Φεστιβάλ στη σκιά των Βράχων: Όσα θα δούμε την εβδομάδα 9-15/9

Φοίβος Δεληβοριάς, Γιάννης Κότσιρας, "Οιδίπους επί Κολωνώ", "Οιδίπους Τύραννος" και όσα ακόμα έρχονται στο θέατρο Βράχων.

Φεστιβάλ Βράχων

Οι Δήμοι Βύρωνα και Δάφνης Υμηττού συνεχίζουν στα πλαίσια του διαδημοτικού δικτύου πολιτισμού το φεστιβάλ "Στη σκιά των Βράχων", που ξεκίνησε το καλοκαίρι, στα θέατρα Βράχων Μελίνα Μερκούρη και Άννα Συνοδίνου, με συναυλίες από μεγάλα μουσικά ονόματα και παραστάσεις των αρχαίων έργων "Οιδίπους επί Κολωνώ" και "Οιδίπους Τύραννος", που θα πραγματοποιηθούν από τις 9 μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.

Στίχοιμα 

Στίχοιμα

Ένα από τα μεγαλύτερα underground hip hop συγκροτήματα της Ελλάδας, οι Στίχοιμα, επιστρέφουν στις 9 Σεπτεμβρίου για μια μοναδική εμφάνιση στο Θέατρο Βράχων που θα γράψει για μια ακόμα φορά ιστορία με παλιά και νεότερα τραγούδια που έχουμε αγαπήσει.

Η ίδρυσή τους χρονολογείται στα τέλη της δεκατείτας του ‘90, ένα βράδυ που το εφηβικό όνειρο του Xplicit και της Μαρίνας πήρε σάρκα και οστά. Από τότε κάθε τους δισκογραφικό εγχείρημα αποτελεί σταθμό στην κουλτούρα της hip hop σκηνής, τολμούν να μένουν μακριά από νόρμες προσφέροντας μας ακραία επιδραστικές δημιουργίες και διαχρονικά, κάθε τους εμφάνιση γεμίζει ασφυκτικά τους συναυλιακούς χώρους. 

"Οιδίπους Τύραννος"

Οιδίπους Τύραννος

Διαβάστε Επίσης

Η σοφόκλεια τραγωδία σε σκηνοθεσία Σίμου Κακάλα θα ανέβει στις 10 Σεπτεμβρίου, εξιστορώντας την ιστορία του Οιδίποδα που βρίσκεται αντιμέτωπος με το πεπρωμένο του, από το οποίο προσπαθεί να ξεφύγει από τότε που γεννήθηκε, ταξιδεύοντας το ελληνικό πνεύμα και τα διαχρονικά του μηνύματα σε ολόκληρη την ανθρωπότητα. Στην παράσταση παίζουν οι ηθοποιοί: Γιάννης Στάνκογλου (Οιδίπους), Μαριλίτα Λαμπροπούλου (Ιοκάστη), Γιάννης Νταλιάνης (Κρέων), Χρήστος Μαλάκης (Τειρεσίας), Γιώργος Αμούτζας (Αγγελιαφόρος), Κωνσταντίνος Μωραΐτης (Εξάγγελος).

Φοίβος Δεληβοριάς

Φοίβος Δεληβοριάς

O Φοίβος Δεληβοριάς, έρχεται για μία μοναδική συναυλία με όσα τραγούδια μπόρεσε να σώσει απ’ τους φρουρούς της Τεχνητής Νοημοσύνης, με αναμνήσεις ενός καλοκαιριού που θα ’ρθει και με τη σκιά του να χορεύει πάνω απ’ το κεφάλι του, ανεβαίνει για μια μεγάλη συναυλία στο Θέατρο Βράχων στις 11 Σεπτεμβρίου. Έχοντας μαζί του το συγκρότημα των πιο αποφασισμένων καταδίκων των φυλακών Σαοσάνκ (Σωτήρης Ντούβας, Κωστής Χριστοδούλου, Κώστας Παντέλης, Γιοέλ Σότο, Χρήστος Λαϊνάς) και με τη μαγική φωνή της Νεφέλης Φασούλη για χάρτη, θα οργανώσει τη μεγαλύτερη μαζική απόδραση που έγινε ποτέ από τη ζαλισμένη πρωτεύουσα.

"Οιδίπους επί Κολωνώ"

Οιδίπους επί Κολωνώ

Διαβάστε Επίσης

Η επιτυχημένη sold-out παράσταση "Οιδίπους επί Κολωνώ" σε σκηνοθεσία του Γιώργου Σκεύα, θα φέρει στο προσκήνιο τη διφορούμενη εκκρεμότητα του τέλους ενός ήρωα σημαδεμένου από τη μοίρα στις 12 Σεπτεμβρίου, με έναν εξαιρετικό θίασο τον οποίο απαρτίζουν οι ηθοποιοί: Δημήτρης Καταλειφός, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Αγγελική Παπαθεμελή, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Μάξιμος Μουμούρης, Χρήστος Σαπουντζής, Γιώργος Νούσης, Νίκος Νίκας, Γιώργος Φριντζήλας, Damiano Ottavio Bigi, Νίκος Δερτιλής, Γιώργος Μπούτσικας.

Τα εισιτήρια για την παράσταση έχουν εξαντληθεί.

Σωκράτης Μάλαμας

Σωκράτης Μάλαμας

Ο Σωκράτης Mάλαμας με την Ιουλία Καραπατάκη, τον Πέτρο Μάλαμα και τη μπάντα του θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα που θα έχει όλα όσα αγαπάμε από τον Σωκράτη αλλά και επιλογές από όσα αγαπάει κι εκείνος από την ελληνική δισκογραφία και δεν έχει σταματήσει να τραγουδάει όλα αυτά τα χρόνια, στις 13 Σεπτεμβρίου. Με τον Γιάννη Παπατριανταφύλλου στο κοντραμπάσο, τον Κυριάκο Ταπάκη στο λαούτο και στο μπουζούκι, τον Κλέωνα Αντωνίου στην ηλεκτρική κιθάρα, τον Καλογιάννη Βεράνη στο βιολί και στην τρομπέτα, το Νίκο Μαγνήσαλη στα τύμπανα, τον Άκη Κατσουπάκη στα πλήκτρα και τον Γιάννη Μάλαμα στα κρουστά.

Τα εισιτήρια για τη συναυλία έχουν εξαντληθεί.

Γιάννης Κότσιρας και Μίλτος Πασχαλίδης 

Γιάννης Κότσιρας Μίλτος Πασχαλίδης

Ο Γιάννης Κότσιρας και ο Μίλτος Πασχαλίδης συναντιούνται για πρώτη φορά επί σκηνής, στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου. Οι δύο καλλιτέχνες θα χαρίσουν δημιουργικές διασκευές γεμάτες φαντασία και πάθος, καινούργια και παλιά τους τραγούδια, κοινές ερμηνείες σε ένα ξεχωριστό πρόγραμμα που δεν πρέπει να χάσετε.

 Ο Γιάννης Κότσιρας με σχεδόν 30 χρόνια καλλιτεχνικής πορείας, ξεχωρίζει στις ζωντανές του εμφανίσεις με τον τρόπο που προσεγγίζει τις ρίζες µε βαθύ σεβασμό αλλά και µε ματιά "προσωπική". Ο Μίλτος Πασχαλίδης συνδυάζει στις ζωντανές εμφανίζεις του στοιχεία ετερόκλητα, που μας παρασύρουν σε μια μουσική περιπέτεια που μένει αξέχαστη.

Τα εισιτήρια για τις 14/9 έχουν εξαντληθεί.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Τα 12 Κουπέ" για 12η χρονιά στο Τρένο στο Ρουφ

Το μοναδικό σιδηροδρομικό πολιτιστικό φεστιβάλ, το οποίο είναι αφιερωμένο στη σύγχρονη νεανική έκφραση και δημιουργία, έρχεται ξανά τον Μάιο στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο, με είσοδο ελεύθερη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/05/2024

"Hard pop": Το νεό χορογραφικό έργο του Δημήτρη Μυτιληναίου συνδυάζει μουσική από 20 ποπ τραγούδια

Στο στούντιο PalmTree-MCA ανεβαίνει τον Μάιο μια παράσταση που αφορά στις πιθανές συγκλίσεις αλλά και στις εμφανείς αποκλίσεις μεταξύ του κλασικού μπαλέτου και του χορού στην ποπ κουλτούρα.

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.