Το Stand up Science "8 χρόνια, 95 μήνες" έρχεται στο Φεστιβάλ της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών

Μια ενδιαφέρουσα παράσταση από τους Science Reactors.

Stand Up Science 1

Οι Science Reactors συμμετέχουν με μία παράσταση Stand up Science στο πλαίσιο του Φεστιβάλ της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών: "Διαχείριση της Ενέργειας και Κοινωνία". Το φεστιβάλ θα διαρκέσει από τις 21 έως τις 28 Φεβρουαρίου 2022 και η παράσταση θα προβληθεί το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων στις 8μ.μ., με ελεύθερη είσοδο.

Οι Science Reactors (SR) στα χνάρια του Stand up Comedy παρουσιάζουν επί σκηνής επίκαιρα επιστημονικά θέματα με ύφος απλό, απολαυστικό, σκωπτικό αλλά και χιουμοριστικό χωρίς όμως το χιούμορ να είναι αυτοσκοπός. Στο Φεστιβάλ της ΕΕΦ οκτώ νέοι επιστήμονες μέσα από 10’ παρουσιάσεις και με το γνωστό αντισυμβατικό τους ύφος θα θίξουν θέματα επικεντρωμένα στη θεματική του Φεστιβάλ: "Ενέργεια και Κοινωνία".

Πρόκειται για ένα θέμα το οποίο απασχολεί ιδιαίτερα τους SR και έχει αποτελέσει αντικείμενο και άλλων παραστάσεών τους με πρόσφατη τη συμμετοχή τους στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων 21. Η τελευταία τους παράσταση RE-think προτάθηκε ως υποψήφια για το ευρωπαϊκό βραβείο EWWR 21.

Στην παράσταση συμμετέχουν οι Κωνσταντίνος Περιστέρης, (στον ρόλο του παρουσιαστή)  Αθανάσης Κουστένης, Αντωνία Καραμολέγκου, Θωμάς Παπάς, Αλέξανδρος Σουρτζής, Παύλος Ίσαρης, Νίκος Παπαδημητρίου και Κωνσταντίνος Αντωναρόπουλος.

Στη βραδιά θα ακουστεί και το ποίημα της Φυσικού, Γεωφυσικού (Ph.D) και Δημοσιογράφου (MA) Φωτεινής Μαλτέζου 1,5 Βαθμοί Κελσίου (1.5ο C).

Ιδέα/διοργάνωση/συντονισμός: Ελένη Γραμματικοπούλου, Επικοινωνία της Επιστήμης
Σκηνοθετική παρέμβαση:  Κώστας Βρεττός.

Info: 8 χρόνια, 95 μήνες. Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022, 8μ.μ.. Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, Εχελιδών & Πειραιώς 144. Είσοδος ελεύθεση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Οικόπεδα με θέα

Ο Αμερικανός δραματουργός κάνει ωραίο θέατρο πάνω στον αμοραλισμό του οικονομικού συστήματος και ο Χανιωτάκης το αποδίδει σε μια καλοπαιγμένη, ατμοσφαιρική, αλλά και κάπως νωχελική παράσταση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
08/12/2022

"TheARtro": Η Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη μιλάει για την πρώτη παράσταση επαυξημένης πραγματικότητας

Παρακολουθήσαμε την πρώτη παράσταση "επαυξημένη" με ψηφιακές πληροφορίες που παρουσιάστηκε στην Ελλάδα μέσα από το καινοτόμο ερευνητικό έργο "TheARtro" που στοχεύει στην προσβασιμότητα και τον θεατρικό τουρισμό και μιλήσαμε με τη σκηνοθέτιδα και επιστημονική υπεύθυνη με πρωτοβουλία της οποίας ξεκίνησε.

Στέλιο Ανατολίτη, πόσο κανονική είναι η δουλειά του κωμικού;

Ο γνωστός κωμικός μιλά στο "α" με αφορμή τη νέα του παράσταση "Κανονική δουλειά", η οποία συνεχίζει να παίζεται στο Alhambra Art Theatre με μεγάλη επιτυχία, αλλά και τα δέκα χρόνια που κλείνει φέτος στο stand up comedy.

"Rabbit Hole": Συνεχίζονται οι παραστάσεις του βραβευμένου έργου του Ντέιβιντ Λίντσεϊ-Αμπέρ

Σε πρώτη πανελλήνια παρουσίαση βλέπουμε το συναρπαστικό έργο του Αμερικανού δραματουργού, που μιλάει για την επιβίωση και την ελπίδα.

Μια "Άκρως συμπαντική" κωμωδία σε πανελλήνια πρώτη στο Σύγχρονο Θέατρο

Η πολυβραβευμένη μαύρη κωμωδία της Σάρλοτ Τζόουνς αποκαλύπτει με μοναδικό τρόπο τις δυσκολίες και την περιπλοκότητα, αλλά παράλληλα την αξία και την ομορφιά των ανθρώπινων σχέσεων.

Μη χάσετε τις τελευταίες παραστάσεις για την "Ερμιόνη" του Ανδρέα Στάικου

Για λίγες ακόμα παραστάσεις, το θεατρικό θα παίζεται στο υπόγειο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

"Spiritus": Ένα αστικό παραμύθι από τους bijoux de kant στο Θέατρο Μπέλλος

Ένα video art από τους bijoux de kant που χρησιμοποιεί ως όχημα και ανασυνθέτει το παραμύθι του Χ. Κ. Άντερσεν για να ανιχνεύσει τις σύγχρονες συναισθηματικές απώλειες και ανάγκες των κατοίκων της μεγαλούπολης.