"Ω, Θεοί!!": Συνεχίζεται στο θέατρο Olvio η σουρεαλιστική σάτιρα της ΑβγίΠαπ

Η πρωτότυπη σάτιρα εμπνευσμένη από τη μυθολογία και τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα παρουσιάζεται ανανεωμένη στο θέατρο Olvio.

Ω Θεοί

Συνεχίζεται στο θέατρο Olvio η παράσταση "Ω, Θεοί!!”, μια πρωτότυπη σάτιρα εμπνευσμένη από τη μυθολογία και τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα. Η συγγραφική δεινότητα της ΑβγίΠαπ στο "Ξεκατίνιασμα του Ολύμπου", που είδαμε επί δύο σεζόν, συναντιέται στη σκηνή με τη σκηνοθετική μαεστρία του Δημήτρη Κανέλλου και δημιουργεί μια σουρεαλιστική σάτιρα. Με στοιχεία από το Δωδεκάθεο και τον Όμηρο και με όχημα τον έμμετρο λόγο, η συγγραφέας γράφει μια ξέφρενη κωμωδία που βρίσκεται ανάμεσα στο παρελθόν και το σήμερα, γεφυρώνοντας έτσι την ιστορία ενός τόπου, όπου το προσωπικό συμφέρον ήταν πάντα πάνω από όλους και όλα. Πρωταγωνιστούν οι Έλενα Αρβανίτη, Ειρήνη Ιωάννου, Βασίλης Καζής, Λίνα Καμπούρογλου,, Μαριάννα Λαγουρού, Θεόφιλος Μανόλογλου, Αρμάν Μενετιάν, Γιάννης Οικονομίδης, Βασίλης Πουλάκος, Μάριος Συμεωνίδης, Χαρά Τσιτομενέα και Λήδα Χατζή.

Ω Θεοί

Η παράσταση δεν είναι μόνο μια κωμωδία-καθρέφτης της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας, αλλά και η διαχρονική σημειολογία της ιστορίας μας, δοσμένη με άφθονο, καυστικό και τολμηρό χιούμορ. Το υπουργικό συμβούλιο των δώδεκα θεών, συγκαλείται λίγο πριν το ξεκίνημα του Τρωικού πολέμου για να αποφασίσουν με ποια πλευρά θα συνταχθούν. Η συζήτηση, όμως, εκτροχιάζεται πολύ γρήγορα και καθώς τα άπλυτα όλων βγαίνουν στη φόρα, οι συγκρούσεις είναι σφοδρές και οι καταστάσεις που εκτυλίσσονται μεταξύ των θεών-υπουργών-κυβερνώντων είναι τραγελαφικές! Τα προσωπικά συμφέροντα είναι αυτά που τελικά καθορίζουν τις αποφάσεις, την ίδια στιγμή που όλα πρέπει να μείνουν στο στενό οικογενειακό περιβάλλον.

Ω Θεοί

Προπώληση μέσω Viva.gr

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ω, Θεοί!!

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 85 '

Σουρεαλιστική σάτιρα εμπνευσμένη από τη μυθολογία, τον Όμηρο και τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα, βασισμένη στο «Ξεκατίνιασμα του Ολύμπου» της ΑβγίΠαπ.

Olvio

Ιερά Οδός 67 & Φαλαισίας 7

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Θεόδωρος Τερζόπουλος: "Η ζωή είναι μια παρένθεση μέσα στη μεγάλη επικράτεια του θανάτου"

Το θέατρο Άττις του Θεόδωρου Τερζόπουλου συμπληρώνει 40 χρόνια λειτουργίας και ανοίγεται σε νέους στοχασμούς. Διαβάστε όσα μας είπε ο κορυφαίος δημιουργός με αφορμή τις πολυαναμενόμενες παραστάσεις "Περιμένοντας τον Γκοντό" στη Στέγη (15-19/5) και "Ορέστεια" στην Επίδαυρο (12-13/7).

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/05/2024

Πέθανε η Άννα Παναγιωτοπούλου

Η πολυαγαπημένη ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών.

Τι είδαμε τελικά τη σεζόν 2023-24;

Νέες πρεμιέρες αναμένονται καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου, παρ’ όλα αυτά, καθώς την Κυριακή των Βαΐων κατέβασαν αυλαία οι περισσότερες παραστάσεις του χειμώνα, ο εθιμοτυπικός απολογισμός της σεζόν προσφέρει μια καλή εικόνα της.

"Τα 12 Κουπέ" για 12η χρονιά στο Τρένο στο Ρουφ

Το μοναδικό σιδηροδρομικό πολιτιστικό φεστιβάλ, το οποίο είναι αφιερωμένο στη σύγχρονη νεανική έκφραση και δημιουργία, έρχεται ξανά τον Μάιο στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο, με είσοδο ελεύθερη.

"Hard pop": Το νεό χορογραφικό έργο του Δημήτρη Μυτιληναίου συνδυάζει μουσική από 20 ποπ τραγούδια

Στο στούντιο PalmTree-MCA ανεβαίνει τον Μάιο μια παράσταση που αφορά στις πιθανές συγκλίσεις αλλά και στις εμφανείς αποκλίσεις μεταξύ του κλασικού μπαλέτου και του χορού στην ποπ κουλτούρα.

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber