Σαίξπηρ, Αριστοφάνη, Έλγιν... "Όλοι στα καζάνια σας"!

Η καυστική κωμωδία της ομάδας "Μικρός Αριστοφάνης" περιοδεύει στην Αττική για λίγες μόνο παραστάσεις, σε ένα έργο για τη μανία κάποιων ανθρώπων (ζωντανών και νεκρών) να... μαγαρίζουν.

Όλοι στα καζάνια σας

Μετά την περσινή επιτυχημένη περιοδεία του "Αι Καρυάτιδαι/ Η απαγωγή του Σαίξπηρ” και τη sold out Χριστουγεννιάτικη κωμωδία για παιδιά "Η μαγική καμινάδα των Χριστουγέννων” στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ο θίασος "Μικρός Αριστοφάνης” επιστρέφει. Φέτος, ακόμη δριμύτερη, η ομάδα παρουσιάζει, σε διάφορους σταθμούς στις γειτονιές της Αθήνας, το νέο θεατρικό της έργο "Όλοι στα καζάνια σας”, σε σκηνοθεσία Πέτρου Α. Καφαντόγια. 

Πρόκειται για μια ξέφρενη, σουρεαλιστική, αριστοφανική κωμωδία ενηλίκων, που εξελίσσεται στον Κάτω Κόσμο και ως θέμα της έχει τη μανία των ανθρώπων (ζωντανών και νεκρών), ακόμα και στην Κόλαση, να κλέβουν ο ένας τον άλλον. Η πρεμιέρα έχει προγραμματιστεί για τις 19/6 στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού, με το υπόλοιπο πρόγραμμα να διαμορφώνεται μέχρι στιγμής ως εξής: 

28/6, Νίκαια: Σινέ Νίκαια-Πολυχώρος "Μάνος Λοΐζος”
12, 19, 26/7, Πατήσια: Πολυχώρος τέχνης Αλεξάνδρεια

Όλοι στα καζάνια σας

 

Λίγα λόγια για την πλοκή

Κόλαση. Παντού φωτιές και καζάνια που κατασκευάστηκαν για να σιγοβράζουν εκεί μέσα όσοι κατά τον βίο τους στον Επάνω Κόσμο δεν ήταν και τόσο καλά παιδιά, αλλά και πολύ περισσότερο όσοι δεν είχαν πολιτικό βύσμα για να πάνε στα Ηλύσια Πεδία.

Καζάνια της κόλασης. Χειροποίητα, κατασκευής, κατά τον μύθο, του ίδιου του Ηφαίστου, ανεκτίμητης μουσειακής αξίας. Αρκεί ο Λόρδος Έλγιν, που βιοπορίζεται στον Κάτω Κόσμο κάνοντας τοκογλυφίες, να μην καταφέρει να κλέψει ένα καζάνι και να το πουλήσει και αυτό στο Βρετανικό Μουσείο, καθώς αυτό είναι το μοναδικό έκθεμα και από τους δύο κόσμους (Επάνω και Κάτω) που λείπει από τη μακάβρια συλλογή τους.

Κόλαση χωρίς καζάνια. Άραγε πώς θα φαντάζει; Θα είναι σαν το κέντρο της Αθήνας, άχαρη και γκρι; Ή μήπως όχι; Όπως και να έχει, ο "Μικρός Αριστοφάνης” έχει φροντίσει το… end να είναι happy!

Όλοι στα καζάνια σας

Το κείμενο της παράστασης υπογράφει ο σκηνοθέτης, ενώ τα σκηνικά επιμελήθηκε η ομάδα και ο Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος. Τα κοστούμια είναι του Τζον Τερζιώτη και η μουσική επιμέλεια του DJ Dead Disco. Το καστ (που θα φέρει στη σκηνή τον Σαίξπηρ, τον Άμλετ, τον Έλγιν και τον ίδιο τον Αριστοφάνη) αποτελείται από τους Δημήτρη Παπαδόπουλο, Ιωάννα Προσμίτη, Έφη Χαντζούλη, Κωνσταντίνο Λαμπρόπουλο, Αντώνη Καφαντόγια, Πέτρο Καφαντόγια και την Αναστασία Ποντίκα.

Info: Για πληροφορίες, επικοινωνήστε στο 6946 714 383.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Όλοι στα καζάνια σας

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 100 '

Το ξεκαρδιστικό όσο και καυστικό έργο εξελίσσεται στην Κόλαση, όπου τριγύρω υπάρχουν καζάνια που σιγοβράζουν. Τα καζάνια, αν και ανεκτίμητης μουσειακής αξίας, κινδυνεύουν από τον Λόρδο Έλγιν, που βρίσκεται εκεί και βιοπορίζεται κάνοντας τοκογλυφίες. Εκείνος προσπαθεί να κλέψει ένα από αυτά και να το πουλήσει και αυτό στο Βρετανικό Μουσείο, καθώς αποτελεί το μοναδικό έκθεμα και από τους δύο κόσμους (Επάνω και Κάτω) που λείπει από τη μακάβρια συλλογή του. Άραγε πώς θα φαντάζει η Κόλαση χωρίς καζάνια; Θα είναι άχαρη σαν το κέντρο της Αθήνας; Ή μήπως όχι; Όπως και να έχει, ο "Μικρός Αριστοφάνης” έχει φροντίσει το… end να είναι happy!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
02/05/2024

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.

Η Αναστασία Παπαστάθη σκηνοθετεί τους "Βρικόλακες"

Το σπουδαίο δράμα του Ίψεν θα δούμε την ερχόμενη σεζόν στο θέατρο Radar.

"Δον Κιχώτης": Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη και Θανάση Τσαλταμπάση σε καλοκαιρινή περιοδεία

Έναν πολυμελή θίασο, στον οποίο θα δούμε και τις Νάντια Κοντογεώργη και Παρθένα Χοροζίδου, ενορχηστρώνει ο Γιάννης Μπέζος στη μεγάλη θεατρική παραγωγή του καλοκαιριού που θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα το διαχρονικό έργο του Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες από την πρώτη ανάγνωση.