκα. Οι χορογράφοι αγκαλιάζουν ζητήματα όπως η ισότητα, η ελευθερία έκφρασης, η εξάλειψη εκφοβισμού, το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση και τη διαφορετικότητα, η κοινωνική συμπερίληψη και η πολύτιμη αξία της ομαδικότητας και της αποδοχής του Άλλου.

Moving colors III
© Luca Truffarelli
"Birdboy” της Emma Martin

Τρεις από τις παραστάσεις του προγράμματος, "Birdboy" της Emma Martin, "Toujours de ¾ face!" της Loraine Lambermont και "PLI" του Viktor Cernicky, διακρίθηκαν από το δίκτυο Aerowaves ανάμεσα στα καλύτερα 20 έργα σύγχρονου χορού πανευρωπαϊκά για το 2023, ενώ έχουν ήδη παρουσιαστεί με μεγάλη επιτυχία σε σημαντικά θέατρα της Ευρώπης.

Moving colors III
© Albert Vidal
"W REST L ING” της Αναστασίας Βαλσαμάκη

Το πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ πλαισιώνουν παράλληλες συμμετοχικές δράσεις σε συνεργασία με το Duncan Center και το Παιδικό &Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας.

Moving colors III
"Hero” της Πατρίσιας Απέργη

Λίγα λόγια για τη DAN.C.CE UNITIVA

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία DAN.C.CE Unitiva ξεκίνησε τη δράση της το 2008 κι έκτοτε ασχολείται με την προώθηση εκδηλώσεων με κεντρικό θέμα τον χορό και απώτερο
σκοπό την εξέλιξη της Ορχηστικής Τέχνης στην Ελλάδα. Μέσα από την πολυετή δράση της
επιδιώκει χορευτές, χορογράφοι, αλλά ακόμα και ερασιτέχνες του χορού να μπορούν να
διευρύνουν τις γνώσεις τους, να επεκταθούν στο αντικείμενο και να μοιραστούν γνώσεις,
επιρροές και ερεθίσματα από διάφορες τεχνικές και προσεγγίσεις του σύγχρονου χορού. Σε
αυτό το πλαίσιο δημιουργεί συνθήκες για την παραγωγή και την παρουσίαση παραστάσεων
χορού (ARC FOR DANCE FESTIVAL). Επίσης, διοργανώνει σεμινάρια και εργαστήρια
σχετικά με την τέχνη του χορού και ανταλλαγές καλλιτεχνών υπό την μορφή "residencies"
για καλλιτεχνική δημιουργία και έρευνα, μέσω ευρωπαϊκών δικτύων, όπως το IETM, η
Spider Expand και το Aerowaves.

Moving colors III
"Toujours de 3/4 face!” της Loraine Dambermon

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ
 

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Moving colors III

  • Φεστιβάλ

Το μοναδικό φεστιβάλ σύγχρονου χορού που είναι αφιερωμένο στα παιδιά και τους εφήβους επιστρέφει στην τρίτη του έκδοση μέσα από ένα πενθήμερο πρόγραμμα με επτά παραστάσεις ανερχόμενων και διεθνώς διακεκριμένων χορογράφων από την Ελλάδα και την Ευρώπη, επιλεγμένες από τη διοργανώτρια Dan.c.ce Unitiva, σε συνεργασία με το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό δίκτυο χορού AEROWAVES, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Φρόσως Τρούσα. Θα δούμε έργα των Emma Martin, Loraine Dumbermont, Πατρίσιας Απέργη, Victor Cernicky, Αναστασίας Βαλσαμάκη, Αλέξανδρου Σταυρόπουλου και Μαργαρίτας Τρίκκα, γύρω από ζητήματα όπως η ισότητα, η ελευθερία έκφρασης, η εξάλειψη εκφοβισμού, το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση και τη διαφορετικότητα, η κοινωνική συμπερίληψη και η πολύτιμη αξία της ομαδικότητας και της αποδοχής του Άλλου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
02/05/2024

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.

Η Αναστασία Παπαστάθη σκηνοθετεί τους "Βρικόλακες"

Το σπουδαίο δράμα του Ίψεν θα δούμε την ερχόμενη σεζόν στο θέατρο Radar.

"Δον Κιχώτης": Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη και Θανάση Τσαλταμπάση σε καλοκαιρινή περιοδεία

Έναν πολυμελή θίασο, στον οποίο θα δούμε και τις Νάντια Κοντογεώργη και Παρθένα Χοροζίδου, ενορχηστρώνει ο Γιάννης Μπέζος στη μεγάλη θεατρική παραγωγή του καλοκαιριού που θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα το διαχρονικό έργο του Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες από την πρώτη ανάγνωση.