"The Suit": Η Τζάκι Κένεντι ξαναζωντανεύει μέσα από μια χορευτική περφόρμανς

Η Ορι Λενκίνσκι δίνει σάρκα και οστά στη θρυλική «Πρώτη Κυρία» στο 1927 art space, ενώ η ομάδα VULNUS καλεί τους ενδιαφέροντες να δηλώσουν τελευταίες συμμετοχές για το εργαστήριο συγγραφής που διοργανώνουν.

The Suit Ori Lenkinski

Η Jackie ετοιμάζεται να εγκαινιάσει τη σεζόν στο 1927 με μια ξεχωριστή χορευτική περφόρμανς. Προλάβετε να κλείσετε θέση για το "Τhe Suit" της Ορι Λενκίνσκι την Τρίτη 20/9. Ακόμη, στις 20/9 κλείνει η προθεσμία κρατήσεων για το εργαστήριο τις καταλανικής ομάδας VULNUS με θέμα Δημόσιος Χώρος και Συλλογική Αφήγηση.

Το 1962, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, η Τζάκι Κένεντι προσκάλεσε τις τηλεοπτικές κάμερες στον Λευκό Οίκο, σε μία ξενάγηση των ανακαινίσεων που έγιναν με πρωτοβουλία της, η οποία έμελλε να μείνει στην ιστορία. Με την κίνηση αυτή η Τζάκι Κένεντι άλλαξε τον τρόπο που γίνεται αντιληπτός ο ρόλος της "πρώτης κυρίας". Το 2022, οπλισμένη με ένα ροζ ταγέρ (όχι Σανέλ) η Ορι Λενκίνσκι συγκεντρώνει μέσα της τις δυνάμεις της Τζάκι για να οδηγήσει το κοινό σε μια ξενάγηση του εδώ και του τώρα.

Σύλληψη/χορογραφία/ερμηνεία: Ορι Λενκινσκι
Μουσική: Chubby Checker, Pablo Casals

Περιορισμένες θέσεις. Εισιτήρια εδώ
Κρατήσεις/πληροφορίες: 1927bts@gmail.com | 2114140970

Δημόσιος χώρος και συλλογική αφήγηση: Εργαστήριο συγγραφής και περφόρμανς, 15-22/10

Πώς μετουσιώνουμε την βιωμένη εμπειρία μας στο δημόσιο χώρο σε αφήγηση; Πώς εισάγουμε τους ήχους και τις εικόνες της πόλης στην αφήγηση; και πώς οι ατομικές ιστορίες συντίθενται σε ένα συλλογικό αφήγημα; Το εργαστήριο εγκαινιάζει τη θεματική LAND RIGHTS που θα μας απασχολήσει φέτος στο 1927, και απευθύνεται σε καλλιτέχνες, ερευνητές, ακτιβιστές, και πολίτες. Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει και θα διαρκέσουν έως τις 20/9. Σε συνεργασία με το Institut Ramon Llul.

Εγγραφές εδώ
Κρατήσεις/πληροφορίες: 1927bts@gmail.com | 2114140970

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

The suit

  • Χορός

Η ερμηνεύτρια αντλεί από την ξενάγηση που έκανε στις τηλεοπτικές κάμερες το 1962 η Τζάκι Κένεντι στον ανακαινισμένο Λευκό Οίκο, για οδηγήσει το κοινό σε μια ξενάγηση στο σήμερα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Τελευταίες παραστάσεις για "Το αμάρτημα της μητρός μου"

Το εμβληματικό διήγημα του Βιζυηνού ολοκληρώνει τον θεατρικό του κύκλο στο Θέατρο Ραντάρ.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
07/01/2026

Στο θέατρο Ιλίσια μετακομίζει το "Κάθε Τρίτη με τον Μόρι"

Σε μεγαλύτερο θέατρο συνεχίζεται η επιτυχημένη παράσταση με τον Γρηγόρη Βαλτινό και τον Γιάννη Σαρακατσάνη.

"Cow | Deer": Τελευταίες παραστάσεις για το πρωτοποριακό 'ανέβασμα' του Εθνικού

Μια μοναδική εμπειρία που καλεί το κοινό να αφουγκραστεί τη ζωή όπως την αντιλαμβάνονται τα ζώα.

Τρεις επιπλέον παραστάσεις για την κωμωδία "Η δεξιά, η αριστερά και ο κυρ-Παντελής"

Στις 16, 17 και 18 Ιανουαρίου, θα πραγματοποιηθούν στο Θέατρο Μικρό Παλλάς οι επιπλέον παραστάσεις, μετά τη θερμή ανταπόκριση του κοινού στο έργο που σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί ο Σταμάτης Φασουλής.

Οι πρώτες θεατρικές πρεμιέρες του 2026

Συγκεντρώσαμε τις θεατρικές παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία έως 11 Ιανουαρίου και ξεχωρίζουν.

Δύο τελευταίες παραστάσεις για την παράσταση "Η Μονίκ δραπετεύει"

Ένα ταξίδι επί σκηνής για την σχέση απελευθέρωσης μητέρας και γιου στο Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας με την Θέμις Μπαζάκα και τον Δημήτρη Φουρλή.

"Lemon", η ιστορία του πιανίστα που δεν κατέβηκε ποτέ από το καράβι στο οποίο γεννήθηκε

Το site-adaptive θέατρο, μετά από 8 χρόνια ταξιδιών, επιστρέφει στο ΠΛΥΦΑ για 8 + 1 παραστάσεις.