Ο flamenco παλμός της Ελλάδας χτυπά στο "Hola Flamenco Festival"

Για πέμπτη συνεχή χρονιά, flamenco καλλιτέχνες που ζουν στην Ελλάδα, καθώς και διαφορετικών ειδών μουσικοί ενώνονται σε μια ανεπανάληπτη γιορτή στη χώρα μας.

vamos flamenco camp 2022

Το "Hola Flamenco Festival" συγκεντρώνει τους flamenco καλλιτέχνες που ζουν στην Ελλάδα, καθώς και μουσικούς από διαφορετικά είδη μουσικής που ζουν και δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και τους ενώνει με καλλιτέχνες διεθνούς φήμης από την Ισπανία σε μια ανεπανάληπτη γιορτή που φέρνει την Ανδαλουσία στη χώρα μας. Το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Ιουνίου στον φιλόξενο και δροσερό κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 134, Θησείο).

Φέτος το φεστιβάλ καλεί τρεις διαφορετικές ορχήστρες και χορωδίες παραδοσιακής μουσικής να συνεργαστούν με τους καλλιτέχνες, αναδεικνύοντας έτσι την επαφή του flamenco με άλλα είδη μουσικής αλλά και τη δημιουργική συνύπαρξη των μουσικών και των πολιτισμών μέσα από το χορό και το τραγούδι. Καλεσμένη φέτος η τραγουδίστρια Alba Guerrero από τη Βαρκελώνη, η οποία θα δώσει δύο σεμινάρια τραγουδιού: ένα σεμινάριο τεχνικής της φλαμένκο φωνής κι ένα σεμινάριο εκμάθησης φλαμένκο τραγουδιών, ανοιχτά σε όλα τα επίπεδα. Επίσης, καλεσμένοι θα είναι δεκατρείς χορευτές και χορεύτριες, το flamenco group "Al Aire Libre”, η Ορχήστρα Αραβικής Mουσικής "Ferket Al Anwar”, η χορωδία Ροδιά-Μάρθα Μαυροειδή, η Πολυφωνική Xορωδία Ηπείρου Βαγγέλη Κώτση, ο Σταύρος Πρέσσης στη φλαμένκο κιθάρα και ο Γιάννης Παπαγιανούλης στα κρουστά, συμπράττουν δημιουργώντας μια μουσική έκρηξη χαράς και χορού. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 8.30 μ.μ., ενώ στις 7 μ.μ. προηγείται πάρτι με τις μουσικές της Γιώτας Κοτσέτα (Kosmos fm).

Hola flamenco festival

Το Flamenco γεννήθηκε στην Ανδαλουσία από τη μίξη της κουλτούρας των τσιγγάνων και των ντόπιων. Πρόκειται για ένα είδος τέχνης που έχει ως πυρήνα τις έννοιες της συλλογικότητας και της συνύπαρξης, του αγώνα, της αλληλεγγύης και της δύναμης. Το φεστιβάλ πραγματοποιείται στην Αθήνα από το 2017 και κάθε χρόνο φιλοξενείται σε διαφορετικές "αυλές" της πόλης.

Και για τους μεγάλους λάτρεις του φλαμένκο, το καλοκαίρι συνεχίζεται με το "Vamos! Flamenco Camp". Από την Κυριακή 24 έως και το Σάββατο 30 Ιουλίου καλλιτέχνες του είδους από την Ελλάδα και την Ισπανία, με επίτιμο προσκεκλημένο τον τραγουδιστή Juan Granados από την Ανδαλουσία, θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους μέσα από παραστάσεις και εργαστήρια στον Βάμο Χανίων. Το χωριό ιδρύθηκε από Άραβες πειρατές που εκδιώχθηκαν από την Ισπανία τον 8ο αιώνα και έτσι ονομάστηκε "Βάμος" που στα ισπανικά είναι "Vamos", δηλαδή "πάμε". Η ιδέα να παρουσιαστεί ένα τέτοιου τύπου Camp στον Βάμο Χανίων, έρχεται από τη βαθιά επαφή του χωριού, των ανθρώπων του, της κουζίνας του και της ιστορίας του, με αυτήν της flamenco κουλτούρας.

hola flamenco festival

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα στο www.holaflamencofestival.com | Πληροφορίες με μήνυμα στο 6972343968 | Προπώληση για την 1η μέρα εδώ & για την δεύτερη μέρα εδώ | Πληροφορίες και κρατήσεις για το "Vamos! Flamenco Camp" δείτε εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Χριστούγεννα με θέατρο στο ΚΘΒΕ

Αν προγραμματίζετε ταξίδι στη Θεσσαλονίκη, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος είναι απαραίτητη στάση. Από σύγχρονα ελληνικά έργα έως κλασικά αριστουργήματα, η νέα σεζόν προτείνει έξι παραστάσεις που αξίζει να εντάξετε στο πολιτιστικό σας πρόγραμμα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
16/12/2025

Παράταση παραστάσεων για "Το όνειρο ενός γελοίου" με τον Άρη Σερβετάλη

Η μυσταγωγική παράσταση "Το όνειρο ενός γελοίου" συνεχίζεται στο Θέατρο Κιβωτός μετά τα συνεχόμενα sold out. Η Έφη Μπίρμπα και ο Άρης Σερβετάλης προσκαλούν το κοινό σε μια εσωτερική εμπειρία βασισμένη στον Ντοστογιέφσκι.

Για μικρούς και μεγάλους θεατές: "Ο Καραγκιόζης Ριγολέττος" σε καθολικά προσβάσιμες παραστάσεις

Με αφορμή τις παραστάσεις καθολικής προσβασιμότητας, η όπερα σκιών "Ο Καραγκιόζης Ριγολέττος" στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής αναδεικνύεται σε ένα ζωντανό παράδειγμα του πώς η τέχνη μπορεί –και οφείλει– να είναι ανοιχτή σε όλους.

"Το 3%": Ένα προφητικό βλέμμα στη δυστοπική Ευρώπη του αύριο

Στο 2040 τέσσερις άνθρωποι παλεύουν με την εξουσία, την επιτήρηση και την απώλεια της μνήμης. "Το 3%" της Βίλης Σωτηροπούλου είναι ένα sci-fi πολιτικό θρίλερ με χιούμορ και κινηματογραφική ματιά.

Last call για έξι θεατρικές παραστάσεις με ταυτότητα και τόλμη

Τελευταίες παραστάσεις στις αρχές του 2026 για τα "Ράφτης Κυριών", "Τα σκυλιά", "Ευγένιος", "Οι ερωτευμένοι", "Η μέρα της φούστας", "Merde!".

Αποκλειστικό: Ένα από τα πιο προκλητικά έργα του Θανάση Τριαρίδη στο Αργώ

Το αιχμηρό έργο του Θανάση Τριαρίδη "Zyklon ή το Πεπρωμένο" αναμετριέται με την Ιστορία και το κατά πόσο αυτή επαναλαμβάνεται, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τσικούρα.

"Η πιο υπέροχη χειρότερη του κόσμου" είναι μια παράσταση χωρίς φίλτρα που αναμένουμε ανυπόμονα

"Γελάμε λίγο πριν μας πάρει από κάτω" φαίνεται να μας λεει η Φωτεινή Αθερίδου στο νέο της έργο "Η πιο υπέροχη χειρότερη του κόσμου", που ανεβαίνει στο Θέατρο Ιλίσια Βολανάκης, σε σκηνοθεσία Προμηθέα Αλειφερόπουλου, από 24 Ιανουαρίου, με Χειλά-Φαμέλη, Τιτόπουλο και μουσική Σκιαδαρέσες.