"Bare": Ένα χορευτικό καταφύγιο για τη Βιτόρια Κωτσάλου στο M54

Μία περφόρμανς χορού βασισμένη σε προσωπικές εμπειρίες της δημιουργού, με θεματικές γύρω από τον χτύπο, τη θάλασσα, το δάσος, τους άστεγους.

Bare Γιάννης Ίσσαρης©

 H Βιτόρια Κωτσάλου παρουσιάζει και ερμηνεύει το νέο χορογραφικό της σόλο με τίτλο "Bare" από τις 2 έως τις 14 Νοεμβρίου στο Μ54. Μία περφόρμανς χορού βασισμένη σε προσωπικές εμπειρίες της δημιουργού, με θεματικές γύρω από τον χτύπο, τη θάλασσα, το δάσος και τους άστεγους, που λειτουργεί ως ένα χορευτικό καταφύγιο: "Η δημιουργία ενός καταφυγίου για να αναδιπλωθώ ή να αναδιπλωθώ σε αυτό το μέρος σαν να είναι καταφύγιο.
Για να κάνω κομμάτια την ιδέα του μέσα. Να χορέψω τον εαυτό μου γυμνό ή να χορέψω γυμνά".

Η δημιουργός αναφέρει: "Το "Bare" αναδύεται από προσεκτικά μελετημένες, χορογραφημένες καταστάσεις στις οποίες βύθισα τον εαυτό μου τους τελευταίους μήνες: Χτύπος. Θάλασσα. Δάσος. Άστεγοι. Το "Bare" αρχικά ξεκίνησε από την ανάγκη να ανακινήσω τις παραμέτρους του πώς υπάρχω/υπάρχουμε και τώρα εκτείνεται πέρα από τα όριά του. Το σόλο συντίθεται καθώς οι εμπειρίες αναδιοργανώνονται, μεταβάλλονται, μεταφέρονται. Καθώς αυτός ο χορός φανερώνεται, το ίδιο κάνει και ένας νούς, ανοιχτός στο να αλλάξει τον τρόπο που κινούμαι, τον τρόπο που κινούμαι για να σκέφτομαι".

Επίσης, την Κυριακή 12 Νοεμβρίου και ώρα 4 μ.μ.-6 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για την μεθοδολογία και έρευνα του έργου, ανοιχτή για το κοινό. Κατά τη διάρκεια του σόλο έργου της προβάλλεται ένα μέρος του βίντεο "Bare Underwater". Το ολοκληρωμένο βίντεο διάρκειας 40 λεπτών θα παρουσιαστεί για δύο προβολές την Κυριακή 12 Νοεμβρίου στις 6.30μ.μ. και στις 7.30μ.μ. Η προβολή του βίντεο λειτουργεί ανεξάρτητα από την παράσταση και είναι δωρεάν. Οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Η μουσική της παράστασης είναι του Βασίλη Μαντζούκη, ο σχεδιασμός φωτισμού της Μαρίας Αθανασόπουλου, ενώ το βίντεο υπογράφει η Χρυσάνθη Μπαδέκα.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Θεόδωρος Τερζόπουλος: "Η ζωή είναι μια παρένθεση μέσα στη μεγάλη επικράτεια του θανάτου"

Το θέατρο Άττις του Θεόδωρου Τερζόπουλου συμπληρώνει 40 χρόνια λειτουργίας και ανοίγεται σε νέους στοχασμούς. Διαβάστε όσα μας είπε ο κορυφαίος δημιουργός με αφορμή τις πολυαναμενόμενες παραστάσεις "Περιμένοντας τον Γκοντό" στη Στέγη (15-19/5) και "Ορέστεια" στην Επίδαυρο (12-13/7).

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/05/2024

Πέθανε η Άννα Παναγιωτοπούλου

Η πολυαγαπημένη ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών.

Τι είδαμε τελικά τη σεζόν 2023-24;

Νέες πρεμιέρες αναμένονται καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου, παρ’ όλα αυτά, καθώς την Κυριακή των Βαΐων κατέβασαν αυλαία οι περισσότερες παραστάσεις του χειμώνα, ο εθιμοτυπικός απολογισμός της σεζόν προσφέρει μια καλή εικόνα της.

"Τα 12 Κουπέ" για 12η χρονιά στο Τρένο στο Ρουφ

Το μοναδικό σιδηροδρομικό πολιτιστικό φεστιβάλ, το οποίο είναι αφιερωμένο στη σύγχρονη νεανική έκφραση και δημιουργία, έρχεται ξανά τον Μάιο στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο, με είσοδο ελεύθερη.

"Hard pop": Το νεό χορογραφικό έργο του Δημήτρη Μυτιληναίου συνδυάζει μουσική από 20 ποπ τραγούδια

Στο στούντιο PalmTree-MCA ανεβαίνει τον Μάιο μια παράσταση που αφορά στις πιθανές συγκλίσεις αλλά και στις εμφανείς αποκλίσεις μεταξύ του κλασικού μπαλέτου και του χορού στην ποπ κουλτούρα.

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber