Ο flamenco παλμός της Ελλάδας χτυπά στο "Hola Flamenco Festival"

Για πέμπτη συνεχή χρονιά, flamenco καλλιτέχνες που ζουν στην Ελλάδα, καθώς και διαφορετικών ειδών μουσικοί ενώνονται σε μια ανεπανάληπτη γιορτή στη χώρα μας.

vamos flamenco camp 2022

Το "Hola Flamenco Festival" συγκεντρώνει τους flamenco καλλιτέχνες που ζουν στην Ελλάδα, καθώς και μουσικούς από διαφορετικά είδη μουσικής που ζουν και δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και τους ενώνει με καλλιτέχνες διεθνούς φήμης από την Ισπανία σε μια ανεπανάληπτη γιορτή που φέρνει την Ανδαλουσία στη χώρα μας. Το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Ιουνίου στον φιλόξενο και δροσερό κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 134, Θησείο).

Φέτος το φεστιβάλ καλεί τρεις διαφορετικές ορχήστρες και χορωδίες παραδοσιακής μουσικής να συνεργαστούν με τους καλλιτέχνες, αναδεικνύοντας έτσι την επαφή του flamenco με άλλα είδη μουσικής αλλά και τη δημιουργική συνύπαρξη των μουσικών και των πολιτισμών μέσα από το χορό και το τραγούδι. Καλεσμένη φέτος η τραγουδίστρια Alba Guerrero από τη Βαρκελώνη, η οποία θα δώσει δύο σεμινάρια τραγουδιού: ένα σεμινάριο τεχνικής της φλαμένκο φωνής κι ένα σεμινάριο εκμάθησης φλαμένκο τραγουδιών, ανοιχτά σε όλα τα επίπεδα. Επίσης, καλεσμένοι θα είναι δεκατρείς χορευτές και χορεύτριες, το flamenco group "Al Aire Libre”, η Ορχήστρα Αραβικής Mουσικής "Ferket Al Anwar”, η χορωδία Ροδιά-Μάρθα Μαυροειδή, η Πολυφωνική Xορωδία Ηπείρου Βαγγέλη Κώτση, ο Σταύρος Πρέσσης στη φλαμένκο κιθάρα και ο Γιάννης Παπαγιανούλης στα κρουστά, συμπράττουν δημιουργώντας μια μουσική έκρηξη χαράς και χορού. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 8.30 μ.μ., ενώ στις 7 μ.μ. προηγείται πάρτι με τις μουσικές της Γιώτας Κοτσέτα (Kosmos fm).

Hola flamenco festival

Το Flamenco γεννήθηκε στην Ανδαλουσία από τη μίξη της κουλτούρας των τσιγγάνων και των ντόπιων. Πρόκειται για ένα είδος τέχνης που έχει ως πυρήνα τις έννοιες της συλλογικότητας και της συνύπαρξης, του αγώνα, της αλληλεγγύης και της δύναμης. Το φεστιβάλ πραγματοποιείται στην Αθήνα από το 2017 και κάθε χρόνο φιλοξενείται σε διαφορετικές "αυλές" της πόλης.

Και για τους μεγάλους λάτρεις του φλαμένκο, το καλοκαίρι συνεχίζεται με το "Vamos! Flamenco Camp". Από την Κυριακή 24 έως και το Σάββατο 30 Ιουλίου καλλιτέχνες του είδους από την Ελλάδα και την Ισπανία, με επίτιμο προσκεκλημένο τον τραγουδιστή Juan Granados από την Ανδαλουσία, θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους μέσα από παραστάσεις και εργαστήρια στον Βάμο Χανίων. Το χωριό ιδρύθηκε από Άραβες πειρατές που εκδιώχθηκαν από την Ισπανία τον 8ο αιώνα και έτσι ονομάστηκε "Βάμος" που στα ισπανικά είναι "Vamos", δηλαδή "πάμε". Η ιδέα να παρουσιαστεί ένα τέτοιου τύπου Camp στον Βάμο Χανίων, έρχεται από τη βαθιά επαφή του χωριού, των ανθρώπων του, της κουζίνας του και της ιστορίας του, με αυτήν της flamenco κουλτούρας.

hola flamenco festival

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα στο www.holaflamencofestival.com | Πληροφορίες με μήνυμα στο 6972343968 | Προπώληση για την 1η μέρα εδώ & για την δεύτερη μέρα εδώ | Πληροφορίες και κρατήσεις για το "Vamos! Flamenco Camp" δείτε εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ο Αργύρης Μπακιρτζής επιστρέφει με τη "Δημοπρασία" του Σταύρου Τσιώλη

Ο Αργύρης Μπακιρτζής παρουσιάζει και φέτος στο Baumstrasse, το μονόπρακτο "Η Δημοπρασία" του Σταύρου Τσιώλη, από τις 22 Ιανουαρίου ως τις 8 Φεβρουαρίου, κάθε Πέμπτη ως Κυριακή στις 21:00.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
14/01/2026

Αποκλειστικό: "Το Μεγάλο Φαγοπότι" έρχεται στο θέατρο

Η εμβληματική ταινία του Ferreri ζωντανεύει με νέα διάσταση: Η αμφιλεγόμενη ταινία "La Grande Bouffe" του 1973 αποκτά νέα ζωή στη σκηνή, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Βασιλακόπουλου.

"Θέλω να σου κρατάω το χέρι": Ένα αυτοαναφορικό έργο που έγινε δικό μας

Μετά από αλλεπάλληλα sold out, το "Θέλω να σου κρατάω το χέρι" συνεχίζεται στο Θέατρο Άλφα - "Ληναίος-Φωτίου", για 5η τελευταία χρονιά, με νέες ημερομηνίες στη more και, σύμφωνα με πληροφορίες, ενδέχεται μέσα στη χρονιά να βγει εκτός Αθήνας, συναντώντας το κοινό της περιφέρειας.

Το Θέατρο Πορεία ανοίγει την προπώληση με early bird για πέντε παραστάσεις

Από το αρχαίο δράμα και τη φιλοσοφία μέχρι το σύγχρονο θέατρο και την όπερα για παιδιά, πέντε παραστάσεις συνθέτουν το δεύτερο μέρος της σεζόν του Θεάτρου Πορεία, με προπώληση και early bird έκπτωση. Μάθετε περισσότερα.

Όσα μάθαμε για τη "Γυναίκα που μαγείρεψε τον άντρα της"

Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Λαέρτης Μαλκότσης και Έλενα Χαραλαμπούδη μιλούν για τη μαύρη κωμωδία με 70s αισθητική - σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου- που βλέπει τις σχέσεις με άλλα μάτια, στο θέατρο Βεάκη (από 16/1).

Έρωτας και "Αστερόσκονη" στο θέατρο Σημείο

Η παράσταση της δημιουργού και σκηνοθέτριας Χριστίνας Ματθαίου γιορτάζει τον έρωτα από το Big Bang μέχρι σήμερα.

"Αφηγήτρια ταινιών" η Κάτια Γέρου στο Calderone Art Space

Η χαρισματική ηθοποιός Κάτια Γέρου συνεχίζει με τον θεατρικό μονόλογο - ύμνος στην αιώνια δύναμη της αφήγησης.