"Φροσύνη"/"Πασού": Οι δύο όψεις ενός θρύλου

Φροσύνη
H Σύνθια Μπατσή αναμετριέται back to back με δύο γυναίκες ταυτισμένες με τους ρόλους θύματος και θύτη. Μετά την επιτυχία της "Φροσύνης", του έργου του Στέφανου Παπατρέχα για τον τραγικό θρύλο των Ιωαννίνων, ο συγγραφέας φέρνει στη σκηνή την ιστορία της "Πασού", της προδομένης συζύγου του Αλή Πασά και ηθικής αυτουργού του πνιγμού της Κυρα-Φροσύνης. Με τους Στέφανο Παπατρέχα και Λάζαρο Βαρτάνη στο σκηνοθετικό πηδάλιο, η Σύνθια Μπατσή αφηγείται και τις δύο πλευρές της ιστορίας. Το πώς φτιάχνονται οι ήρωες, το δίκαιο και το άδικο, ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουμε την απόρριψη, η σημασία της εκδίκησης, είναι μερικά μόνο από τα θέματα στα οποία επιχειρεί να ρίξει φως μέσα από τα δύο έργα. Η παράσταση θα παιχτεί σε avant première για τους αναγνώστες του athinorama.gr στις 20/2, στο Άβατον. Τα δυο έργα θα παίζονται τις ίδιες ημέρες, σε διαφορετικές ώρες· πληρώνοντας το αντίστοιχο αντίτιμο θα έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε και τις δύο παραστάσεις ή να επιλέξετε ανάμεσα στις δύο.

Περισσότερες πληροφορίες

Πασού

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 70 '

Στο πλαίσιο ενός αυτοσχεδιασμού, μια ηθοποιός καλείται να ετοιμάσει ένα μονόλογο πάνω στην Πασού, την ηθική αυτουργό του θανάτου της κυρα-Φροσύνης.

Φροσύνη

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 60 '

Μια ηθοποιός καλείται, στο πλαίσιο ενός αυτοσχεδιασμού, να ετοιμάσει ένα μονόλογο πάνω στο ιστορικό πρόσωπο της κυρα-Φροσύνης.

Άβατον

Ευπατριδών 3

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Τι είδαμε τελικά τη σεζόν 2023-24;

Νέες πρεμιέρες αναμένονται καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου, παρ’ όλα αυτά, καθώς την Κυριακή των Βαΐων κατέβασαν αυλαία οι περισσότερες παραστάσεις του χειμώνα, ο εθιμοτυπικός απολογισμός της σεζόν προσφέρει μια καλή εικόνα της.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
04/05/2024

"Τα 12 Κουπέ" για 12η χρονιά στο Τρένο στο Ρουφ

Το μοναδικό σιδηροδρομικό πολιτιστικό φεστιβάλ, το οποίο είναι αφιερωμένο στη σύγχρονη νεανική έκφραση και δημιουργία, έρχεται ξανά τον Μάιο στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο, με είσοδο ελεύθερη.

"Hard pop": Το νεό χορογραφικό έργο του Δημήτρη Μυτιληναίου συνδυάζει μουσική από 20 ποπ τραγούδια

Στο στούντιο PalmTree-MCA ανεβαίνει τον Μάιο μια παράσταση που αφορά στις πιθανές συγκλίσεις αλλά και στις εμφανείς αποκλίσεις μεταξύ του κλασικού μπαλέτου και του χορού στην ποπ κουλτούρα.

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.