"Ελευθερία στη Βρέμη" στο Θέατρο Τέχνης δια χειρός Νίκου Μαστοράκη

Με τη Μαρία Κεχαγιόγλου, τον Άγη Εμμανουήλ, τον Διαμαντή Καραναστάση και τέσσερις ακόμα ηθοποιούς θα δούμε την «Ελευθερία στη Βρέμη» του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ, σε σκηνοθεσία του Νίκου Μαστοράκη στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης.

Ελευθερία στη Βρέμη

Μέσα σε 75 λεπτά ο σκηνοθέτης Νίκος Μαστοράκης αφηγείται την πραγματική ιστορία μιας γυναίκας, της Γκεέσε Γκότφριντ που αποκεφαλίστηκε στη Βρέμη, τον 19ο αιώνα. Ζώντας την απόλυτη καταπίεση σε μια κοινωνία που όχι μόνο δεν ενθάρρυνε την γυναικεία πρωτοβουλία, αλλά στερούσε στη γυναίκα ακόμα και τη δυνατότητα να σκεφτεί…η Γκεέσε μη αντέχοντας την καταπίεση και μη έχοντας άλλη διέξοδο, απέκτησε την ελευθερία της οδηγούμενη, από την απελπισία, στο έγκλημα. Η ιστορία της σκιαγραφείται στην "Ελευθερία στη Βρέμη" του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ, ένα έργο που γράφτηκε το 1971 και με δωρική λιτότητα περιγράφει τη μοναξιά μιας γυναίκας, που προσπαθεί να κατανοήσει τον κόσμο και παγιδευμένη στην αστική κοινωνία αναζητά απεγνωσμένα την αγάπη. 
 

Ελευθερία στη Βρέμη, Μαστοράκης

Οι ηθοποιοί Μαριάννα Δημητρίου, Άγης Εμμανουήλ, Διαμαντής Καραναστάσης, Μαρία Κεχαγιόγλου, Καίτη Μανωλιδάκη, Γιωργής Τσαμπουράκης και Χάρης Τσιτσάκης πρωταγωνιστούν στην παράσταση που σκηνοθέτησε ο Νίκος Μαστοράκης και που φέρνει στην Αθήνα μετά από ενα κύκλο επιτυχημένων παραστάσεων στην Κρήτη. Η "Ελευθερία στη Βρέμη", η αλληγορία για το ρόλο της εξουσίας στις διαπροσωπικές σχέσεις και κάνει έναν ύμνο στην ελευθερία που κατακτάται με κάθε τίμημα θα ξεκινήσει να παίζεται στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης "Κάρολος Κουν" από τις 25 Ιανουαρίου. Πρόκειται για το δεύτερο έργο του Φασμπίντερ που παρουσιάζεται στο Θέατρο Τέχνης μετά το "Φόβος τρώει τα σωθικά" σε σκηνοθεσία Σίμου Κακάλα (2016-17). 


Ελευθερία στη Βρέμη, Μαστοράκης

Η παράταση είναι κατάλληλη για θεατές άνω των 16 ετών. Την κινησιολογία της παράστασης επιμελήθηκε η Μαρίζα Τσίγκα, τους φωτισμούς σχεδίασε ο Τάσος Παλαιορούτας. Ο σκηνοθέτης Νίκος Μαστοράκης μαζί με τη σκηνοθεσία ανέλαβε τα σκηνικά, τα κοστούμια και τη μουσική επιμέλεια της παράστασης. 

Ελευθερία στη Βρέμη, Νίκος Μαστοράκης

Ελευθερία στη Βρέμη, Νίκος Μαστοράκης

Ελευθερία στη Βρέμη, Μαστοράκης

Περισσότερες πληροφορίες

Ελευθερία στη Βρέμη

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 75 '

Μια αλληγορία για το ρόλο της εξουσίας στις διαπροσωπικές σχέσεις είναι το έργο του αντικομφορμιστή κινηματογραφιστή που ακολουθεί μια γυναίκα η οποία φτάνει στα άκρα ενάντια στην αδικία της ανδροκρατούμενης κοινωνίας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Διαβάστηκε...": Σύγχρονη ελληνική κωμωδία για την περιπλοκότητα των σχέσεων

Στο Red Jasper Cabaret Theatre ανεβαίνει ένα σύγχρονο ελληνικό έργο που σχολιάζει παιχνιδιάρικα την περιπλοκότητα των ερωτικών και φιλικών σχέσεων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
31/01/2023

Το Άρμα Θέσπιδος καλεί σε ακρόαση νέους ηθοποιούς

Ηθοποιούς σκηνικής ηλικίας 25-30 ετών, για την επερχόμενη θεατρική παραγωγή "Του Κουτρούλη ο Γάμος" του Αλέξανδρου Ρίζου Ραγκαβή, σε σκηνοθεσία Χρήστου Στρέπκου αναζητά το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας.

O Γιώργος Κουτλής σκηνοθετεί τον Γιάννη Τσορτέκη σε περφόρμανς στην Εθνική Πινακοθήκη

Το ρόλο του Κωνσταντίνου Παρθένη θα ερμηνεύσει ο Γιάννης Τσορτέκης στην περφόμανς που σκηνοθετεί ο Γιώργος Κουτλής στο πλαίσιο αναδρομικής έκθεσης για τον Κωνσταντίνο Παρθένη στην Εθνική Πινακοθήκη.

"Πανεπιστήμιο - Ομόνοια": Ένα νέο ελληνικό έργο για τη βία που δεν είναι πάντα ορατή

Ο Γιάννης Οικονόμου σκηνοθετεί το θεατρικό του με φόντο ένα βαγόνι της κόκκινης γραμμής του μετρό στο θέατρο Άβατον.

Η "Βελανιδιά" είναι μια τολμηρή θεατρική πρόκληση με έναν διαφορετικό καλεσμένο κάθε βράδυ

Σε κάθε παράσταση ένας διαφορετικός guest star ανεβαίνει στη σκηνή του Bios χωρίς πρόβα και έρχεται αντιμέτωπος με την υπνωτίστρια Μαρίνα Αργυρίδου.

"Η ράβδος": Ο Δημήτρης Καταλειφός στο ιστορικό "Αμφιθέατρο" με έργο του Μαρκ Ρέιβενχιλ

Το θεατρικό του επιδραστικότερου εκπροσώπου του "in-yer-face theatre" για τη βία, την εξουσία, τον εκφοβισμό και πολλά ακόμη σημαντικά θέματα, επέλεξε να ανεβάσει ο Γιώργος Σκεύας με πρωταγωνιστή τον σπουδαίο ηθοποιό.

"Meursault": Ο "Ξένος" του Καμί μέσα από ένα μινιμαλιστικό σύμπαν στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Η σκηνοθέτις Ελένη Παππά, απόφοιτη του πρώτου τμήματος σκηνοθεσίας του Εθνικού Θεάτρου ανεβάζει τη δική της εκδοχή πάνω στο λογοτεχνικό αριστούργημα του νομπελίστα συγγραφέα.