Αυτή είναι η επιθεώρηση των 4Frontal

Ω ΠΑΙΔΕΣ_ΕΛΛΗΝΩΝ

Η δραστήρια και πολυπρόσωπη ομάδα 4Frontal φέτος εμπνέεται από την Ελλάδα τους Έλληνες. Τρεις από τις γυναίκες της ομάδας, η Ελένη Κουτσιούμπα, η Νεφέλη Μαϊστράλη και η Αριστέα Σταφυλαράκη συνεχίζουν να παίζουν στην παράσταση "Η εκπαίδευση εις τα του οίκου δια νεαράς κορασίδας" και κάτω από τις σκηνοθετικές οδηγίες των Χάρη Κρεμμύδα και Θανάση Ζερίτη αφηγούνται ιστορίες Ελληνίδων από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα. Ο Θανάσης Ζερίτης ανέλαβε να σκηνοθετήσει μια ακόμα παραγωγή της ομάδα, την επιθεώρηση "Ω παίδες Ελλήνων", που θα κάνει πρεμιέρα 14/2 στο Bios. 

Το έχουμε ξανά πει οι 4Frontal διαθέτουν εκπληκτικό χιούμορ, έμπνευση, παίζουν με αμεσότητα και όλες οι παραστάσεις τους περιέχουν το κοινωνικοπολιτικό σχόλιο. Αποτελεί μεγάλη πρόκληση, λοιπόν, τόσο για εκείνους όσο και για εμάς τους θεατές η ενασχόληση τους με την επιθεώρηση. Σ’ αυτήν την πρώτη επιθεώρηση που υπογράφει η ομάδα και που έχει ως στόχο τη σάτιρα και την αμφισβήτηση της πολιτικής και κοινωνικής επικαιρότητας, η δραματουργική επεξεργασία είναι της Νεφέλης Μαϊστράλη και παίζουν οι Τάκης Ζαχαριάδης, Χάρης Κρεμμύδας, Τατιάνα Άννα Πίττα, Νεφέλη Μαϊστράλη, Πάνος Τοψίδης. Τα σκηνικά-κοστούμια είναι της Γεωργίας Μπούρδα, η μουσική επιμέλεια-σύνθεση του Σταύρου Γιαννουλάδη, οι φωτισμοί της Σεμίνας Παπαλεξανδροπούλου, η επιμέλεια κίνησης του Πάνου Τοψίδη, η μουσική διδασκαλία της Ευαγγελίας Καρακατσάνη. Το τραγούδι εισαγωγής είναι του Ορφέα Πλάκα – Πριμικύριου.

Περισσότερες πληροφορίες

Ω παίδες Ελλήνων

  • Επιθεώρηση
  • Διάρκεια: 90 '

Η γνωστή ομάδα καταπιάνεται για πρώτη φορά με την επιθεώρηση και ανεβάζει στη σκηνή από εκπρόσωπους Τύπου μέχρι επαναστάτες για να σχολιάσει την κοινωνικοπολιτική κατάσταση.

Bios

Πειραιώς 84

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Διαβάστηκε...": Σύγχρονη ελληνική κωμωδία για την περιπλοκότητα των σχέσεων

Στο Red Jasper Cabaret Theatre ανεβαίνει ένα σύγχρονο ελληνικό έργο που σχολιάζει παιχνιδιάρικα την περιπλοκότητα των ερωτικών και φιλικών σχέσεων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
31/01/2023

Το Άρμα Θέσπιδος καλεί σε ακρόαση νέους ηθοποιούς

Ηθοποιούς σκηνικής ηλικίας 25-30 ετών, για την επερχόμενη θεατρική παραγωγή "Του Κουτρούλη ο Γάμος" του Αλέξανδρου Ρίζου Ραγκαβή, σε σκηνοθεσία Χρήστου Στρέπκου αναζητά το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας.

O Γιώργος Κουτλής σκηνοθετεί τον Γιάννη Τσορτέκη σε περφόρμανς στην Εθνική Πινακοθήκη

Το ρόλο του Κωνσταντίνου Παρθένη θα ερμηνεύσει ο Γιάννης Τσορτέκης στην περφόμανς που σκηνοθετεί ο Γιώργος Κουτλής στο πλαίσιο αναδρομικής έκθεσης για τον Κωνσταντίνο Παρθένη στην Εθνική Πινακοθήκη.

"Πανεπιστήμιο - Ομόνοια": Ένα νέο ελληνικό έργο για τη βία που δεν είναι πάντα ορατή

Ο Γιάννης Οικονόμου σκηνοθετεί το θεατρικό του με φόντο ένα βαγόνι της κόκκινης γραμμής του μετρό στο θέατρο Άβατον.

Η "Βελανιδιά" είναι μια τολμηρή θεατρική πρόκληση με έναν διαφορετικό καλεσμένο κάθε βράδυ

Σε κάθε παράσταση ένας διαφορετικός guest star ανεβαίνει στη σκηνή του Bios χωρίς πρόβα και έρχεται αντιμέτωπος με την υπνωτίστρια Μαρίνα Αργυρίδου.

"Η ράβδος": Ο Δημήτρης Καταλειφός στο ιστορικό "Αμφιθέατρο" με έργο του Μαρκ Ρέιβενχιλ

Το θεατρικό του επιδραστικότερου εκπροσώπου του "in-yer-face theatre" για τη βία, την εξουσία, τον εκφοβισμό και πολλά ακόμη σημαντικά θέματα, επέλεξε να ανεβάσει ο Γιώργος Σκεύας με πρωταγωνιστή τον σπουδαίο ηθοποιό.

"Meursault": Ο "Ξένος" του Καμί μέσα από ένα μινιμαλιστικό σύμπαν στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Η σκηνοθέτις Ελένη Παππά, απόφοιτη του πρώτου τμήματος σκηνοθεσίας του Εθνικού Θεάτρου ανεβάζει τη δική της εκδοχή πάνω στο λογοτεχνικό αριστούργημα του νομπελίστα συγγραφέα.