Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη έρχεται ως "Εκατομμυριούχος" στο Παλλάς

Στο πλάι του Νίκου Κουρή και σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, η δημοφιλής τραγουδίστρια θα πρωταγωνιστήσει στην κωμωδία του Τζορτζ Μπέρναρντ Σω.

Η εκατομμυριούχος © Ελίνα Γιουνανλή

Η αισθηματική κωμωδία του Τζορτζ Μπέρναρντ Σω "Η Εκατομμυριούχος", έρχεται στο Θέατρο Παλλάς τον προσεχή Οκτώβριο σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα, με τους Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Νίκο Κουρή και εικοσαμελή θίασο. Πρόκειται για εένα πνευματώδες και στοχαστικό έργο που εξερευνά τη σχέση μεταξύ πλούτου και ευτυχίας, αλλά και τον καταλυτικό ρόλο του έρωτα. Το έργο αφηγείται την ιστορία της Επιφάνια ντι Πάρεργα, η οποία αφότου κληρονόμησε τον πατέρα της, εγκαταλείπει απογοητευμένη τον μποξέρ σύντροφό της κι ερωτεύεται έναν ιδεαλιστή γιατρό, προστάτη των φτωχών, με τον οποίο αποφασίζουν να μπουν σε αμοιβαία δοκιμασία για να ανακαλύψουν εάν κάνουν ο ένας για τον άλλο: ο γιατρός στη δοκιμασία που είχε ζητήσει ο πατέρας της -να βρει έναν άντρα με ταλέντο στην απόκτηση χρημάτων- και η Επιφάνια στη δοκιμασία που είχε ζητήσει η μητέρα του- να βρει μια γυναίκα που να μπορεί να ζήσει για ένα τρίμηνο, με ελάχιστα χρήματα.

Η εκατομμυριούχος
©Ελίνα Γιουνανλή

Ο Γιάννης Κακλέας επιστρέφει στο Παλλάς μετά την επιτυχημένη "Μαντάμ Σουσού" και παρουσιάζει την κωμωδία του Σω ως μια μουσικοθεατρική παράσταση που κινείται αριστοτεχνικά ανάμεσα στις "γραμμές" της αισθηματικής κομεντί και της κοινωνικοπολιτικής σάτιρας, ενώ παραλλήλως διατηρεί όλα τα χαρακτηριστικά ενός φαντασμαγορικού θεατρικού υπερθεάματος, με πρωτότυπη ζωντανή μουσική. Τον ομώνυμο ρόλο της εκκεντρικής εκατομμυριούχου αναλαμβάνει η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, ενώ τον πρωταγωνιστικό ρόλο του ιδεαλιστή γιατρού ενσαρκώνει ο Νίκος Κουρής. Μαζί τους επί σκηνής, μια ομάδα εκλεκτών ηθοποιών με τους Βασίλη Κούκουρα, Ιβάν Σβιτάιλο, Μαριλού Κατσαφάδου, Βασίλη Τσιγκριστάρη, Ροζαμάλια Κυρίου, Στράτο Λύκο, δέκα ακόμα ηθοποιούς & χορευτές (Γαβριέλα Αντωνοπούλου, Άγγελος Αποστολίδης, Αναστασία Βαλσαμάκη, Μαριτίνα Κατσιμπράκη, Ηρώ Κόντη, Πέτρος Νικολίδης, Aidi Ormeni, Μάρω Σταυρινού, Μάριος Χατζηαντώνης, Νικόλας Χατζηβασιλειάδης) και ζωντανή ορχήστρα.

Η εκατομμυριούχος
© Ελίνα Γιουνανλή

Η νέα διασκευή είναι του Βασίλη Τσιγκριστάρη και του Γιάννη Κακλέα και στην παράσταση συμπράττει μια έμπειρη ομάδα καλλιτεχνικών συντελεστών: Ο Μανόλης Παντελιδάκης στα σκηνικά, η Ηλένια Δουλαδίρη στα κοστούμια και η Στέλλα Κάλτσου στον σχεδιασμό των φωτισμών. Την πρωτότυπη μουσική υπογράφει ο εκπρόσωπος της νέας γενιάς Ελλήνων συνθετών Bάιος Πράπας, ενώ τους στίχους η Σάννυ Μπαλτζή. Την ενορχήστρωση αναλαμβάνει ο Αλέξιος Πρίφτης και τις χορογραφίες επιμελείται η Στεφανία Σωτηροπούλου.

Το έργο του Σω ανέβηκε για πρώτη φορά στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη το 1952, με πρωταγωνίστρια την Κάθριν Χέμπορν. Το 1961 μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο με τη Σοφία Λώρεν και τον Πίτερ Σέλερς και το 1972 στην τηλεόραση του BBC, στη σειρά "Το έργο του μήνα" με την Μάγκι Σμιθ και τον Τομ Μπέικερ. Στην Ελλάδα, έχει ανέβει μόνο μία φορά, το 2009 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε σκηνοθεσία του Σωτήρη Χατζάκη, με τη σπουδαία Νόνικα Γαληνέα, που έμελλε να είναι η τελευταία της παράσταση, και τον Γιάννη Μπέζο στο πρωταγωνιστικό ζευγάρι.

Η πρεμιέρα αναμένεται στις 12 Οκτωβρίου. Προπώληση μέσω viva.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Τα 12 Κουπέ" για 12η χρονιά στο Τρένο στο Ρουφ

Το μοναδικό σιδηροδρομικό πολιτιστικό φεστιβάλ, το οποίο είναι αφιερωμένο στη σύγχρονη νεανική έκφραση και δημιουργία, έρχεται ξανά τον Μάιο στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο, με είσοδο ελεύθερη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/05/2024

"Hard pop": Το νεό χορογραφικό έργο του Δημήτρη Μυτιληναίου συνδυάζει μουσική από 20 ποπ τραγούδια

Στο στούντιο PalmTree-MCA ανεβαίνει τον Μάιο μια παράσταση που αφορά στις πιθανές συγκλίσεις αλλά και στις εμφανείς αποκλίσεις μεταξύ του κλασικού μπαλέτου και του χορού στην ποπ κουλτούρα.

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.