Τρία πράγματα που πρέπει να ξέρετε για το νέο Urban Dig Project "Σε ποιον ανήκει η γη;"

Σε ποιον ανήκει η γη;

1. Το κέφι και το όραμα της ομάδας Όχι Παίζουμε/Urban Dig Project παραμένουν αμείωτα. Από το 2004 χρησιμοποιεί τον δημόσιο χώρο, πλατείες, υδραγωγεία και δρόμους ως πεδίο δράσης για τα καλλιτεχνικά της πρότζεκτ, που αντλούν έμπνευση από πρόσωπα και κλασικά κείμενα μέχρι τοπόσημα και έννοιες, όπως η διαφορετικότητα και η πολυπολιτισμικότητα. Η ομάδα έχει δημιουργήσει τον άξονα δράσης "UrbanDig Project". Οι παραστάσεις που εντάσσονται σε αυτόν τον άξονα διαρκούν έως και δύο έτη το καθένα, συχνά περιλαμβάνοντας δράσεις συμμετοχικής ανίχνευσης και διαχείρισης των "μυστικών" κάθε τόπου σε συνεργασία με την γειτονιά, εμπλουτίζοντας την καλλιτεχνική διαδικασία. Οι θεατρική/ες παραγωγή/ες που ολοκληρώνουν το UrbanDig Project κάθε τόπου συμβαίνουν σε κτήρια ή/και τον δημόσιο χώρο της
γειτονιάς.

Urban Dig Project

2. Ύστερα από καιρό, η ομάδα του Γιώργου Σαχίνη θα παίξει σε κλειστό θέατρο. Από τις 23/12 παρουσιάζει στο Σημείο το σπονδυλωτό πρότζεκτ "Σε ποιον ανήκει η γη;", το οποίο περιλαμβάνει δύο παραστάσεις και ομιλίες κατά τις οποίες προσκεκλημένοι της ομάδας από διαφορετικούς χώρους θα προσεγγίσουν αυτό το ερώτημα. Στον κύκλο ομιλιών συμμετέχουν οι: Ελένη Τζιρτζιλάκη (23/12), Γιώργος Βελεγράκης (25/12), Νικόλαος Καμπέρης (26/12), Mεταξία Μαρκάκη (1/1), Πλάτων Ησαΐας (2/1), Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος (7/1), Δημήτρης Ψυχογιός (8/1), Παναγιώτης Τουρνικιώτης (9/1), MarijaMaric (14/1), Μπουλούκι, Παναγιώτης Κωστούλας & Φαίδων Μουδόπουλος-Αθανασίου (15/1), Πωλίνα Γιωλτζόγλου (16/1), SupportEarth (21/1),LudwigBerger (22/1), Christina Grubber (23/1), MarieSchamboeck (28/1), Έλια Αποστολοπούλου (29/1), Αποστολία Παπαδημάκη& Βασιλική Γραμματικογιάννη (30/1).

3. Οι δύο παραστάσεις θα είναι αλληλένδετες. Το "Θάνος Βλέκας" είναι διασκευή του μυθιστορήματος του Παύλου Καλλιγά και διερευνά τη συγκρότηση του ελληνικού κράτους και τη διαμόρφωση της νεοελληνικής κοινωνίας. Πρόκειται για ένα γνήσιο ντοκουμέντο της εποχής των μετεπαναστατικών χρόνων μέχρι την ύστερη οθωνική περίοδο, της μεταβατικής εποχής κατά την οποία συγκροτείται το ελληνικό κράτος. Το "Κάτω από καθαρό ουρανό" είναι σύνθεση κειμένων, ντοκουμέντων και σύγχρονων προφορικών μαρτυριών, με άξονα το βασικό ερώτημα του πρότζεκτ. Ερμηνεύουν οιηθοποιοί Γιώργος Φριντζήλας, Γρηγόρης Μπαλλάς, Γιάννης Ασκάρογλου

Περισσότερες πληροφορίες

Σε ποιον ανήκει η γη;

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 90 '

Ένα σπονδυλωτό project αποτελούμενο από τις παραστάσεις «Θάνος Βλέκας», διασκευή του μυθιστορήματος του Παύλου Καλλιγά για τη διαμόρφωση της νεοελληνικής κοινωνίας, και τη σύνθεση κειμένων, ντοκουμέντων και μαρτυριών «Κάτω από καθαρό ουρανό» για τη σύγχρονη πραγματικότητα της ελληνικής υπαίθρου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/05/2024

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.

Η Αναστασία Παπαστάθη σκηνοθετεί τους "Βρικόλακες"

Το σπουδαίο δράμα του Ίψεν θα δούμε την ερχόμενη σεζόν στο θέατρο Radar.

"Δον Κιχώτης": Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη και Θανάση Τσαλταμπάση σε καλοκαιρινή περιοδεία

Έναν πολυμελή θίασο, στον οποίο θα δούμε και τις Νάντια Κοντογεώργη και Παρθένα Χοροζίδου, ενορχηστρώνει ο Γιάννης Μπέζος στη μεγάλη θεατρική παραγωγή του καλοκαιριού που θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα το διαχρονικό έργο του Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες από την πρώτη ανάγνωση.

"Farewell / Εν τόπω χλοερώ": Η ομάδα του "Nostalgia generation" ξαναχτυπά

Σε συνέχεια της περσινής sold-out παράστασης, οι Ντουθ φέρνουν το δεύτερο μέρος ενός ζωντανού sitcom που μιλά για τις ανεξάντλητες πιθανότητες και τις χαμένες ευκαιρίες των millennials.