Βλουτής-Χατούπη ξανά συναντιούνται στο "Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ;"

Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ;


Μια καλοδουλεμένη παράσταση, που αναδείκνυε τη δυναμική του κλασικού έργου "Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ;" του Έντουαρντ Άλμπι και που ξεχώρισε για τις ερμηνείες του πρωταγωνιστικού ζευγαριού του Άκι Βλουτή και της Δήμητρας Χατούπη παρουσίασε ο Γιώργος Κιμούλης, το 2017. Ο Άκις Βλουτής σκηνοθέτης, ηθοποιός και ιδρυτής της εταιρίας θεάτρου Συν-επί επιστρέφει στο υπαρξιακό δράμα του Άλμπι, το ξανά διαβάζει και το ανεβάζει κάτω από τη δική του, έμπειρη σκηνοθετική ματιά βάζοντας στην "παρέα" ένα νέα ερμηνευτικό ζευγάρι. Στην παράσταση που θα δούμε από τις 11 Φεβρουαρίου στο θέατρο Αθηναΐς, ο Βλουτής κρατά το ρόλο του Τζορτζ, η Δήμητρα Χατούπη το ρόλο της Μάρθα, ο Γιώργος Κορομπίλης είναι ο Νίκ και η Λένα Μποζάκη η Χάνι. Η συνάντηση των δυο ζευγαριών ξεκινά χαλαρά, αλλά εξελίσσεται σε μια βράδυ αλληλοαποκαλύψεων καιω"αλληλομαχαιρομάτων".

Ο ανανεωτής του αμερικανικού θεάτρου των ’60s φωτίζει στο έργο του την αιώνια πάλη των δύο φύλων, τους συμβιβασμούς, τις χαμένες αξίες και τον αλληλοσπαραγμό των συζύγων όταν έρχονται στο φως οι πικρές αλήθειες. "Δουλειά μου είναι να κάνω τους ανθρώπους να συμμετέχουν πιο ουσιαστικά στη ζωή τους. Η τέχνη, για να είναι καλή, πρέπει να είναι χρήσιμη και όχι διακοσμητική" έχει δηλώσει και πράγματι τα έργα του λειτουργούν σαν καθρέφτης της ζωής κι εν δυνάμει καταλύτης που μπορεί να προκαλέσει μια αυτογνωσιακή διαδικασία. Άνθρωποι σαν τα τέσσερα πρόσωπα του έργου, που αγωνίζονται, ο καθένας από τη δική του γενετήσια δομή και ορμή, διαμορφώνονται όλο και περισσότερο και στην ελληνική κοινωνία. Αν αναρωτιέστε για το τίτλο, ο Άλμπι έγραψε το "Who's afraid of Virginia Woolf?",το 1962, ο τίτλος είναι η παραλλαγή του λαϊκού τραγουδιού "Who's afraid of the big bad wolf" (στα ελληνικά "Λύκε, λύκε είσαι εδώ;")και μεταφορικά, δηλώνει το διαταραγμένο συζυγικό βίο και την αυτοκτονία της κορυφαίας των αγγλικών γραμμάτων Βιρτζίνια Γουλφ. Η μετάφραση είναι της Τζένης Μαστοράκη, τα σκηνικά – κοστούμια του ταλαντούχου και σταθερού συνεργάτη του Άκι Βλουτή, Νίκου Αναγνωστόπουλου.

Περισσότερες πληροφορίες

Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ;

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 100 '

Έργο για την αιώνια πάλη των δύο φύλων, τους συμβιβασμούς, τις χαμένες αξίες και τον αλληλοσπαραγμό των συζύγων όταν έρχονται στο φως οι πικρές αλήθειες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Πέντε ραντεβού στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Με σύγχρονα ελληνικά έργα, μία επανάληψη, δύο πολυαναμενόμενες ξένες μετακλήσεις και μια σημαντική πολιτική μαρτυρία συνεχίζεται το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, σε Μικρή Επίδαυρο και Πειραιώς 260, την εβδομάδα 10-16 Ιουλίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
09/07/2025

Ακρόαση από το θέατρο Αγγέλων Βήμα με προορισμό τη θεατρική Αυστραλία

Ένα θεατρικό αφιέρωμα στη σύγχρονη δραματουργία της Αυστραλίας ετοιμάζει το Αγγέλων Βήμα για τη σεζόν 2025-26.

"Η θάλασσα και ο γέρος": Ο Τάσος Νούσιας στον συγκλονιστικό ρόλο του Σαντιάγο, στην Ηλιούπολη

Ο βραβευμένος Τάσος Νούσιας πρωταγωνιστεί, για 2η χρονιά, στην παράσταση "Η Θάλασσα και ο Γέρος" – μια θεατρική μεταφορά του αριστουργήματος του Έρνεστ Χέμινγουεϊ "Ο Γέρος και η Θάλασσα", σε σκηνοθεσία Μαρλέν Καμίνκσι.

"Στο τσακ!" της Δήμητρας Παπαδοπούλου – Η ξεκαρδιστική κωμωδία επιστρέφει

Η ανατρεπτική κωμωδία της Δήμητρας Παπαδοπούλου "Στο τσακ!" επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο Αλέκος Αλεξανδράκης και υπόσχεται γέλιο μέχρι δακρύων, μέσα από παρεξηγήσεις, σύγχρονες σχέσεις και... εκπλήξεις στο τσακ.

Η "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου συνεχίζει την καλοκαιρινή της περιοδεία

Έχοντας ήδη επισκεφτεί κάποια θέατρα της Ελλάδας και του εξωτερικού, η κατά Τερζόπουλο "Ορέστεια" συνεχίζει να περιοδεύει με τελευταίο σταθμό το Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου.

Αποκλειστικό: Ένα θερινό σινεμά γεννιέται στο Επί Κολωνώ

Το Επί Κολωνώ είναι μια κυψέλη πολιτισμού που δεν σταματά να ονειρεύεται και να μοιράζεται ιδέες και εμπειρίες. Φέτος, μετατρέπει την αυλή του σε θερινό σινεμά, προσκαλώντας μας σε βραδιές ποιοτικού ανεξάρτητου κινηματογράφου, κάτω απ’ τον πλάτανο.

"Ιφιγένεια / Βορά": Από τον βωμό της Αυλίδας, στη σκηνή της Πειραιώς

"Ήρθα εδώ, να δω τη θάλασσα, να διαλογιστώ, ν’ αλλάξω. Πάντα μπορείς να ξαναρχίζεις…". Με αυτή τη φράση ξεκινά το ταξίδι της Ιφιγένειας, όχι στην Αυλίδα αυτή τη φορά, αλλά στην Πειραιώς 260, μέσα από τον θεατρικό μονόλογο "Ιφιγένεια / Βορά", σε κείμενο της Βίβιαν Στεργίου και σκηνοθεσία της Αικατερίνης Παπαγεωργίου.