Μη χάσετε το «Stones & Bones» των Rootless Root

Για λίγες ακόμα ημέρες το ονειροφαντασιακό και ταυτόχρονα γήινο «Stones and Bones» των Rootless Root θα παίζεται στη Στέγη. Αξίζει να το δείτε.

Μη χάσετε το «Stones & Bones» των Rootless Root

Με γλυπτό που σμιλεύεται από τα σώματα, την κίνηση, το λόγο και το ρυθμό μοιάζει το «Stones and Bones» των Rootless Root, που παίζεται έως 7/11 στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Είδαμε την παράσταση τον περασμένο Δεκέμβριο στη live πρεμιέρα στο κανάλι της Στέγης, τον Ιούλιο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας στο Αμφιθέατρο του Κάστρου και τώρα, εκεί απ’ όπου ξεκίνησε την πορεία της στη σκηνή της Στέγη. Σε όλες τις παραστάσεις το μυστήριο, η επιβλητικότητα και η ένταση ήταν εκεί! Το μάρμαρο, ένα στιβαρό φυσικό υλικό, μπαίνει στη θεατρική σύμβαση με εμπνευσμένο και εικαστικό τρόπο.

Μη χάσετε το «Stones & Bones» των Rootless Root - εικόνα 1

Οι χορογράφοι Λίντα Καπετανέα και Γιόζεφ Φρούτσεκ συνεργάζονται με τον Άγγλο γλύπτη Πίτερ Ράνταλ-Πέιτζ και αναμετριούνται με το υλικό της αιωνιότητας, δημιουργώντας μια παράσταση για την παροδικότητα της ανθρώπινης ύπαρξης, συνοδεία της πρωτότυπης μουσικής σύνθεσης του Βασίλη Μαντζούκη. Μαρμάρινες μπάλες περιστρέφονται, γλιστρούν πάνω στη σκηνή και με κάθε μετακίνηση αποκαλύπτεται η δυνατότητα να δημιουργήσουμε, να προσθέσουμε, να αφαιρέσουμε ή να αλλάζουμε μορφή. Η επιτάχυνση, η επιθετικότητα με την καλή έννοια, ο δυναμισμός και μια απίστευτη σωματικότητα που συνεπαίρνει τον θεατή είναι το χαρακτηριστικό και αυτής της δουλειάς τους, έργο που ξεχωρίζει για την εικαστικότητα του και γίνεται περισσότερο αντιληπτό με τις αισθήσεις.

Για τους Rootless Root χορός σημαίνει να φτάνεις στα όρια, είτε από χαρά είτε από πόνο, έτσι που να γεννιέται κάτι νέο. Στην παράσταση τους ο κόσμος όλος είναι ένα υλικό που πλάθεται. Εμείς αποφασίζουμε πώς θα τον αγγίξουμε. Ο χορευτής διαρκώς μεταμορφώνεται επειδή αντιλαμβάνεται τις δυνατότητες που δίνει η έκφραση στη μυστική σύνδεση με τον κόσμο. Συγκλονιστικές οι ακαταπόνητες χορεύτριες Λίντα Καπετανέα, Έλενα Τοπαλίδου, Ηρώ Κόντη, Χιαετζίν Λι, εκτελούν σωματικούς μονολόγους και διαλόγους, με τεχνική τελειότητα, ένταση, συγκίνηση, αισθησιασμό. Το στοχαστικό «Stones and Bones» τιθασεύει την ύλη και το σώμα, ανοίγει τα σύνορα που χωρίζουν την έκφραση του σώματος από τις προσλαμβάνουσες του θεατή, έχει κάτι λυτρωτικό...

Περισσότερες πληροφορίες

Stones and bones

  • Χοροθέατρο
  • Διάρκεια: 70 '

Τέσσερις ερμηνεύτριες δημιουργούν ένα ποίημα για την εύθραυστη φύση της ανθρώπινης ύπαρξης και την ανάγκη να αφήσουμε το σημάδι μας στον κόσμο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα

Μεταξύ λαογραφίας, τελετουργικού δρωμένου και θεάτρου ντοκουμέντο κινείται η παράσταση της Πειραματικής Σκηνής του Θεσσαλικού Θεάτρου, εμπνευσμένη από μυστικιστικές και αληθινές ιστορίες γυναικών του θεσσαλικού κάμπου. | Powered by Uber

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
02/05/2024

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Ατμοσφαιρική και ενδιαφέρουσα σκηνική πρόταση του γνωστού έργου του Φασμπίντερ για την ερωτική εξουσία και εξάρτηση μέσα από τη σχέση δύο γυναικών. | Powered by Uber | Powered by Uber

"Έξι πρόσωπα σε αναζήτηση συγγραφέα" και μετά τις διακοπές του Πάσχα

Το έργο του Λουίτζι Πιραντέλο που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος σε δική του μετάφραση στο θέατρο Altera Pars θα συνεχίσει την πορεία του μετά την πασχαλινή ανάπαυλα.

"Ψιλικά": Μία περφόρμανς σε κείμενα Γλυκερίας Μπασδέκη ανεβάζει η ομάδα "Στέρεο νερό"

Μια site-specific performance για την αναζήτηση της ευτυχίας ανεβάζει τον Μάιο η ομάδα της χορογράφου Εύης Σούλη σε ένα εγκαταλελειμμένο εμπορικό κέντρο.

"Τα ραδίκια ανάποδα" θα δούμε και μετά το Πάσχα

Λόγω επιτυχίας, ο μονόλογος του Γιώργου Γαλίτη σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που βρίσκεται στον δέκατο χρόνο του, θα παραταθεί και μετά τις πασχαλινές διακοπές στο θέατρο Αργώ.

Η Αναστασία Παπαστάθη σκηνοθετεί τους "Βρικόλακες"

Το σπουδαίο δράμα του Ίψεν θα δούμε την ερχόμενη σεζόν στο θέατρο Radar.

"Δον Κιχώτης": Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη και Θανάση Τσαλταμπάση σε καλοκαιρινή περιοδεία

Έναν πολυμελή θίασο, στον οποίο θα δούμε και τις Νάντια Κοντογεώργη και Παρθένα Χοροζίδου, ενορχηστρώνει ο Γιάννης Μπέζος στη μεγάλη θεατρική παραγωγή του καλοκαιριού που θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα το διαχρονικό έργο του Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες από την πρώτη ανάγνωση.