"Ελευθερία στη Βρέμη" στο Θέατρο Τέχνης δια χειρός Νίκου Μαστοράκη

Με τη Μαρία Κεχαγιόγλου, τον Άγη Εμμανουήλ, τον Διαμαντή Καραναστάση και τέσσερις ακόμα ηθοποιούς θα δούμε την «Ελευθερία στη Βρέμη» του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ, σε σκηνοθεσία του Νίκου Μαστοράκη στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης.

Ελευθερία στη Βρέμη

Μέσα σε 75 λεπτά ο σκηνοθέτης Νίκος Μαστοράκης αφηγείται την πραγματική ιστορία μιας γυναίκας, της Γκεέσε Γκότφριντ που αποκεφαλίστηκε στη Βρέμη, τον 19ο αιώνα. Ζώντας την απόλυτη καταπίεση σε μια κοινωνία που όχι μόνο δεν ενθάρρυνε την γυναικεία πρωτοβουλία, αλλά στερούσε στη γυναίκα ακόμα και τη δυνατότητα να σκεφτεί…η Γκεέσε μη αντέχοντας την καταπίεση και μη έχοντας άλλη διέξοδο, απέκτησε την ελευθερία της οδηγούμενη, από την απελπισία, στο έγκλημα. Η ιστορία της σκιαγραφείται στην "Ελευθερία στη Βρέμη" του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ, ένα έργο που γράφτηκε το 1971 και με δωρική λιτότητα περιγράφει τη μοναξιά μιας γυναίκας, που προσπαθεί να κατανοήσει τον κόσμο και παγιδευμένη στην αστική κοινωνία αναζητά απεγνωσμένα την αγάπη. 
 

Ελευθερία στη Βρέμη, Μαστοράκης

Οι ηθοποιοί Μαριάννα Δημητρίου, Άγης Εμμανουήλ, Διαμαντής Καραναστάσης, Μαρία Κεχαγιόγλου, Καίτη Μανωλιδάκη, Γιωργής Τσαμπουράκης και Χάρης Τσιτσάκης πρωταγωνιστούν στην παράσταση που σκηνοθέτησε ο Νίκος Μαστοράκης και που φέρνει στην Αθήνα μετά από ενα κύκλο επιτυχημένων παραστάσεων στην Κρήτη. Η "Ελευθερία στη Βρέμη", η αλληγορία για το ρόλο της εξουσίας στις διαπροσωπικές σχέσεις και κάνει έναν ύμνο στην ελευθερία που κατακτάται με κάθε τίμημα θα ξεκινήσει να παίζεται στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης "Κάρολος Κουν" από τις 25 Ιανουαρίου. Πρόκειται για το δεύτερο έργο του Φασμπίντερ που παρουσιάζεται στο Θέατρο Τέχνης μετά το "Φόβος τρώει τα σωθικά" σε σκηνοθεσία Σίμου Κακάλα (2016-17). 


Ελευθερία στη Βρέμη, Μαστοράκης

Η παράταση είναι κατάλληλη για θεατές άνω των 16 ετών. Την κινησιολογία της παράστασης επιμελήθηκε η Μαρίζα Τσίγκα, τους φωτισμούς σχεδίασε ο Τάσος Παλαιορούτας. Ο σκηνοθέτης Νίκος Μαστοράκης μαζί με τη σκηνοθεσία ανέλαβε τα σκηνικά, τα κοστούμια και τη μουσική επιμέλεια της παράστασης. 

Ελευθερία στη Βρέμη, Νίκος Μαστοράκης

Ελευθερία στη Βρέμη, Νίκος Μαστοράκης

Ελευθερία στη Βρέμη, Μαστοράκης

Περισσότερες πληροφορίες

Ελευθερία στη Βρέμη

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 75 '

Μια αλληγορία για το ρόλο της εξουσίας στις διαπροσωπικές σχέσεις είναι το έργο του αντικομφορμιστή κινηματογραφιστή που ακολουθεί μια γυναίκα η οποία φτάνει στα άκρα ενάντια στην αδικία της ανδροκρατούμενης κοινωνίας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Μίρκα Παπακωνσταντίνου: "Στο θέατρο μια χρυσή κλωστή σε ενώνει με τον θεατή"

Η αγαπημένη ηθοποιός μιλά στο "α" σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης με αφορμή το ανέβασμα της θρυλικής μουσικής κωμωδίας "Έκτο πάτωμα", σε σκηνοθεσία του Γιώργου Βάλαρη, στο θέατρο Παλλάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
01/03/2024

Ο Γιώργος Αρμένης επιστρέφει στο θεατρικό σανίδι

Ο σπουδαίος ηθοποιός σκηνοθετεί και ερμηνεύει ένα νέο ελληνικό έργο σε πρώτη παρουσίαση.

"Ο συνεργός": Προσφορά προπώλησης εισιτηρίων για την επανάληψη της επιτυχημένης παράστασης

Το θεατρικό έργο του ηθοποιού Γιώργου Χριστοδούλου με θέμα την έμφυλη βία επιστρέφει και πάλι σε δική του σκηνοθεσία και μόλις άνοιξε προσφορά προπώλησης για όλες τις παραστάσεις σε περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων.

Νέος κύκλος παραστάσεων για την "Pietà" της Μάρθας Μπουζιούρη

Η συγκλονιστική παράσταση ντοκουμέντο που στηρίχτηκε σε πραγματικές ιστορίες γυναικοκτονιών επιστρέφει σε νέα στέγη.

"Το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας": Παράταση παραστάσεων για το μονόλογο της Σπεράντζας Βρανά

Το έργο μιλά για τον κόσμο της πορνείας, έναν κόσμο που αποτελεί ταμπού ακόμη και σήμερα.

Η αθηνοραματική πλευρά της Χρύσας Παπά

Η Θεσσαλονικιά ηθοποιός, που ερμηνεύει τον συγκλονιστικό μονόλογο "Σέρρα- Η ψυχή του Πόντου", μιλά στο "α" για τη δική της Κυψέλη, το vegan στέκι της, το ταξίδι που έκανε στον Πόντο και μας απαντά: τηλεόραση ή θέατρο;

"Πλάσματα του Θεού: υπόθεση Παπέν": Τρίτη παράταση για την αληθινή ιστορία που αποκαλύπτει ένα από τα πιο αινιγματικά εγκλήματα του 20ού αιώνα

Tη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Altera Pars, Πέτρος Νάκος και παίζουν οι Μίνα Χειμώνα, Αγγελική Κοντού, Άντα Κουγιά, Αιλιάνα Μαρκάκη.