"Η γειτονιά των θαυμάτων": Η Νέα Ιωνία γιορτάζει

Η πόλη κλείνει τα εκατό χρόνια από την ίδρυσή της και διοργανώνει ένα υπέροχο μουσικοθεατρικό θέαμα με ελεύθερη είσοδο και τη συμμετοχή αγαπημένων τραγουδιστών και ηθοποιών.

Η γειτονιά των θαυμάτων

Με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από την ίδρυση της πόλης, ο Δήμος Νέας Ιωνίας παρουσιάζει την επετειακή παράσταση "Η γειτονιά των θαυμάτων", στο Δημοτικό Στάδιο Νέας Ιωνίας, με ελεύθερη είσοδο.

 "Η γειτονιά των θαυμάτων" (Δευτέρα 3/7 στις 9:00 μ.μ.), η μεγάλη αυτή γιορτή της πόλης, βασισμένη στην ιστορική τεκμηρίωση του Λουκά Χριστοδούλου, Προέδρου του Κέντρο Μικρασιατικού Πολιτισμού, διατρέχει τα ιστορικά, κοινωνικά και πολιτιστικά γεγονότα, που σημάδεψαν τη ζωή των ανθρώπων της Νέας Ιωνίας. Η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και ο Πασχάλης Τσαρούχας αφηγούνται το πρωτότυπο κείμενο του Γιώργου Μπλάνα, και μας μεταφέρουν σε μια εποχή όπου τίποτα δεν μπόρεσε να σταματήσει το ποτάμι της ζωής. Την ίδια στιγμή, οι μουσικές και τα τραγούδια που πλημμύρισαν τα σοκάκια εκείνης της γειτονιάς και σημάδεψαν τις ψυχές των ανθρώπων, θα ακουστούν ξανά από τον Κώστα Μακεδόνα, τον Μπάμπη Βελισσάριο και τη Χριστιάνα Γαλιάτσου.

Η γειτονιά των θαυμάτων
© Γιώργος Μαρινάκης

Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει η καταξιωμένη Σοφία Σπυράτου. Μαζί της συμπράττει μία σπουδαία δημιουργική ομάδα συντελεστών. Στα εντυπωσιακά video art βάζει τη σφραγίδα του ο Νίκος Σούλης, τα κοστούμια της παράστασης αναλαμβάνει ο Γιώργος Σεγρεδάκης, ενώ τον σχεδιασμό των φωτισμών ο Περικλής Μαθιέλλης. Συμμετέχει ζωντανή ορχήστρα, υπό τη διεύθυνση και τις ενορχηστρώσεις του Θωμά Κοντογεώργη.

Με "όχημα" το λόγο, τη μουσική, το χορό, τα κινηματογραφικά ντοκουμέντα της εποχής και τα εικαστικά video art, παρουσιάζεται η ιστορία της πόλης, από την ίδρυση της πρώτης γειτονιάς των προσφύγων της Μικράς Ασίας, μέχρι και σήμερα.

Κώστας Μακεδόνας - Η γειτονιά των θαυμάτων
Κώστας Μακεδόνας

Διαβάστε Επίσης

Καθοριστικό ρόλο στην παράσταση και την αναβίωση της παλιάς γειτονιάς διαδραματίζουν οι τριακόσιοι πενήντα εθελοντές-δημότες που συμμετέχουν στην επετειακή γιορτή (αλφαβητικά): Χορωδία Συνδέσμου Αλαγιωτών, Αθλητικός Σύλλογος "Ανατολή”, Αθλητικός Σύλλογος "Εν κινήσει”, Θεατρική Ομάδα Σωματείου Ινεπολιτών – Κασταμονιτών, Θεατρική Ομάδα Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου "Καμεράνο”, Λύκειο Ελληνίδων Ν. Ιωνίας, Χορευτική Ομάδα "Μνήμες παράδοσης”, Χορωδία Παραδοσιακού Τραγουδιού ΟΠΑΝ Δήμου Ν. Ιωνίας, Παιδική-Νεανική Γυναικεία Χορωδία ΟΠΑΝ Δήμου Ν. Ιωνίας, Πρόσκοποι Ν. Ιωνίας - Περισσού, Χορωδία Ένωσης Ρουμελιωτών, Χορευτική Ομάδα Συλλόγου Ποντίων "Σινώπη”, Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Ν. Ιωνίας, Παιδική-Νεανική Χορωδία Ωδείου ΟΠΑΝ Δήμου Ν. Ιωνία, Ομάδα Εκπαίδευσης & Ενδυνάμωσης Εφήβων WE_Workshops Edu. Συμμετέχει ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής Χρήστος Αρδίζογλου.

Info: Θα προηγηθεί μεγάλη Λαμπαδηδρομία Μνήμης στις 7 μ.μ., από τον Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων, προς το Στάδιο.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Τι είδαμε τελικά τη σεζόν 2023-24;

Νέες πρεμιέρες αναμένονται καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου, παρ’ όλα αυτά, καθώς την Κυριακή των Βαΐων κατέβασαν αυλαία οι περισσότερες παραστάσεις του χειμώνα, ο εθιμοτυπικός απολογισμός της σεζόν προσφέρει μια καλή εικόνα της.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
04/05/2024

"Τα 12 Κουπέ" για 12η χρονιά στο Τρένο στο Ρουφ

Το μοναδικό σιδηροδρομικό πολιτιστικό φεστιβάλ, το οποίο είναι αφιερωμένο στη σύγχρονη νεανική έκφραση και δημιουργία, έρχεται ξανά τον Μάιο στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο, με είσοδο ελεύθερη.

"Hard pop": Το νεό χορογραφικό έργο του Δημήτρη Μυτιληναίου συνδυάζει μουσική από 20 ποπ τραγούδια

Στο στούντιο PalmTree-MCA ανεβαίνει τον Μάιο μια παράσταση που αφορά στις πιθανές συγκλίσεις αλλά και στις εμφανείς αποκλίσεις μεταξύ του κλασικού μπαλέτου και του χορού στην ποπ κουλτούρα.

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.