"Take me home": Η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα εμπνέει ένα ροκ μιούζικαλ

Η μουσικοθεατρική παράσταση των Τάνιας Χαροκόπου και Δημήτρη Μαλισσόβα έρχεται στο Κηποθέατρο Παπάγου για μία βραδιά με πρωταγωνιστές τους Κώστα Αρζόγλου, Δημήτρη Μαζιώτη και 20 ακόμα ηθοποιούς και χορευτές.

Take me Home

Με τίτλο "Take me home" η μουσικοθεατρική παράσταση των Τάνιας Χαροκόπου και Δημήτρη Μαλισσόβα, σε σκηνοθεσία του δεύτερου, θέτει ξεκάθαρα το αίτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στη γενέτειρά τους. Το ροκ μιούζικαλ που βασίζεται στο κόμικ "Παππού, θα μου πεις μια ιστορία;" του Μανώλη Μουμαλίδη, μετά την επιτυχημένη του παρουσίαση στην Αίθουσα "Αλεξάνδρα Τριάντη" του Μεγάρου Μουσικής τον Απρίλιο, επιστρέφει για μία και μοναδική παράσταση, την Παρασκευή 8 Ιουλίου, με σκοπό να ενισχύσει τη διάδοση και τη γνώση της Ιστορίας πίσω από την κλοπή των γλυπτών της Ακρόπολης από τον Τόμας Μπρους, κόμη του Έλγιν, στις αρχές του 19ου αιώνα. Το "Take me home" τοποθετεί τα ιστορικά γεγονότα πλάι στη μυθοπλασία.

Take me home-Κώστας Αρζόγλου
Κώστας Πρόφης©

Οι Κώστας Αρζόγλου, Δημήτρης Μαζιώτης, Πάνος Παταγιάννης, Ελίνα Γιαννάκη και 8 ακόμα ηθοποιοί, 3 μουσικοί, σε μουσική, στίχους και διεύθυνση του Ανδρέα Κουρέτα (που παίρνει παράλληλα και τη θέση του στο πιάνο), και ένα μπαλέτο 10 χορευτών ανεβαίνουν επί σκηνής.
 

Take me home
Κώστας Πρόφης©

Ο κεντρικός ήρωας ακολουθεί έναν αδίστακτο και ασυνείδητο Άγγλο αρχαιοκάπηλο και με τη δράση του, τα ευγενικά του ιδεώδη και την ιστορική του συνείδηση, προσωποποιεί τα αγάλματα, συνομιλεί με την Καρυάτιδα, και βάζει σκοπό της ζωής του, την επιστροφή των μνημείων ανεκτίμητης αξίας, πίσω στην Αθήνα.

TAKE ME HOME
Κώστας Πρόφης©

Αυτό το εγχείρημα έγινε πραγματικότητα με πρωτοβουλία του κινήματος "AthenaTakemeHome" του Οίκου Μόδας Τρανούλη, ο οποίος σχεδίασε και τα κοστούμια της παράστασης, καθώς και με τη στήριξη και συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής. Η χορογραφία είναι του Θοδωρή Πανά και τα σκηνικά του Τέλη Καρανάνου. 

 

Είσοδος ελεύθερη με πρόσκληση διαθέσιμη στο ταμείο του Κηποθεάτρου Παπάγου την ημέρα της παράστασης.

Περισσότερες πληροφορίες

Take me home

  • Μιούζικαλ
  • Διάρκεια: 130 '

Ένα ροκ μιούζικαλ-πρωτοβουλία του κινήματος «Athena Take me Home» υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα, βασισμένο στο κόμικς «Παππού, θα μου πεις μια ιστορία;» του Μανώλη Μουμαλίδη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Τα 12 Κουπέ" για 12η χρονιά στο Τρένο στο Ρουφ

Το μοναδικό σιδηροδρομικό πολιτιστικό φεστιβάλ, το οποίο είναι αφιερωμένο στη σύγχρονη νεανική έκφραση και δημιουργία, έρχεται ξανά τον Μάιο στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο, με είσοδο ελεύθερη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/05/2024

"Hard pop": Το νεό χορογραφικό έργο του Δημήτρη Μυτιληναίου συνδυάζει μουσική από 20 ποπ τραγούδια

Στο στούντιο PalmTree-MCA ανεβαίνει τον Μάιο μια παράσταση που αφορά στις πιθανές συγκλίσεις αλλά και στις εμφανείς αποκλίσεις μεταξύ του κλασικού μπαλέτου και του χορού στην ποπ κουλτούρα.

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.