Ο ηθοποιός Σαράντος Γεωγλερής για τη "βιολογική ανάγκη" του θεάτρου, τα παράδοξα της ζωής και τη δυνατότερη εμπειρία του στο σανίδι

Ο Σαράντος Γεωγλερής πρωταγωνιστεί στις παραστάσεις "Αθώος ή Ένοχος" και "39 σκαλοπάτια". Τον γνωρίζουμε μέσα από 10 + 1 ερωτήσεις.

ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΓΕΩΓΛΕΡΗΣ 39 ΣΚΑΛΟΠΑΤΙΑ

Η πρώτη μου δυνατή εμπειρία στο θέατρο ήταν το κατάμεστο θέατρο στην πρεμιέρα της πρώτης μου θεατρικής παράστασης. Πρώτη εικόνα, σκοτάδι φως και εγώ μόνος μου στην σκηνή έτοιμος να σαλπάρω για το μεγάλο ταξίδι της ζωής μου. Στέφανε Ληναίε σε ευχαριστώ πολύ!

Αισθάνθηκα αγωνία όταν συνειδητοποίησα ότι με αυτή τη δουλειά που επέλεξα να κάνω θα πρέπει δύο φορές το χρόνο να ψάχνω για δουλειά!

Η φιλοσοφία μου είναι… ακόμα επεξεργάζεται…

Αυτό που με κέντρισε στο έργο "Αθώος η ένοχος" είναι αυτό που είπε μια "συνάδελφος" δικαστικός ότι η Δικαιοσύνη δεν κρίνει με βάση την αλήθεια αλλά με βάση τα τεκμήρια! Τροφή για σκέψη.

Ο ρόλος που ερμηνεύω είναι του Δημόσιου κατήγορου. Του δικαστικού που με βάση το αγγλικό δίκαιο κατηγορεί αδιάλλακτος  μέχρι την ετυμηγορία των ενόρκων. Μια μάχη που δίνεται μέχρι το τέλος του έργου.

Αποφάσισα να παίξω στο "39 σκαλοπάτια" στο θέατρο Εliart γιατί  με μάγεψε η απαιτητικότητα του ανεβάσματος. Έργο για πρωταθλητές ηθοποιούς όπως έχει αναφερθεί. Οι ηθοποιοί έχουν την ευκαιρία να δείξουν την γκάμα των Ικανοτήτων τους.

Για μένα το θέατρο είναι η καθημερινότητα μου, το πρωινό μου διάβασμα, το μεσημεριανό μάθημα στη σχολή και το βράδυ στην παράσταση. Όπως έχω πει και στο παρελθόν είναι "βιολογική ανάγκη".

Συνειδητοποίησα ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερο παράδοξο από την ανοχή των πολιτών!

Ο μεγαλύτερος εχθρός της τέχνης είναι να μην υπάρχει ελεύθερος χρόνος.

Η μοναδική ελπίδα επιβίωσης στο σύνολο είναι η καλύτερη παιδεία!

Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι αυτό θα ήταν τα πάντα από την αρχή!

Περισσότερες πληροφορίες

Αθώος ή ένοχος

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 100 '

Στο βρετανικό δικαστικό δράμα, ένας γιατρός κατηγορείται ότι δολοφόνησε τη γυναίκα του για να κληρονομήσει την περιουσία της, ενώ το κοινόι σε ρόλο ενόρκου αποφασίζει για την έκβαση της δίκης.

Τα 39 σκαλοπάτια

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 90 '

Τέσσερις ηθοποιοί ερμηνεύουν 100 διαφορετικούς χαρακτήρες, προσπαθώντας να λύσουν το μυστήριο μιας δολοφονίας, στη θεατρική μεταφορά της κλασικής ομότιτλης ταινίας του Άλφρεντ Χίτσκοκ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το ιστορικό θέατρο του Λυκαβηττού ανοίγει ξανά το καλοκαίρι

Τη διαχείριση του θεάτρου θα έχει πλέον η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
27/03/2023

Πέντε audiobooks που πρέπει να ακούσετε την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στις 27 Μαρτίου, προτείνουμε μερικά best sellers που έχουν ανέβει στο σανίδι κερδίζοντας τις καρδιές των θεατών.

Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2023: "Το θέατρο βασίζεται στην πραγματική ουσία της ανθρωπότητας"

Η διακεκριμένη Αιγύπτια ηθοποιός Samiha Ayoub μιλά για την ουσία του θεάτρου και τη σημασία της τέχνης σε δύσκολους και αβέβαιους καιρούς στο μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου 2023.

"Ψηλά απ’ τη γέφυρα": Αντίστροφη μέτρηση για την παράσταση των 45.000 θεατών

Τελευταίες παραστάσεις στο Θέατρο Βεάκη για την παράσταση του σκηνοθέτη Γιώργου Νανούρη πάνω στο έργο του Άρθουρ Μίλερ με πρωταγωνιστή τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη στο πλευρό μιας δυνατής ερμηνευτικής ομάδας.

"Ο Γεώργιος Λαμπάκης ταξιδεύει…" στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Ένα θεατρικό δρώμενο σε σκηνοθεσία της Όλγας Ποζέλη που συνδυάζεται με ξενάγηση πραγματοποιείται εντός του χώρου της περιοδικής έκθεσης "Η Σμύρνη στις αρχές του 20ου αιώνα μέσα από τα μάτια του βυζαντινολόγου Γεωργίου Λαμπάκη".

"Ένα σπίτι φωτεινό σαν μέρα": Επανεκκίνηση για το Εθνικό Θέατρο

Ξεκινά η παράσταση πάνω στο έργο του Τόνι Κούσνερ για την ευθύνη μας απέναντι στην Ιστορία σε σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού διευθυντή Γιάννη Μόσχου μετά την λήξη της κατάληψης στο κτίριο Τσίλερ.

Μαρία Πρωτόπαππα: "Οι περισσότεροι ρόλοι έχουν γραφτεί από άνδρες και αναπαράγουν σεξιστικά στερεότυπα"

Με μια συναισθηματικά φορτισμένη και γενναία τοποθέτηση στο πλαίσιο της ημερίδας "Women Who Dare - Η Θέση της Γυναίκας στην Ελλάδα του Σήμερα. Ιδέες και Δράσεις για ένα Καλύτερο Αύριο", μίλησε για την ανισότητα στο χώρο του θεάτρου και για τα εσωτερικευμένα στερεότυπα της γενιάς της.