Updated: Το Φεστιβάλ Θεάτρου Βαλίτσας επιστρέφει για τρίτη χρονιά στο Θέατρο 104

Έως 30 Απριλίου παρατείνεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το φεστιβάλ που υπερασπίζεται κάθε έννοια του διαφορετικού.

φεστιβάλ θεάτρου βαλίτσας

Από 15 έως 30 Ιουνίου θα διεξαχθεί το 3ο Φεστιβάλ Θεάτρου Βαλίτσας στο Θέατρο 104, μετά από δύο συνεχόμενες αναβολές. Το φεστιβάλ προσκαλεί ολιγομελής θεατρικές ομάδες να παρουσιάσουν παραστάσεις θεάτρου οποιασδήποτε μορφής ή τάσης, χοροθεατρικές παραστάσεις, όπερας, παντομίμας, κουκλοθέατρου και τσίρκου. Η φετινή θεματική ασχολείται με την έννοια του διαφορετικού ή του μη αναγνωρίσιμου ή αυτού που δεν θέλουμε να αναγνωρίσουμε, γιατί δεν μας μοιάζει, μας μπερδεύει και μας τρομάζει. Αυτό που ορίζεται ως το "Ξένο". Παράλληλα, προωθεί το δικαίωμα στην διαφορετικότητα και τον αυτοπροσδιορισμό, γι’ αυτό θα προτιμηθούν έργα που εστιάζουν σ’ αυτόν τον προβληματισμό.
Το φεστιβάλ έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα. Θα δοθούν 6 Τιμητικά Βραβεία από Επιτροπή που θα την αποτελούν προσωπικότητες του θεάτρου. Τα βραβεία θα αντιστοιχούν στις κατηγορίες: Καλύτερης Παράστασης (Αντιστοιχεί σε παρουσίαση της βραβευμένης παράστασης στο Θέατρο 104), Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Ανδρικού Ρόλου, Γυναικείου Ρόλου, Βραβείο των διοργανωτών και Βραβείο Σκηνογραφίας που "Χωράει σε μια Βαλίτσα”.

Προϋποθέσεις συμμετοχής

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν τις προτάσεις τους μέχρι τις 30 Απριλίου, περιλαμβάνοντας πλήρη φάκελο, κείμενα, φωτογραφικό υλικό υψηλής ανάλυσης, βίντεο (εφόσον υπάρχει) και τις Φόρμες Συμμετοχής.

 Η διάρκεια των παραστάσεων πρέπει να είναι από 40 έως 90 λεπτά. Το φεστιβάλ παρέχει παραχώρηση του θεατρικού χώρου για μία - τρείς παραστάσεις, τεχνικό εξοπλισμό, καταχώρηση στον κατάλογο του φεστιβάλ και το 30% επί των εισπράξεων αφαιρουμένου του ΦΠΑ.
Στο πλαίσιο των συγκεκριμένων δραστηριοτήτων είναι ευπρόσδεκτες και οι προτάσεις καλλιτεχνών που ενδιαφέρονται να παρουσιάσουν τη δουλειά τους μέσα από σεμινάρια, εργαστήρια ή διαλέξεις.
 Στην περίπτωση αυτή, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν το περιεχόμενο, τον τίτλο και άλλες πιθανές παραμέτρους του σεμιναρίου, του εργαστηρίου ή της διάλεξης. Η συμμετοχή στις εκπαιδευτικού περιεχομένου δραστηριότητες θα είναι δωρεάν για τους συμμετέχοντες στο Φεστιβάλ.


Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στέλνουν e-mail στο: asthfest@gmail.com.

Περισσότερες πληροφορίες

104

Ευμολπιδών 41, Γκάζι

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
02/05/2024

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.

Η Αναστασία Παπαστάθη σκηνοθετεί τους "Βρικόλακες"

Το σπουδαίο δράμα του Ίψεν θα δούμε την ερχόμενη σεζόν στο θέατρο Radar.

"Δον Κιχώτης": Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη και Θανάση Τσαλταμπάση σε καλοκαιρινή περιοδεία

Έναν πολυμελή θίασο, στον οποίο θα δούμε και τις Νάντια Κοντογεώργη και Παρθένα Χοροζίδου, ενορχηστρώνει ο Γιάννης Μπέζος στη μεγάλη θεατρική παραγωγή του καλοκαιριού που θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα το διαχρονικό έργο του Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες από την πρώτη ανάγνωση.