Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος: Ποιο είναι το παρόν και το μέλλον του θεάτρου στην Ευρώπη και τον κόσμο;

Για ενδέκατη χρονιά επιστρέφει ο καλοκαιρινός θεσμός με μια σειρά εκδηλώσεων ανοιχτών στο κοινό.

Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος 2023 Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος©

Το Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος και η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης σας καλούν να συμμετάσχετε στην αλυσίδα μιας επιτακτικής συζήτησης που συνεχίζεται εν εκκρεμότητι εδώ και 25 αιώνες. Το θερινό σχολείο θα λάβει χώρα από τις 5 έως τις 15 Ιουλίου στην πόλη της Ελευσίνας για 11η χρονιά. Στη φετινή του έκδοση επικεντρώνεται στο παρόν και το μέλλον του θεάτρου στην Ευρώπη και τον κόσμο, στο ρόλο που διαδραματίζει στη διαμόρφωση των κοινωνιών, στο ρόλο του μπροστά στις παγκόσμιες εξελίξεις.

Το "Μυστήριο 40 Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος” απευθύνεται σε άτομα άνω των 18 ετών, επαγγελματίες και μη, με ενδιαφέρον για το αρχαίο δράμα και την σύγχρονη απόδοσή του. Το σχολείο θα φιλοξενήσει 40 μαθητές στο εντατικό θερινό του πρόγραμμα, όπου θα διδάξουν καθηγητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως οι: Μάρθα Φριντζήλα (υποκριτική), Νικολέττα Φριντζήλα (ενδογλωσσική μετάφραση), Σαβίνα Γιαννάτου (φωνητικός αυτοσχεδιασμός), Ιωάννα Ρεμεδιάκη (υποκριτική), Άντης Σκορδής (μουσική), Γεωργία Τσαγκαράκη (αυτοσχεδιασμός), Camilo Bentancor (κινησιολογία, μάσκα), Dunia Βotic (τραγούδι), Manuel Ronda (κίνηση, σύγχρονος χορός) και Marcus Βazley (υποκριτική, chorus work).  

Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος
Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος©

Η ιστορία του Αττικού Σχολείου Αρχαίου Δράματος

Από το 2012 που η πόλη της Ελευσίνας υποδέχθηκε την ιδέα της δημιουργίας ενός σχολείου για την εκπαίδευση και την πρακτική στο αρχαίο δράμα, μέχρι σήμερα, το Αττικό Σχολείο αφουγκράστηκε τον παλμό της πόλης, δίδαξε, διδάχτηκε και υιοθετήθηκε ως θεσμός.

Σε αυτή την δεκαετία απέκτησε φίλους και συνεργάτες, υποστηρικτές, θιασώτες και πιστούς, συνεργάστηκε με μεγάλα πανεπιστήμια και ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού, συνέβαλε στη δημιουργία του Δικτύου Αρχαίου Δράματος του ΥΠΠΟΑ, χάραξε το δικό του ίχνος στα καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης και συνεχίζει την πολιτιστική του συμβολή ως πρόγραμμα παρακαταθήκης στο πλαίσιο της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Συνεχίζει με την ίδια αγάπη και αγωνία να προσφέρει στην πόλη και τους κατοίκους της ένα σχολείο ανοιχτό σε όλους, ένα χώρο μάθησης, διαλόγου και δημιουργικής έκφρασης, ένα σχολείο αντάξιο της πόλης που ήταν, είναι και θα παραμείνει μια πρωτεύουσα πολιτισμού για την Ευρώπη και τον κόσμο. 

Το πρόγραμμα

ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ
21.00 | Παλαιό Δημαρχείο Ελευσίνας
KADINELIA (Συναυλία - Εναρκτήριο Πάρτυ)
 
ΠΕΜΠΤΗ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ
20.00 | Παλαιός Σιδηροδρομικός Σταθμός Ελευσίνας
MARCUS BAZLEY (Διάλεξη & Συζήτηση)
21.30 | Παλαιός Σιδηροδρομικός Σταθμός Ελευσίνας
ΜΙΧΑΛΗΣ & ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ (Συναυλία)
 
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ
20.00 | Παλαιός Σιδηροδρομικός Σταθμός Ελευσίνας
ΠΑΥΛΙΝΑ ΤΣΙΑΤΣΙΟΥ: Masterclass Contemporary Ritual Dance & Performance Χορού "Περσεφόνη, η κάθοδος και η αναγέννηση"    
                       
ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ
20.00 |  Παλαιός Σιδηροδρομικός Σταθμός Ελευσίνας
PERFORMANCE ΧΟΡΟΥ MANUEL RONDA "El Gran Salto"
 
ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ
21.15 | Παλαιός Σιδηροδρομικός Σταθμός Ελευσίνας
Παράσταση Καραγκιόζη
με τον ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΘΙΑΣΟ ΣΚΙΩΝ του ΑΘΩ ΔΑΝΕΛΛΗ
 
ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ
21.00 | Παλαιός Σιδηροδρομικός Σταθμός Ελευσίνας
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΥΤΑΦΗΣ (Προβολή ντοκιμαντέρ "The Other Half" & Συζήτηση με τους συντελεστές)
 
ΤΡΙΤΗ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ 
20.00 | Παλαιός Σιδηροδρομικός Σταθμός Ελευσίνας
FELICE ROSS (Διάλεξη & Συζήτηση)
 
ΠΕΜΠΤΗ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ
21.30 | 2ο Γυμνάσιο Ελευσίνας
Προβολή "ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΟΡΕΣΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ” (work in progress)
 
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ
21.30 | 2ο Γυμνάσιο Ελευσίνας
ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ
Performance Χορού "In the Presence of Absence"

Οι εκδηλώσεις είναι ανοιχτές για το κοινό (με σειρά προτεραιότητας). Οι ακριβείς ώρες προσέλευσης και οι χώροι διεξαγωγής των εκδηλώσεων θα ανακοινωθούν σύντομα.

Περισσότερες πληροφορίες: 2023eleusis.eu | www.attikosxoleio.gr

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Θεόδωρος Τερζόπουλος: "Η ζωή είναι μια παρένθεση μέσα στη μεγάλη επικράτεια του θανάτου"

Το θέατρο Άττις του Θεόδωρου Τερζόπουλου συμπληρώνει 40 χρόνια λειτουργίας και ανοίγεται σε νέους στοχασμούς. Διαβάστε όσα μας είπε ο κορυφαίος δημιουργός με αφορμή τις πολυαναμενόμενες παραστάσεις "Περιμένοντας τον Γκοντό" στη Στέγη (15-19/5) και "Ορέστεια" στην Επίδαυρο (12-13/7).

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/05/2024

Πέθανε η Άννα Παναγιωτοπούλου

Η πολυαγαπημένη ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών.

Τι είδαμε τελικά τη σεζόν 2023-24;

Νέες πρεμιέρες αναμένονται καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου, παρ’ όλα αυτά, καθώς την Κυριακή των Βαΐων κατέβασαν αυλαία οι περισσότερες παραστάσεις του χειμώνα, ο εθιμοτυπικός απολογισμός της σεζόν προσφέρει μια καλή εικόνα της.

"Τα 12 Κουπέ" για 12η χρονιά στο Τρένο στο Ρουφ

Το μοναδικό σιδηροδρομικό πολιτιστικό φεστιβάλ, το οποίο είναι αφιερωμένο στη σύγχρονη νεανική έκφραση και δημιουργία, έρχεται ξανά τον Μάιο στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο, με είσοδο ελεύθερη.

"Hard pop": Το νεό χορογραφικό έργο του Δημήτρη Μυτιληναίου συνδυάζει μουσική από 20 ποπ τραγούδια

Στο στούντιο PalmTree-MCA ανεβαίνει τον Μάιο μια παράσταση που αφορά στις πιθανές συγκλίσεις αλλά και στις εμφανείς αποκλίσεις μεταξύ του κλασικού μπαλέτου και του χορού στην ποπ κουλτούρα.

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber