"Macrokosmos": Το πρωτότυπο έργο της Αλεξάνδρας Τσόμπου επιστρέφει για 2η χρονιά

Η παράσταση σε σκηνοθεσία της Περσεφόνης Παντοπούλου ανεβαίνει ξανά, ξεδιπλώνοντας τα σύνολα των μικρόκοσμών μας και τη σχέση μας με τα πρότυπα που μας επιβάλλονται.

Macrokosmos

Το πρωτότυπο έργο "Macrokosmos" της Αλεξάνδρας Τσόμπου, σε σκηνοθεσία της Περσεφόνης Παντοπούλου, από την ομάδα Tsopan Theater Company, επιστρέφει για δεύτερη χρονιά και για οκτώ μόνο παραστάσεις στο θέατρο 104, από 25 Σεπτεμβρίου έως 17 Οκτωβρίου. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Τερέζα Βροντίση, Λίνα Κομνηνού, Μπέτυ Σαράντη.

Macrokosmos

Λίγα λόγια για το έργο

Ένα οκταώροφο κτίριο με σημείο αναφοράς ένα θυρωρείο. Τρεις διαφορετικές εκφάνσεις μιας ηρωίδας που αναζητά τη θέση της μέσα σε αυτό. Ένα κτίριο που αντιπροσωπεύει το γρανάζι του συστήματος: ποιες είναι οι εμπειρίες μας από αυτόν τον κοινωνικό μηχανισμό; Πόσο διαρκεί η ανοχή μας στη διαφθορά και στην αδιαφορία; Πού αποτυπώνονται τα ιδανικά μας και πού ακριβώς τοποθετούνται οι ηθικοί μας φραγμοί; Κάθε όροφος αποτελεί ένα συγκεκριμένο μοντέλο κοινωνικής συμπεριφοράς. Σε κάθε όροφο υφίσταται ένας στροβιλισμός μεταξύ της πραγματικότητας του κτιρίου και της ίδιας της ηρωίδας. Η Τζάκι θα γίνει αυτό που βλέπει, θα μεταλλαχθεί σε αυτό που βιώνει και μέσα από την ίδια αυτήν απορρύθμιση, ίσως επιστρέψει στο κέντρο της. Ο Μακρόκοσμος είναι ένα έργο για τα σύνολα των μικρόκοσμών μας και για τη σχέση μας με τα πρότυπα που μας επιβάλλονται.

Macrokosmos

Λίγα λόγια για την ομάδα

Η ομάδα Tsopan Theatre Company είναι μια σύμπραξη καλλιτεχνών που σχηματίστηκε τον Μάρτιο του 2022 με αφορμή το έργο "Macrokosmos". Πρόκειται για μια ομάδα που παράγει πρωτότυπα θεατρικά έργα. Στόχος της είναι να εξασφαλίσει ένα καλλιτεχνικό περιβάλλον όπου όλα τα μέλη θα αντιμετωπίζονται ως συν δημιουργοί, θα ενθαρρύνει την ελεύθερη ανάπτυξη ιδεών αλλά και τον καλλιτεχνικό διάλογο. Η επιλογή των μελών δε γίνεται με εμπορικά κριτήρια αλλά με τη διάθεση να αναδειχθούν καλλιτέχνες που διαθέτουν μια προσωπική σφραγίδα στα έργα τους.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Macrokosmos

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 60 '

Μέσα σε ένα οκταώροφο κτίριο με σημείο αναφοράς ένα θυρωρείο που αντιπροσωπεύει τον κοινωνικό μηχανισμό, μια ηρωίδα -σε τρεις διαφορετικές εκφάνσεις της- αναζητά τη θέση της μέσα σε αυτόν. Κάθε όροφος αποτελεί ένα συγκεκριμένο μοντέλο κοινωνικής συμπεριφοράς. Μέσα από την ιστορία της Τζάκι, η παράσταση διερευνά τα σύνολα των μικρόκοσμών μας και τη σχέση μας με τα πρότυπα που μας επιβάλλονται, ενώ διερωτάται για την ανοχή μας στη διαφθορά και την αδιαφορία, τα ιδανικά μας και που ακριβώς τοποθετούνται οι ηθικοί μας φραγμοί;

104

Ευμολπιδών 41, Γκάζι

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Τι είδαμε τελικά τη σεζόν 2023-24;

Νέες πρεμιέρες αναμένονται καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου, παρ’ όλα αυτά, καθώς την Κυριακή των Βαΐων κατέβασαν αυλαία οι περισσότερες παραστάσεις του χειμώνα, ο εθιμοτυπικός απολογισμός της σεζόν προσφέρει μια καλή εικόνα της.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
04/05/2024

"Τα 12 Κουπέ" για 12η χρονιά στο Τρένο στο Ρουφ

Το μοναδικό σιδηροδρομικό πολιτιστικό φεστιβάλ, το οποίο είναι αφιερωμένο στη σύγχρονη νεανική έκφραση και δημιουργία, έρχεται ξανά τον Μάιο στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο, με είσοδο ελεύθερη.

"Hard pop": Το νεό χορογραφικό έργο του Δημήτρη Μυτιληναίου συνδυάζει μουσική από 20 ποπ τραγούδια

Στο στούντιο PalmTree-MCA ανεβαίνει τον Μάιο μια παράσταση που αφορά στις πιθανές συγκλίσεις αλλά και στις εμφανείς αποκλίσεις μεταξύ του κλασικού μπαλέτου και του χορού στην ποπ κουλτούρα.

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.